Ytterligare en defensiv mittfältare nämns i samband med Liverpool.

Alla begriper förstås att Liverpool vill ha in minst en defensiv mittfältare, då Fabinho är detaljer från att skriva på för en saudiarabisk klubb. Liverpool får £40m för 29-åringen, som lämnar som en legend, men som likväl gjorde en usel säsong 22/23.

Media spekulerar vilt om vem/vilka som kommer att bli Liverpools nya mittfältare. Ett antal uppgifter cirkulerar, men samtidigt verkar insynen vara begränsad, då klubben inte sällan värvar spelare utan att media får nys om det på förhand.

Exempelvis Dominik Szoboszlai och inte minst Fabinho själv skrev på för Liverpool utan utdragna ”transfersagor” i medierna. Faktum är att intresset för Fabinho läckte ut bara några timmar innan han blev helt klar för LFC. Kanske kommer samma sak ske med värvningen av hans ersättare?

* * *

Athletic och andra medier nämner ett antal defensiva mittfältare i samband med Liverpool.

Idag skriver Athletic att Cheick Doucouré är en av mittfältarna som Liverpool är intresserade av. 23-åringen skrev på för Crystal Palace så sent som förra sommaren. Då kostade han ”bara” £26m att köpa loss från Lens, men efter en succéartad säsong där hand bland annat blev vald som säsongens bästa spelare i Palace, kan man räkna med en betydligt högre prislapp nu.

Athletic spekulerar, med betoning på spekulerar, i att Palace kan använda Southamptons prislapp på Romeo Lavia – som ligger på £50m – som ett direktiv för att sätta Doucourés prislapp.

Crystal Palace har redan värvat Jefferson Lerma på free transfer från Bournemouth. Lerma är en etablerad defensiv mittfältare, men värvades inte med avsikten att ersätta Doucouré.

Athletic nämner ytterligare mittfältsnamn som intressanta för Liverpool. Förutom Lavia nämns Kalvin Phillips, Ryan Gravenberch, Sofyan Amrabat och Boubacar Kamara.

2 kommentarer
 1. Händer inte mycket på varken denna sidan eller när det kommer till LFC-transfers!

  Jag vill ha action!
  In med en mb.
  Och minst en MC (dmc) snarast… annars blir jag orolig.
  Centralt mittfält är tunt nu om inte Bajcetic är redo och strålar! Tror på honom på sikt – som fan – men nyss/snart tillbaka från jobbig skada…
  AGERA NU!!!

  • Har varit på semester men försökt uppdatera sidan i största möjliga mån. Dock händer mycket på twitter (eller ”X”) nuförtiden, väldigt mycket kommunikation som vi tar via det kontot.

Kommentarer är stängda.