Den brasilianska världsmålvakten ryktas till Liverpool – men möjligtvis struntar man i honom för att istället satsa på Karius.

Målvaktsposten är en minst sagt omdiskuterad fråga bland LFC-supportrar. Den allmänna uppfattningen är att varken Mignolet eller Karius har imponerat tillräckligt mycket, även om tysken har höjt sig på sistone. Det är också onekligen så att Klopp – för tillfället – väljer att satsa på Karius.

AS Romas världsklassmålvakt Alisson har ryktats till Liverpool på sistone. Natten till idag intensifierades ryktena, vilket gjorde att flera ”trogna” LFC-bevakar gick ut till Karius försvar.

Melissa Reddy på GOAL är en av flera som skriver att Liverpool var i förhandlingar med Alissons representanter och att man inte avskräcktes av prislappen på £62 miljoner – men att LFC ska ha informerat brassens representanter om att man ämnar att satsa på Karius och därmed inte längre är intresserade av Alisson.

Reddy påpekar att Liverpool visserligen kan komma att signa en målvakt i sommar, om Mignolet lämnar, vilket han förväntas göra. ”Just nu” är dock idén att värva en målvakt som konkurrerar med Karius snarare än ersätter honom, skriver Reddy.

Kommentar: Karius har säkerligen fortfarande chansen att behålla målvaktsposten, men om han inte spelar bra resten av säsongen är jag övertygad om att Klopp tar in en etablerad toppmålvakt i sommar. Om det blir Alisson eller någon annan återstår att se, men han är troligtvis det bästa alternativet på marknaden.

10 kommentarer
 1. Jag känner mig ju rätt tudelad i detta. Har svårt att tänka mig att Karius helt plötsligt raderar alla misstag och blir ”lfc-worthy”. Det är egentligen ingenting kring honom som imponerat på mig. Äger inte sitt straffområde i luften, inte jätteövertygande med fötterna, har inte varit någon överdriven shot-stoper heller. Jag kan tycka att han verkar nonchalant också, sen gillar jag ej hans fåfänga på sociala medier, #LK1 osv. Lite pojkaktig. Överlag. Men det är bara min personliga åsikt/känsla. (Där är ju Mignolet suverän, verkar vara en proffsig och ödmjuk människa, men inte bra nog tyvärr och kommer aldrig att bli). Men absolut – spelat upp sig de senaste fyra, fem matcherna har Karius.

  Jag skulle hemskt gärna se Allison i LFC, även om det är mycket cash för en keeper… Men om nu Karius skulle motbevisa mig genom att bli svingrym och superödmjuk så skulle jag också bli glad, just sayin’ 😁

  • Var lite snabb med att publicera. Lite slarvigt skrivet, men ni förstår vad jag menar 🙂

  • Jo, det går ju inte att säga att man är helt övertygad av Karius ännu. Men tror absolut killen har potentialen att utvecklas och bli en toppkeeper. Håller däremot inte med om att han inte skulle äga sitt straffområde i luften eller övertygat med fötterna. Har alltid tyckt han känts säker på dessa delar, medan Mignolet alltid tvekat.

   Karius har ju dessutom stått för uppspel som lett till mål i de två senaste matcherna. Men tycker som sagt att han alltid har övertygat mig där tidigare. Däremot har jag ju inte sett någon som helst indikation på att han kan rädda bollar. Nu har han ju börjat göra det, i de senaste matcherna och det ger en hopp iaf.

   Sen hur han är på sociala medier har jag ingen koll, men om han är sån är det ju lite trist, för som du säger har ju Miggan verkligen skött sig super professionellt. Det är kul dessutom att man alltid kan se miggan gilla lagets inlägg på facebook efter en bra match.

   Men gällande detta rykte så hoppas jag inget är bestämt ännu. Att man väntar och ser hur Karius spelar resten utav säsongen. Ifall han gör ett bra jobb, då kan jag köpa att man inte vill slänga 80-90 miljoner på en keeper.
   Det hade ju självklart vart mer betryggande ifall vi hade gjort det, men om inte är det väl bara att stödja Karius och hoppas att han utvecklar sig likt De Gea.

  • Hans fåfänga på Sociala medier? Vad tror du Instagram är till för? Det är för att lägga upp bilder på sig själv och dela med sig av sin vardag. Det där med #LK1 är ju lite löjligt att hänga upp sig på då väldigt många spelare använder hashtags med sina initialer och tröjnummer på sociala medier. Luis Suarez har LS9, Ronaldo har CR7 osv.
   Tycker inte hans Instagram är mer eller mindre fåfängt än t.ex. Firmino eller Lallana.
   Vet inte om du inser det men det är oftast inte dom själva som tar bilderna och lägger upp dom. Dom har antingen en kompis som tar hand om den eller en social media manager som tar hand om deras konto och ber dom posera för bilder osv.
   Och vad är han nu, 24-25år? Kan ju knappast skylla honom för att han är intresserad av mode och dylikt, speciellt när han har pengar för att köpa nästan vad han vill.

