Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Carragher, Skrtel, Adam, Gerrard, Downing, Henderson, Carroll, Suarez.

Bänken: Doni, Maxi, Coates, Kelly, Kuyt, Shelvey, Spearing.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Brighton 6-1  (2-1)

1-0: Martin Skrtel 5′
1-1 Kezenga LuaLua 17′
2-1 Liam Bridcutt 44′(självmål)
3-1 Andy Carroll 57′
4-1 Liam Bridcutt 71′ (självmål)
5-1 Lewis Dunk 74′ (självmål)
6-1 Luis Suarez 85′

Publik: 43940
Bolleinnehav: 55-45
Skott på mål: 15-4
Skott utanför: 13-6
Hörnor: 9-2
Gula kort: Navarro (Brighton)

* * *

Liverpool har gjort alldeles för få mål på Anfield den här säsongen. Så var icke fallet i matchen mot Brighton, då gästerna besegrades med tennissiffrorna 6-1. Noterbart var att hela tre av målen var självmål, vilket innebar att Brighton skrev in sig i historieböckerna på helt fel sätt – de blev nämligen det första laget någonsin att göra tre självmål i FA-cupens 131 år långa historia.

Första halvlek:
Liverpool fick en kanonstart, då man redan efter fem minuters spel satte 1-0 genom Skrtel. Slovakens nick var lika perfekt som Gerrards hörna – ett riktigt klassmål av LFC. Brighton spelade helt okej och hängde med i svängarna. Känslan var att det här skulle bli en jämn match, trots det tidiga ledningsmålet.

I den 17:e minuten kom också kvitteringsmålet. Henderson fällde LuaLua, som förvaltade frisparken på bästa sätt. Det fick naturligtvis de 6000 tillresta bortafansen att jubla – och gav matchen ytterligare jämnhet.

Trots Brightons gedigna insats kändes Liverpools anfall betydligt farligare, vilket ofta kunde tillskrivas Suarez, som utgjorde ett stort hot varenda gång han fick bollen i närheten av Brightons straffområde. I den 44:e minuten kom 2-1-målet; åter igen i samband med en hörna, där en Brightonspelare var sist på bollen.

Andra halvlek:
2-1-målet var förmodligen oerhört psykoligiskt tungt för Brightonspelarna. De var nämligen betydligt sämre i andra halvlek, där de spelade naivt och ärligt talat riktigt dåligt försvarsspel. Det håller naturligtvis inte mot en så skicklig motståndare som Liverpool.

I den 57:e minuten spelade Downing fram Carroll, 3-1. Liverpool fortsatte att satsa offensivt. I den 71:a kom ytterligare ett självmål och bara tre minuter senare ännu ett… helt plötsligt var ställningen 5-1. En totalt ointaglig ledning. Känslan var verkligen att Brightonspelarna inte klarade av uppgiften; de hängde inte alls med i Liverpools passningsspel och rörelse.

Segersiffrorna skrevs till 6-1 efter att Suarez äntligen gjorde mål i matchens slutskede. Uruguayanen var nära mål flera gånger om under matchen – han missade en straff och en annan gång räddade en back hans avslut på mållinjen. Således var målet jäkligt efterlängtad och välförtjänt för Suarez.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
  1. Är det bara jag som tycker Gerrard är för dålig att ha som sittande mittfältare? Come On

  2. Riktigt stabilt. Fantastiskt försvarsspel av brighton måste ju tilläggas.

  3. En fråga till alla som vet, vet ni vilken tid Ligacupfinalen spelas nästa söndag? rädd att jag kan missa den..tacksam för svar

  4. Mille

    Jag har för mig att den startar klockan 17.00 svensk tid.