________________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Joe Allen från Swansea till Liverpool (se även separat inlägg).
– Craig Bellamy från Liverpool till Cardiff City.
– Romelu Lukaku från Chelsea till WBA (ettårslån).
– Joris Mathijsen från Malaga till Feyenoord.
– Alou Diarra från Marseille till West Ham.
– Felipe Melo från Juventus till Galatasaray (ettårslån).
– Olof Mellberg från Olympiakos till Villarreal.

* * *

Liverpool vill låna Nuri Sahin. Man vill även signa Clint Dempsey – men bara för en låg övergångssumma (The Times).

Liverpool är intresserade av Sahin och Dempsey (The Guardian).

Liverpool kan komma att göra ytterligare tre nyförvärv innan transferfönstret stänger. Dempsey verkar fortfarande hamna i LFC, trots att förhandlingarna med Fulham inte har gått särskilt bra, vilket har fördröjt övergången. Samtidigt vill Rodgers ha ytterligare en yttermittfältare – där är Theo Walcott och Adam Johnson aktuella namn. Dessutom vill Rodgers låna Sahin och hoppas kunna använda sin vänskap med Mourinho för att få den extremt skickliga mittfältaren till Anfield (The Mirror).

* * *

På twitter ryktas Barcelonas flyfotade yngling Cristian Tello till LFC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Pelle

  15 miljoner för allen & 10 typ för borini

  skulle inte vi bara få 20 miljoner pund utav ägarna ?

  lr är jag fel ut / missat nåt ?

  YNWA!

  • Carra23: Liverpool har fått bort brutalt stora löneutgifter. Skulle tro att ännu fler högavlönade är på väg bort.

 2. Okej nu fattar jag 🙂

  Trodde vi skulle ha denna trupp tills januari xD

  Tackar pelle ! 🙂

  YNWA!

 3. Joe Cole måste bort, ser bara honom som ett utgånget bäst före datum och hans lön om något är brutal, frågan är om någon har råd med honom. Vidare till nyförvärv så handlar ju mycket om vem som är bäst av Johnson och Walcott i en 4-3-3 uppställning. Även Tello är ett altermativ men han känns överskattad och för klen i min åsikt. Kan dock bli riktigt bra

 4. Skulle vi lyckas få in dessa tre förvärv + ev en ny ”billig” andremålvakt samt bli av med ytterligare några överflödiga/dyra spelare (Doni, Jones, (för dyra som backuper) spearing, (håller inte trotts stort hjärta och klubbkänsla)Adam, ( för långsam) Cole,(för dyr för att vara truppspelare) Carroll (passar inte in i den nya spelstilen + kan ge en ok slant till nyförvärven), känns det dom vi gjort en bra transfersommar.

 5. Mackan

  Jag tänker på exakt samma vis som du.

  Carra23

  Som Pelle säger så ville nog ägarna först se att några högt avlönade spelare försvann.
  Det handlar inte bara om utgifter i form av värvningar utan dom vill ha koll på hela truppen genom att hålla sig till en budget.

  Får man bort utgifter genom att låta spelare lämna så finns det utrymme för mer värvningar.

  Därmed så är det viktigast att få bort Cole … Han har alldeles för hög lön för att sitta på bänken. Och dessutom vara relativ gammal och bäst före datum för 2-3 år sedan.

  Lämnar Cole, Adam och carroll kan vi räkna med värvningar på omkring 300 miljoner.

 6. Problemet är ju att Cole sitter på ett fett kontrakt samt säger sig vilja stanna i Liverpool. Lär bli extremt svårt att övertyga honom att flytta till en sämre klubb + få mindre betalt. Spelare har även dom endel makt. Är inte som MLB där spelare byts kors och tvärs utan något att säga till om. Kolla bara på carroll dealen. Vi blir nog fast med Cole för ingen klubb kommer matcha hans lön. Att prata om att sälja Cole Adam Spearing och Carroll samt värva in Ramirez Dempsey Tello och typ Walcott eller Adam Johnson känns väldigt orealistiskt. Kan tänka mig att det blir något nytt nyförvärv och kanske någon på lån, that’s it. Skulle tippa på dempsey in om han inte blir för dyr.

 7. Fan va kul det är att vi kopplas samman med namn som Ramirez, Sahin, Walcott, Johnson, Sinclair och Dempsey.. Visst det är bara rykten, men fan så mycket roligare att kopplas ihop med dessa än det som florera ifjol.

  Jag börjar fundera lite på BRs tankar om Hendos framtid. Vi har köpt Allen, har Gerrard och han vill ha in Sahin. Hur kommer han att användas?