   Sen undrar jag spontant vart du fått det ifrån att han är dålig med fötterna. Där håller jag verkligen inte med dig. Tycker han är riktigt bra med fötterna och sätter igång spelet bra med båda utkast och utsparkar.
   Sen så tycker jag han hanterat luftspelet bra. Håller inte på och försöker plocka allt utan ser helt enkelt till om inte han kan säkert klistra bollen så åker den iaf ut ur straffområdet.

 2. Med risk för att verka lite kaxig och få en del skit men vad skönt det är när man har rätt. :p
  Minns när vi värvade Mignolet och han räddade straffen första matchen och alla här hyllade honom.
  Jag var motståndare till honom och berättade fakta om vart skytten nästan alltid skjuter sina straffar och att Mignolet gick och det hållet för att han läst på innan. Hade skytten skjutit någon annanstans hade Mignolet antingen lagt sig åt det hållet han gjorde i alla fall eller stått fastfrusen.
  Fick mycket skit för detta men jag hade rätt.
  Kände bara att jag ville njuta lite av att jag har haft rätt hela tiden 😛

  När det gäller Karius har killen stor potential men jag tror en utlåning till tyskland nästa säsong hade gjort honom gott.
  En bättre målvakt behövs, kanske någon äldre rutinerad som har 1-2 säsonger kvar. Får nog mycket skit nu men kanske kan få loss Cech billigt?

  • Rätt? Snarare hade du ju helt fel med tanke på Migs odiskutabelt fina räddningsprocent på straffar.

   Ska vi låna ut vår nummer ett? Jo, tjena. Men du har väl redan 100% koll på hans maximala nivå efter att sett honom spela en handfull matcher på raken… Om du ens har sett honom spela alltså…

   Vad gäller Cech så är du ungefär 4 år sen på bollen. Han gör ganska många misstag och är på väldigt tydlig nedgång. Så nu vet du det också.

  • För det första så fattar jag inte vad du vill åstadkomma med din första paragraf. Målvakter läser på om straffskyttar, knappast något unikt eller nämnvärt. Sen är Mignolet en bra straffmålvakt. Han har räddat flera straffar under sin tid i Liverpool. Han slänger sig näst intill alltid åt rätt håll och det har inte bara med statistik att göra utan skyttens kroppsspråk och hur han tar sats och hur han vrider kroppen vid tillslaget. En bra straffmålvakt kan oftast se var bollen kommer slåss.

   Sen är det knappast läge för Karius att lånas ut om man nu tror att han har en framtid i klubben. Han är gammal nog att ta ansvar och ett lån till en annan liga och spela med en annan coach och backlinje hjälper knappast honom nu. Han har utvecklat sina egenskaper till en så pass hög nivå att det är snarare en fråga för honom att vänja sig till laget och medspelarna, inte att utveckla sina egenskaper. Han har redan visat att han är en otroligt bra målvakt i Tyskland, det är ingen idé att gå till Bundesliga för honom.

   Sen undrar jag om du sett Cech spela den här säsongen? Cech för 5 år sen hade jag gärna tagit. Dagens Cech, tror fan jag väljer Mignolet före honom iaf 6 dagar i veckan. Om du inte har sett det så kan jag upplysa dig om att Arsenals försvar är bra mycket sämre än Liverpools och Cech är en stor del av det då han släpper in väldigt enkla mål stup i kvarten.

   Sen är jag näst alltid emot korttidslösningar. Speciellt när Liverpool håller på att bygga ihop en backlinje för iaf dom närmaste 5åren så är det knappast läge att byta ut en viktig del ur den. Karius har varit bra nu när han blivit ordinarie igen och spelar varje vecka. Om han fortsätter på samma vis så ser jag absolut ingen anledning till att lägga hundratals miljoner på en ny målvakt då det finns vettigare ställen att spendera pengar på.

  • Pelle:
   Som sagt har jag inte sett Alisson, utan var väl mer inne på att man som suppoerter ibland håller ryktade nyförvärv som messias. Alisson kanske är så mycket bättre, det kan jag som sagt inte svara på.

 3. Jag har aldrig sett Alisson spela, så jag kan inte uttala mig. Men första säsongen var han 2a målvakt bakom Szczęsny i Roma. Han har slagit igenom den här säsongen. 2016 köpte Roma han för 7,5 miljoner Euro från Brasilien. Man blir givetvis upprymd när man hör att klubben i ens hjärta ryktas med spelare, men Karius gjorde ett monster år i Mainz säsongen innan han kom till oss med.
  David De Geas inledande år i United var katastrof… Men de valde att satsa på han och det har ju slutat rätt hyggligt.

  Jag gillar det jag sett det senaste av Karius! Så att så länge Karius fortsätter att leverera så hoppas jag att Klopp och klubben väljer att satsa på han!

  • jack: Tycker inte man kan jämföra Mainz med Roma, eller för den delen det som Karius gjorde i Mainz med vad Alisson gör i Roma nu. Karius var bra i Mainz men Alissons räddningar är direkt matchavgörande i många av Romas matcher.

Kommentarer är stängda.