Liverpool och Newcastle är äntligen överens om en övergångssumma för Jose Enrique. Den ligger på £5,5 miljoner (The Daily Star).

Udinese har budat 11 miljoner euro på Raul Meireles. Liverpool har fått tills på tisdag på sig att svara på budet (Twitter).

Chelsea och Anderlecht är överens om en övergångssumma för Romelu Lukaku (Anderlechts officiella hemsida).

David N’Gog har bett Liverpool att sälja honom till Bolton. Fransmannen vill att Liverpool ska sänka prislappen som i dagsläget ligger på £4,5 miljoner för att en övergång ska kunna genomföras. N’Gog inser att han bara är en squadplayer i Liverpool och vill flytta till Bolton, där han skulle få betydligt mer speltid. N’Gog uppges rent av vara så pass angelägen att han är beredd att sänka sin lön för att kunna genomföra övergången. Liverpool måste dock skynda sig med att sänka prislappen, då Bolton förhandlar med Birmingham om Cameron Jerome – och de är nära att komma överens om en övergångssumma på £3 miljoner + eventuella prestationsbaserade tillägg (The People).

Liverpool visar intresse för Dortmunds mittback Neven Subotic, men serben har nobbat en flytt till Merseyside. Liverpool vill köpa en mittback, och man har haft koll på Subotic ett tag. Man hörde av sig till Dortmund, som ville ha omkring £13 miljoner för honom, men spelaren har indikerat att han inte är intresserad av en sådan flyt för tillfället. Subotic skulle gärna testa sig själv i England, men han vill spela i Champions League under den här säsongen, vilket ju han inte skulle få göra i Liverpool. Därmed får Dalglish fortsätta sitt omfattande sökande efter nya spelare (The People).

Everton är intresserade av Peter Crouch, som kan vara på väg att lämna Spurs. Stoke är också intresserade av Crouch och kan komma att signa tvåmetersmannen + Wilson Palacios i en dubbeldeal för £20 miljoner. Everton har visserligen inga pengar att handla för, men kan komma att erbjuda Jack Rodwell i utbyte mot Crouch. Rodwell är eftertraktad av engelska storklubbar, men är inte ordinarie i Everton, vilket kan göra honom tillgänglig för en transfer. Det potentiella spelarbytet har diskuterats i båda klubbarna, men Crouchs nuvarande lön på £70 000 i veckan är ett problem för Everton (The People).

Stoke har erbjudit West Ham £8 miljoner för Scott Parker, vilket är den summan som WH kräver för att släppa sin lagkapten, men Parker kommer troligtvis att tacka nej till Stoke (The People).

Sunderland, Aston Villa, Everton och Wolves har försökt låna Adam Johnson, men Manchester City har informerat intressenterna om att de vill behålla yttermittfältaren. Däremot är City beredda att skeppa iväg en annan yttermittfältare – nämligen Shaun Wright-Phillips (The People).

* * *

Liverpools reservlagsspelare Nikolaj Køhlert har skrivit på ett ettårskontrakt med Glasgow Rangers. Övergången bekräftas av Køhlert själv (Bold.dk).

Den här veckan kommer Arsenal att signa Alex Oxlade-Chamberlain. Liverpool, och båda Manchester-klubbarna var också intresserade av talangen, men Arsenal vann dragkampen. Arsenal betalar £7 miljoner + eventuellt ytterligare £5 miljoner beroende på hur många matcher Oxlade-Chamberlain gör för klubben. Han kommer troligtvis inte att lånas ut till Southampton (The Mirror).

Real Madrid är beredda att göra sig av med Kaka för blott 11 miljoner euro (El Mundo Deportivo).