Liverpool har budat 12,5 miljoner euro på Gervinho. Lille uppges dock vara ute efter 15 miljoner euro för ivorianen (TMW).

Juventus vill gärna sälja Amauri för att få in pengar, och de hoppas att Liverpool är villiga att betala £8 miljoner för anfallaren (La Stampa).

Igår kväll käkade Steven Gerrard och Djibril Cisse middag i Liverpool. Nu ryktas den franska anfallaren vara på väg tillbaka till LFC (The Daily Mail).

Arsenal är intresserade av Christopher Samba (The Daily Star).

12 kommentarer
 1. Gervinho är en spännande spelare som varit bra i frankrike. Han är snabb, teknisk och har målkänsla. Kan vara ett bra namn för Liverpool!

  Amauri var en bra anfallare för några säsonger sen. Känns lite dyrt för en före detting. Men skulle han komma igång igen så är det en bra målskytt och då är han relativt billig. Men just nu känns han inte speciellt het. Kanske bättre med ett lån där Liverpool kan köpa honom billigt efter säsongen?

  Tror knappast Cisse kommer tillbaka, tror det mer handlar om att han och Gerrard är vänner. Han har dock gjort det bra i grekland och verkar ha mognat i sitt spel, iaf de matcher jag sett honom. Kan vara ett hyfsat komplement till Torres men jag skulle hellre se att Liverpool köper en yngre och bättre anfallare.

  Läste på en blogg att Dzeko ska vara helt klar för Man City. Har dock inte hittat nåt som bekräftar detta.

 2. Vad är det för ålder på Gervinho och hur står han sig i jämförelse med tex Hazard eller Ashley Young?
  Ska vi lägga pengar nu tycker jag vi ska köpa någon riktigt bra och inga halvdana namn som Amauri eller Cissé. Det tycker jag är bortkastade pengar.
  Är det någon som har hört ngt mer om Honda? Häromdagen var han ju ”så gott som klar”.

  • Gervinho är 87a, alltså mellan Young (85a) och Hazard (91a). Jag tycker att Gervinho är klart sämst av de tre. Vet inte riktigt om jag tror på hans ålder heller, det brukar ju vara lite si och så med sanningshalten gällande afrikanska spelares åldrar och hans utseende antyder ju att han är äldre än 23.

   Det var en dålig källa som rapporterade om Honda. Jag vet dock via holländska fans som pratade med honom förra månaden att han hoppas på en flytt till Liverpool i januari. Hur som helst, kommer asiatiska mästerskapet att spelas i januari och frågan är om Liverpool verkligen vill signa Honda innan det är färdigspelat. Å andra sidan får man mycket ”off pitch hype” i Asien om man signar honom innan eller under mästerskapet.

   Jag håller med om Cisse och Amauri. De är inte värda att lägga pengar på. De är skadedrabbade spelare som definitivt har sina bästa år bakom sig.

 3. Då får vi hoppas att de skippar köpet av Gervinho. Ingen idé att köpa in fler truppspelare som inte gör någon skillnad. Ska det komma in en ny ytter måste han kunna bidra med betydligt mer än tex Kuyt och Maxi. Gervinho är förhoppningsvis bättre än dem, men som sagt ska man ändå spendera kan man lika gärna lägga till lite extra för att få någon riktigt bra.

  Hoppas fortfarande att det kan finnas en liten chans till Dzeko 🙂

 4. Hoppas det är ett skuggbud för Hazard.Betydligt bättre spelare.Håller med om att ett lån på Amauri inte hade varit dumt.En bra spelare som fått mycket skit i Juve.

 5. Jag kan inte säga att jag gillar Gervinho speciellt mycket. Han är helt okej, men inte så mycket mer. Sedan så kan det ju vara så att man tycker att han är sämre bara för att han spelar med Hazard, som är outstanding. Gervinho har helt okej teknik och gör trots allt en del assist och mål.

  pelle/
  Jag tror att de har bättre kontroller när det gäller ålder i Elfenbenskusten. De Nigerianska spelarna är det svårare att ha koll på eftersom landet är korrupt.

  Jag tror att Honda har snackat med sina gamla lagkompisar i VVV Venlo om att han vill flytta till Liverpool, och sen har det kommit ut i pressen.

  Har fått höra ifrån kompisar att det tydligen ska presenteras en ny spelare på måndag. Om det stämmer så hoppas jag på Honda, som du säger pelle så skapar man en riktigt stor hype i Asien. Speciellt nu när Asian Cup spelas.

 6. Pelle, Sen hur pålitlig är TMW egentligen? De skriver ju om att Lucas är påväg till Villarreal och att Joey Barton håller på att värvas till Aston Villa.

  • Tuttomercatoweb (TMW) är en hyfsad källa när det gäller spelare som spelar i Italien, men annars är de inte mycket att hänga i julgranen. Kan inte riktigt se varför just TMW skulle delges exklusiv information kring Gervinho och en eventuell övergång till Liverpool.

 7. Kan det inte vara så att det funkade inte att värva Hazard och då satsar man på Gervinho dels pga att det är en duktig ung spelare och dels för att man har väldigt goda kontakter med klubben?

  • Så begränsad är inte Liverpools scouting och kontakter. Men Lille gillar inte att sälja spelare. Ärligt talat, det mest störande med Gervinho är nog hans frilla.

 8. Intressant med Honda, att ni har hört sådana rykten. Dem holländska fansen som du pratade om Pelle, (förlåt om det låter lite konstigt) var det media du hört det från eller känner du fansen? Och Nino, intressant med det du säger, mycket kul om de presenterar en spelare på måndag. Är det vänner från England du hört det från?

Kommentarer är stängda.