[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Officiellt bekräftade övergångar:

– Djibril Cissé bryter kontraktet med QPR och är således free agent.
– Erik Pieters från PSV till Stoke.
– Nicolas Isimat-Mirin från Valenciennes till Monaco.
– Marko Marin från Chelsea till Sevilla (ettårslån).
– Ahmed Elmohamady från Sunderland till Hull (lån har blivit permanent övergång).
– Felipe Anderson från Santos till Lazio (endast läkarundersökning återstår).
– Dimitry Payet från Lille till Marseille (endast läkarundersökning återstår).
– Jordi Amat från Espanyol till Swansea.

* * *

Officiella kontraktsförläningar:

– Franck Ribery, Bayern München (förlängt till 2017).
– Frank de Boer, Ajax (förlängt till 2017).

Jorginho

Enligt den respekterade italienska journalisten Alfredo Pedulla är Liverpool väldigt intresserade av Hellas Veronas mittfältare Jorginho. Detta uppger Pedulla på sin hemsida.

Pedulla hävdar att Liverpool är så pass intresserade att man planerar att bud £8 miljoner för Jorinho. 21-åringen är en mittfältare som har ryktats till AC Milan under en längre tid – för någon månad sedan rapporterade han till och med vara klar för klubben – men dessa rapporter ser ut att ha varit förhastade. Jorginho har även ryktats till Inter Arsenal, Chelsea och massa andra storklubbar, men nu är alltså Liverpool det hetaste ryktet.

Detta är ingen spelare som jag har särskilt bra koll på, men i statistiken kan man utläsa att han endast har Serie B-erfarenhet och att han inte är någon målfarlig mittfältare. Han är kontrakterad av Hellas Verona till 2016 och innehar även ett italienskt pass, vilket innebär att han skulle få arbetstillstånd i Storbritannien utan några större problem.

Jorginho är en så kallad regista, eller deep-lying playmaker som man säger i Storbritannien.

José Callejón är på väg bort från Real Madrid. Klubben vill sälja honom nästa vecka och det finns tre erbjudanden – från Liverpool, Napoli samt Fiorentina (Marca).

I The Times låter det dock något annorlunda:

José Callejón, the Real Madrid winger, has been offered to Liverpool.

* * *

Mamadou Sakho har fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med PSG. Nu visar Liverpool intresse för mittbacken (RMC).

* * *

Manchester United vill signa Ezequiel Garay. Samtidigt är AC Milan angelägna om att snappa upp Nemanja Vidic (The Mirror).

Anzhi vill signa Pierre-Emerick Aubameyang, men anfallaren vill till Premier League – där Everton och Newcastle är intresserade. Everton kan få in pengar genom att sälja Leighton Baines och Marouane Fellaini (The Mirror).

Everton visar även intresse för Nathan Redmond, Arouna Kone samt Wilfried Bony. Den sistnämnde är även eftertraktad av Swansea (The Mirror).

* * *

Porto är nära att signa Juan Quintero (Sky Italy).

Julio Cesar har blivit kontaktad av Fiorentina. På sistone har målvakten förhandlat med AS Roma och Arsenal, men den höga lönen har gjort att en övergång har uteblivit (Sky Italy).

* * *

Arsenal och Spurs visar intresse för Dinamo Zagrebs talang Tin Jedvaj (calciomercato.it).

Inter är intresserade av Aleksandar Dragovic (Basler Zeitung).

AS Roma accepterade nyligen Southamptons bud på £17 miljoner för Pablo Osvaldo, men anfallaren nobbade en flytt till Saints (GOAL.com).