David Texeiras representanter Montero och Mendez har flugit till Holland på grund av det intresse som Liverpool har visat för spelaren. Nu är det inte längre ett rykte – nu pågår förhandlingar (Twitter).

Liverpools lånedeal för en anfallare i italienska ligan har kollapsat. Detsamma gäller för en sydamerikansk spelare, men där försöker LFC genomföra en ny deal. Sydamerikanen ser ut att vara David Texeira, som LFC alltså försökte låna men nu försöker köpa (Twitter).

Junior Hoilett vill spela A-lagsfotboll eller flytta från nordväst. Liverpool kan inte komma överens med Swansea om en övergångssumma för Scott Sinclair och nu är Arsenal också intresserade (Twitter).

* * *

Tottenham har inlett kontraktsförhandlingar med Aaron Lennon. Han har två år kvar på sitt kontrakt med Spurs, som inte vill hamna i en situation där bara ett år återstår av kontraktet. Spurs är beredda att höja Lennons nuvarande lön på £45 000 i veckan till £55 000 i veckan för att han ska skriva på ett nytt kontrakt som gäller till 2016. Liverpool har länge varit beundrare av Lennon, och Damien Comolli känner honom väl från sin tid i Spurs (The Daily Express).

Crewe har fortfarande inte fått något bud på Nick Powell, trots starkt intresse från Ipswich. Liverpool, Chelsea och Arsenal har kollat mycket på Powell under de senaste veckorna (The Daily Mail).