Efter att ha blivit nobbade av förstahandsvalet Julian Draxler (som bekant gick till PSG) så skriver David Maddock i The Mirror att Liverpool skiftat fokus till Spartak Moskvas Quincy Promes.

Klopp är på jakt efter ett högklassigt alternativ som kan spela på samtliga tre offensiva positioner då Sadio Mane snart försvinner iväg på Afrikanska mästerskapen och Coutinho har en bit kvar till att vara helt återställd efter sin skada.

Liverpooltränaren hade hoppats på att landsmannen Julian Draxler skulle välja Liverpool men blev besviken efter att tysken valt pengarna i den franska huvudstaden istället. Klopp anser dock att Promes är ett utmärkt alternativ då han tickar alla de boxar som krävs för att få flytta till Anfield.

Holländaren är 24 år gammal och har på sina 72 matcher i Spartak ett fint målfacit med 37 mål från sin ytterposition. Klopp vill desperat ha en spelare som kan operera från kanten men som fortfarande har målinstinkt, något som Promes onekligen verkar ha.

Den ryska klubbens general director Sergey Rodionov avslöjade så sent som i förra veckan att den holländske landslagsmannen har en release-klausul i sitt kontrakt, “We will try to keep him, but yes, he has a release clause. How much, I do not tell.” och även fast Rodionov inte ville avslöja vilken summa det rörde sig om så tros denna ligga på runt £20 miljoner.

Quincy Promes är redan vän med Liverpoolspelaren Georginio Wijnaldum som skulle välkomna sin landslagskollega till Merseyside. Notera även att Spartak redan har värvat Promes ersättare i form av den rutinerade yttern Aleksandr Samedov från Lokomotiv Moskva samtidigt som man även uttryckt intresse för att låna Uniteds Memphis Depay på lån.

Avslutningsvis skriver Maddock att Klopp scoutat fler alternativ än Promes, däribland Sardar Azmoun som imponerat i klubblaget FC Rostov. Han fortsätter även att vara intresserad av Dortmunds Christian Pulisic, men den tyska klubben ser inte ut att vilja släppa sitt löfte vidare ännu.

* * *

Pusselbitarna för en värvning av Promes i januari ser onekligen ut att vara på plats, men har han det vi söker? Vad säger ni?

1 kommentar
  1. Promes är väll så nära Mané man kan komma. En direkt spelare med blixtrande hastighet och kan göra mål vart han än spelar i den offensiva trion.
    Blev faktiskt lite sur när han drog iväg till Ryssland då man trodde att ännu en spelare som är redo att ta nästa steg mot toppen drar till Ryssland för att sedan ”fall into obscurity”.

    Skulle vara riktigt kul om Liverpool lyckas få in honom. Tyckte han va en riktigt intressant och lovande 😉 spelare när han kom fram i Twente.

Kommentarer är stängda.