Nästa lista handlar om talanger som representerar sydamerikanska klubbar. Sydamerikanska spelare som huserar i Europa är alltså inte med på listan.

Det är mycket möjligt att jag har missat flera briljanta talanger, men tänker inte nämna någon som jag inte har sett. Därför är spelare från t.ex brasilianska och argentinska klubbar troligtvis överrepresenterade på listan. Även de som har haft förmånen att spela VM-turneringar på ungdomsnivå är förstås överrepresenterade, eftersom deras matcher där gav mig och många andra möjligheten att se de spela.

Här är listan:

* * *

1994:

Lucas Ocampos, yttermittfältare, River Plate. Kommentar: Fysiskt stark, snabb och teknisk spelare som är en oslipad diamant. Med betoning på oslipad.

Andy Polo, anfallare, Universitario de Deportes. Kommentar: Ruskigt snabb. Bra balans och en okej avslutare. Perus största talang på många år.

Igor Lichnovsky, mittback, Universidad de Chile

Adryan, offensiv mittfältare/vänstermittfältare, Flamengo. Kommentar: Såg riktigt vass ut i U17-VM, där han gjorde 5 mål på 6 matcher. Har briljant teknik och passningsspel. Duktig dribbler. Fantastiska frisparkar. Inte särskilt snabb, påminner lite om en ung Riquelme.

* * *

1993:

* * *

1992:

Neymar, anfallare, Santos. Kommentar: Antagligen den mest hypade talangen i världen. Behövs ingen närmare beskrivning.

Lucas Moura, offensiv mittfältare/yttermittfältare, Sao Paulo.

Casemiro, mittfältare, Sao Paulo.

* * *

1991:

Oscar, offensiv mittfältare, Internacional.

Facundo Ferreyra, anfallare, Banfield.

Matias Vecino, offensiv mittfältare, Nacional (Uruguay).

* * *

1990:

Mario Fernandes, mittback, Gremio.

Romulo, mittfältare, Vasco da Gama.

* * *

1989:

Ganso, offensiv mittfältare, Santos. Kommentar: Hur talangfull som helst, men också hur ojämn som helst. Har redan haft några elaka knäskador. Med rätt förutsättningar kan han bli en världsspelare.

Leandro Damiao, anfallare, Internacional. Kommentar: Väldigt målfarlig. Vass avslutare som kan göra mål på många olika sätt.

Hector Canteros, offensiv mittfältare/yttermittfältare, Velez Sarsfield.

Matias Defederico, yttermittfältare/anfallare, Independiente.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Vet du om det är någon/några som Liverpool följer lite extra?

  • Kent: Vet att LFC följer Lucas Moura, Leandro Damiao, Lucas Ocampos och Andy Polo. Antagligen fler också.

 2. Man ska värva från Sydafrika! Bättre och antagligen billigare än britter!

 3. Vilka av dessa är de mest intressanta sett till prislapp och kvalité? Hur realistiskt är det att Liverpool värvar någon av dem?

  • Erik: Det är realistiskt att någon eller några kommer. LFC har bra koll och tillräckligt med pengar. Jag tycker att Andy Polo och Oscar är extremt intressanta, med tanke på hur de spelar och att de förmodligen inte vore superdyra. Lucas Moura vore mycket dyrare och svårare att signa. Neymar är omöjlig för LFC.

 4. Kul läsning! En fråga om våra egna talanger? Tror du nån kommer få speltid den här säsongen? Nån ny tänkte jag, inte flanagan lr robinson då alltså. Sett lr hört nått bra om Texeira sen han värvades, imponerat på träning osv?

  • Mille: Jag tror att Sterling kommer att få lite speltid innan säsongen är slut.

 5. Jag måste fråga en sak! Är Bellamy bara på lån eller är han helt köpt? Tacksam för svar. MVH!

 6. ganso skulle vara mycket fint att se i liverpools tröja! gillar såna skickliga spelare!