De stora ligornas säsonger har börjat. Eftersom många matcher spelas varje helg blir naturligtvis även intrycken många.

Utöver Liverpools härliga match mot Burnley, finns också annat att komma ihåg och analysera från gårdagens Fotbollseuropa.

Ingen har nog missat Emmanuel Adebayors pinsamma uppträdande mot sin förra klubb Arsenal. Måljublet framför Arsenal-klacken var idiotiskt, men överfallet på Robin van Persie var ännu värre, tycker jag. Adebayor måste bli avstängd ett flertal matcher.

I den sena Premier League-matchen gjorde Manchester United vad Liverpool inte har klarat av de senaste säsongerna – det vill säga vann mot Tottenham på White Heart Line. Jag imponerades framförallt av Wayne Rooney. Som Liverpoolsupporter finns mycket att ogilla hos Rooney, men det går inte att förneka att han är en världsklasspelare. Noterade förstås även att Jermaine Defoe fortsätter att göra mål.

Nere i Portugal tog Porto en enkel 4-1-seger mot Leixoes i ligans fjärde omgång. Nyförvärvet Falcao gjorde ett av lagets mål. Ni kanske minns att han ryktades till Liverpool när han lämnade River Plate i somras, men det blev alltså Porto istället.

I grannlandet Spanien fortsätter Barcelona och Real Madrid att knipa trepoängare. Nu talar allt för vad alla trodde på förhand – det vill säga att de två giganterna kommer att göra upp om ligatiteln.

Bundesliga är också igång. Edin Dzeko startade på bänken för första gången på oerhört länge när Wolfsburg föll hemma mot Bayer Leverkusen med 2-3. Wolfsburg vägrade ju att släppa Dzeko i somras, trots att flera storklubbar var intresserade, och nu verkar anfallaren svara med att sura. Klubbyte att vänta i januari?

Slutligen vill jag nämna AC Milan, som bara fick 0-0 mot Livorno. Mest anmärkningsvärt är att Ronaldinho numera kritiseras öppet av klubben, som inte har fått ut speciellt mycket av brassens kapacitet sedan han anslöt från Barcelona för ett drygt år sedan.