 8. Henderson är ju perfekt i BRs spel, vårdad med boll, bra passningar, hög arbetskapacitet, bra ground duel wins, bra interception rate. Det enda han saknar är ju tacklingar. Jag tror vi får se hög rotation och Hendo får en mindre tongivande roll i år, vilket kanske är bra för hans utveckling.

 9. Sa inte att han inte passade in. Jag håller bara Allen, Gerrard och Sahin som bättre spelare. Sedan har ju Shelvey spelat istället för Hendo hittills, är han skadad eller?

 10. Robin D

  Hur tänker du när du säger att henderson saknar tacklingar? Han var under förra säsongen Liverpools bästa tacklingsspelare sett till statistiken

 11. J: Det där är inte siffrorna jag har sett, han hade betydligt sämre än så. Ska dubbelkollar det och återkomma med källan jag läste.

  OS: Sahin lär inte ansluta, lär gå till gunners och ersätta Song.

 12. Hört lite rykten om Kevin Gameiro, något du hört om Pelle2x? Har du koll på den killen?

  • Heppson: Jag förespråkade Gameiro innan han flyttade till PSG. Han är en liten men otroligt snabb anfallare med bra avslut. Påminner om en ung Michael Owen även om Owen var bättre. Skulle passa in bra i Rodgers taktik.

 13. Hendo kommer förmodligen byta av med gerrard
  Eftersom gerrard inte klarar spela varje match 🙂

  så no worries där tror jag :D!
  YNWA!

 14. DeZ//

  Du kanske ska kolla lite noggrannare!
  Man kan slå bra passningar även om man inte slår Alonso passningar.
  Men antar att du redan har bildat dig en uppfattning om Hendo och då är det svårt att ändra den.

  Precis som du säkert är en av dom som tyckte Lucas var värdelös i början och säkert fortfarande inte ser vad han tillför laget…

 15. Skillnaden mellan lucas & hendo är priset

  Hendo runt 20 miljoner , Lucas typ 3 miljoner pund 🙂

  Så hoppas hendo blommar ut nu iaf visar tecken på det annars är det dags att skeppa han nästa säsong 🙂

  YNWA!

 16. Om vi ska vara ärliga så var Lucas faktiskt inte speciellt bra i början. Men det hade ju sina förklaringar. Han var en offensiv skolad mittfältare som Rafa skolade om till en defensiv mittfältare. Det tog tid, i början tog han extremt många frisparkar nära eget mål (som Adam i dag alltså), han var dessutom väldigt ung och lärde sig engelska.

  Det folk däremot hade svårt för var att omvärdera sin uppfattning av Lucas när han blev allt bättre, så höll många fast vid att han var dålig.

  Nu är det ju glasklart han är spelaren som håller ihop mittfältet och försvaret. Fortfarande väldigt ung men redan så rutinerad och han verkar gilla Liverpool. Kan se Lucas som en framtid kapten/assisterande.

 17. RobinD, det är väl ointressant i diskussionen om Sahin lär ansluta eller ej. Det intressanta är ju att BR har köpt in Allen och fortfarande vill ha in Sahin. Alltså, hur har BR tänkt sig att använda Hendo och framförallt hur mycket.

 18. Vi vet väl ingenting om vilka BR vill ha in förrutom att han tidigare uttalat intresse för Dempsey men Fulham kräver för mycket? För det ryktas och står på Twitter behöver det inte vara sant. Och om vi kan låna en spelare i princip gratis så är det bra för truppen, vi kan ju faktiskt få skador.

 19. Med tanke på att Liverpool gått ifrån 4-4-2 till 4-3-3 så behövs det minst 6 centrala mittfältare (3 som spelar, 3 att rotera med). Så det är väl klart att Henderson kommer få speltid? Adam ryker dock, fast det beror ju snarare på att han inte passar in i systemet. Det gör Henderson.

 20. OS: precis som Joakim säger så vet vi inget om vilka BR vill ha in bortsett från de han kommenterat. Har han sagt att han vill ha in Sahin? Han är tillgänglig på lån och vi behövde stärka mitten, klart rykten uppstår.

  Hendo ingår nog i planerna, min tanke är att han lär rotera på den offensiva platsen med Stevie främst.

 21. Okej, men då är det ingen ide att resonera och diskutera någonting om man inte kan ha ryktena som diskussionsunderlag.

 22. Det var ju irrelevant att han inte lär ansluta, hur ska du ha det?

 23. J: fel av mig, det var ground duels som låg på 41% och inte tacklingsprocenten!