Brendan Rodgers överväger att försöka signa Seydou Doumbia för £15 miljoner sedan man scoutat ivorianen i dennes succématch mot Manchester City. Rodgers inser att han behöver värva en målgörare i januari och Doumbia är aktuell. Napoli är också angelägna om att signa Doumbia, som har en utköpsklausul på omkring £30 miljoner, men CSKA Moskva kommer att lyssna på bud som ligger på £15 miljoner och mer (The Sunday People).

Liverpool tror sig kunna norpa Dele Alli i januari – men man kommer att låna tillbaka honom till MK Dons. LFC har varit ute efter Alli under ett års tid och kommer initialt att behöva betala £4,5 miljoner för honom (The Sunday People).

Begovic

Liverpool vill signa Asmir Begovic i januari. Begovic var även på tapeten sommaren 2013, men då värvades Simon Mignolet istället. Då krävde Stoke hela £15 miljoner för Begovic, men nu har han 20 månader kvar på kontraktet och kanske skulle kunna flytta för omkring £10 miljoner (The Mirror).

Liverpool vill Raheem Sterling ska skriva på ett nytt flerårskontrakt som ger honom en veckolön på £100 000 och en utköpsklausul på £60 miljoner. Sterling har tre år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men Liverpool siktar på att skriva ett nytt femårskontrakt innan månadsskiftet (The Mirror).

* * *

PL-klubbar har blivit erbjudna Jackson Martinez, som Porto kan tänka sig att sälja i januari. Han har ryktats till Liverpool, Arsenal och Tottenham, men ingen av dessa är villiga att machs Portos prislapp på £30 miljoner. AC Milan är också intresserade (The Daily Mail).

* * *

Toronto FC är intresserade av två europeiska superstjärnor. Det handlar om Steven Gerrard och Wesley Sneijder (Canadiansoccernews).

* * *

Liverpool, Manchester United, Tottenham och Everton följer Saido Berahinos framsteg i WBA (The Mirror).

Nästa sommar kommer Marco Reus att nobba Manchester City för att flytta till Bayern München (The Mirror).

På måndag förväntas David Moyes informera Real Sociedad om han vill ha managerjobbet i klubben (The Mirror).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer
 1. Vad tror vi om Begovic? Är han svaret på målvaktsproblemen? Han har ryktats till allehanda storlag i ett par år nu utan att någon transfer har ägt rum. City skulle ju ersätta Hart med bosniern om Mancini inte fått foten. Är det ett svaghetstecken för Begovic att han fortfarande är kvar i Stoke trots att han hunnit fylla 27? (iofs ingen ålder för en målvakt). Borde han inte ha lyckats genomföra flytten till ett större lag redan om han nu är på den nivån? Eller är den andra orsaker som gjort att han blivit kvar på The Britannia?

  • Mm, Man Utd valde ju de Gea när de insåg att han och Begovic kostade ungefär lika mycket. Egentligen påminner ju Begovic och Mignolet mycket om varandra, men Begovic är mycket bättre i luftrummet.

  • .. och med fötterna skulle jag vilja tillägga. Gillar Begovic i grunden men det känns som att han har stagnerat något under de senaste åren. Han vore visserligen en uppgradering mot Mignolet i min värld men frågan är om han är bra nog? Borde vi inte sikta högre om vi nu ska ta tag i problemet med sista utpost en gång för alla?

  • Vilken realistisk målvakt hade du velat se om du fick välja som är svaret på problemet?

 2. Doumbia, är det nån substans i det ryktet? Var imponerad av honom i Young boys redan. Bra målsnitt, teknisk, god fart, rörlig. Han hade ju varit en spännande värvning. Ryska ligan är inte dålig heller. Hade varit lite samma känsla som när vi värvade suarez. Målkung från aningen sämre liga som ska ta det sista steget. Tror han hade passat bra med oss. Men det lär väl inte hända?

  Jag som är av den cyniska sorten tror inte vi ska ha några enorma förhoppningar om att Sturridge ska komma tillbaka i toppform & risken är väldigt stor att han skadar sig igen. Det har varit en röd tråd genom hans karriär och ligger i släkten. Både hans far och farbror fick sina karriärer förstörda av ständigt återkommande muskelskador.

  Begovic hade jag sett som en uppgradering på Mignolet. Han behöver nog en flytt med för att ta ett steg till i sin utveckling.

  Delle Ali, ja tack. Potentialen är enorm men räkna inte med honom som en spelare för vårt a-lag än på 2-3 säsonger. Kontraktera honom och låna tillbaka tills han är helt redo.

  Sett på många ställen att fans vill att vi kallar in Divock Origi. För det första verkar utlåningen vara bestämd av vara över hela säsongen, annars hade vi fått ge ett helt annat pris för honom från början. För det andra tror jag det skulle hämma hans utveckling att slängas in i PL som Messias som skall rädda vår säsong.
  Han är dessutom vid sin ålder och nuvarande nivå inte den färdiga målskytt vi behöver. Tror och misstänker att, även om det var möjligt, om vi kallade in honom till laget så skulle det varken gynna honom eller laget.

  Nåja, vi har fyra matcher på rak efter uppehållet som vi måste vinna. 12 poäng på dem är nog ett måste för att hålla säsongen vid liv. Efter det är det matcher mot United och Arsenal. 12 poäng på de matcherna, förhoppningsvis få tillbaka Sturridge och få lite momentum i vår kampanj. Har vi fyra raka segrar i ryggen inför de matcherna så kan vi kanske kriga oss tillbaka in i denna säsongen.

 3. Känns inte bra med utköpsklausul på Sterling, finns risk att någon engelsk klubb aktiverar den

  • Jag tror att Liverpool i så fall skulle ha med i kontraktet att bara klubbar utanför PL kan aktivera den och kanske inte förrän om x antal år.