[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Danilo

Liverpool har under dagen haft ’positiva samtal’ med Suarez agent Pere Guardiola (icke att förväxlas med brorsan som tränar Bayern München). Guardiola flög till Merseyside för att möta Ian Ayre på klubbens kontor i centrala Liverpool, och åkte sedan vidare till Melwood där han hade ett möte med manager Brendan Rodgers.

Liverpool Echo har fått uppgifter att dialogen varit både ’positiv’ och ’vänskaplig’, och tillägger även att klubben alltid haft en god arbetsrelation med agenten.

Trots många offentliga uttalanden ifrån Suarez i Uruguayansk media den här sommaren (om att han vill flytta), så gav Guardiola inga indikationer på att Suarez ville flytta varken till Real Madrid eller Arsenal. Han lämnade inte heller över någon transferansökan, något som tyder på att hans klient inte för tillfället har för avsikt att tvinga igenom en flytt.

Under mötet så upprepade både Ayre och Rodgers klubbens ställning att de vill att Suarez stannar på Anfield, och att de inte är intresserade av att sälja honom.

Echo rapporterar också att källor i London gör gällande att det är mycket osannolikt att Arsenal kommer att öka sitt redan lagda bud på Suarez, och att det inte längre finns några tvivel kvar att Liverpool inte är intresserade av att sälja en av deras mest värdefulla spelare till en Premier League-rival.

Blackburn Rovers har fått ett bud på £1,75 miljoner accepterat för mittfältaren Jay Spearing. Men för att finansiera flytten så måste de först sälja en annan spelare, en spelare som tros vara svenske Martin Olsson.

* * *

Liverpool har fört samtal med West Ham United över en möjlig flytt för Stewart Downing, detta då Rodgers fortsätter att göra sig av med dyra värvningar ifrån klubbens lönelista. Ännu har inget bud lagts för den 28-årige yttern, men ett bud i närheten av £8 miljoner tros vara tillräckligt för Downing, som har 2 år kvar på kontraktet. (The Guardian)

* * *

José Mourinho letar efter en ny anfallare och förbereder ett sensationellt bud på £40 miljoner för Luis Suarez. Efter att targets som Falcao, Cavani och Hulk glidit dem ur händerna – så riktar Chelsea nu istället uppmärksamheten till Suarez. (The Mirror)

* * *

Den ofta LFC-länkade mittbacken Toby Alderweireld kommer senare i veckan att resa till England för att hålla samtal med Norwich (Voetbal International)

Aston Villa-anfallaren Christian Benteke har lämnat in en transfer request och har inte rest med det övriga laget till deras försäsongsläger i Tyskland. Detta bekräftar Villa-tränaren Paul Lambert för BBC Sport – och som tillägger att klubben är ”very disappointed” med belgarens uppträdande.

Roma har budat mellan 15-16 miljoner euro för PSV-mittfältaren Kevin Strootman. Holländarna kräver dock en summa på 20 miljoner euro för att en flytt ska materialiseras. Strootman sägs vara öppen för en flytt till den italienska huvudstaden. (Sky Italia)