_____________

Liverpool verkar göra sitt yttersta för att bli av med Alberto Aquilani – men det är inte lätt. Efter utlåningar har varken Juventus eller AC Milan varit beredda att köpa loss honom.

Corriere dello Sport skriver att AC Milan bara är villiga att signa Aquilani på free transfer och därför väntar på att han ska bryta sitt kontrakt med Liverpool. Det pågår förhandlingar mellan Liverpool och Aquilanis stab om att bryta kontraktet, men italienaren kräver hela €3.5 miljoner i kompensation för att bryta kontraktet, vilket skapar problem i förhandlingarna.

Sky Sport Italia framför uppgifter om ytterligare ett alternativ. Det skulle innebära att Aquilani lånas ut ytterligare en säsong och att Liverpool betalar 50% av hans lön under denna period. Vidare skulle AC Milan bli tvungna att köpa Aquilani för blott €1 miljon om han uppnår ett visst antal spelade matcher.

Ja, det ser onekligen mörkt ut för Liverpool att fixa en bra deal. AC Milan vill uppenbarligen signa Aquilani – men bara om han sänker sin lön och knappt kostar någonting i övergångssumma. Det till synes minimala intresset säger faktiskt väldigt mycket om Aquilanis anseende runt om i fotbollsvärlden.