Uppgifter från Italien gör gällande att Liverpool planerar att buda  på världsmålvakten – det senaste är att engelska medier har bekräftat att Liverpool HAR lagt ett bud!

Idag rapporterar flera italienska källor – som bland annat Il Messaggero – hävdar att Liverpool förbereder ett stort bud på Alisson Becker.

Källorna hävdar att Liverpool planerar att buda €60m (£53m) + €10m (£9m) i bonusar för Alisson.

AS Roma, å sin sida, uppges vilja dra ut på tiden för att se om fler bud kommer. Möjligtvis kan Real Madrid och/eller Chelsea också ge sig in i leken.

* * *

UPPDATERING:

De engelska medierna har vaknat. Nu rapporterar samtliga pålitliga LFC-bevakare att Liverpool har lagt ett stort bud på Alisson!

Liverpools bud ligger på omkring £62 miljoner – väldigt nära de £66 miljonerna som Roma uppges begära för att släppa honom.

11 kommentarer
 1. Sägs att Curtois är nära Real så då lär Alisson hamna i Chelsea är min gissning.

 2. Om Liverpool verkligen köper honom så hoppas jag innerligt att han lyckas. Det där är mycket pengar för en målvakt med en bra säsong bakom sig. Sen har jag inte direkt blivit imponerad när jag sett honom spela. Om man bara tar hans matcher mot Liverpool så skulle jag inte betala mer än £20m för honom. Han släppte trots allt in 7 mål på två matcher.
  Han va inte direkt lysande i VM heller.
  Han har varit bra i Serie A och har definitivt lyft Roma. Men sen tog han ju över efter en riktig klåpare så vem som helst hade ju lyft Roma.

  Som sagt om Liverpool får in honom så hoppas jag med hela min själ på att han verkligen visar sig värd £62m. Men det här är en av dom mest tveksamma köpen sen Woys tid i Liverpool.

  • Vilka bollar borde han tagit av dom 7 han släppte förbi sig i semin menar du?

  • Faint: Tror du att Karius eller Mignolet hade lyft Roma som Alisson gjort?

  • jesperess – Tycker han sålde sig billigt på Salahs andra mål. Han rusar ut så långt att Salah kan bara lägga in den från utanför straffområdet. Salah hade en försvarare på sig och om Alisson inte hade rusar ut så tidigt så hade nog Salah blivit tryckt mer åt sidan för en sämre vinkel. Kanske det hade blivit mål i vilket fall som helst men Alisson hamnade helt fel i det läget.
   Sen rusade han ut på Wijnaldums mål också och hamnade på mellanhand. Det fanns inte en chans att han hade hunnit ut pån, vilket han inte gjorde. Om han hade stannat på linjen hade han nog plockat den då den va så pass löss.

   pelle2x – Vet inte varför du drar in Mignolet i den här diskussionen då han inte ens får stå i Liverpool.

   Hade Karius lyft Roma som Alisson gjorde? Kanske inte lika mycket men han hade definitivt lyft dom då han är en bättre målvakt en Szczęsny. Om Karius hade stått hela säsongen i Liverpool och behållit sitt snitt av insläppta mål så hade Liverpool släppt in 28mål, samma som Roma släppte in förra säsongen.
   Det är svårt att jämföra ligor. Pepe Reina släpper t.ex. in färre mål i Serie A än vad han gjorde i PL.

   Förlåt om det på något sätt förolämpar er att jag inte är helt såld på en spelare som har spelat en säsong i Europa och som ser ut att bli världens dyraste målvakt.
   Om man nu är beredda på att köpa en målvakt för världsrekord summor så borde man pungar till en extra ~£20m och plocka Oblak istället. Han är iaf en bevisad världsklassmålvakt.

   Som sagt, jag hoppas det går skitbra om han kommer till Liverpool. Men att han målas upp som en världsklassmålvakt efter en säsong håller jag verkligen inte med om. Han är en riktig bra målvakt. Men tycker jag han är värd dom pengarna det snackas om? Absolut inte, inte ens i dagens galna transfervärld. Man måste ha bevisat mer i mitt tycke.

  • Faint: Nej, det är ingen förolämpning, men jag har följt Alisson i ett par år och är lika övertygad som Liverpools scouter 🙂 … Han är galet bra.

   Oblak är självklart världsklass men håller Alisson högre än honom. Båda är fantastiska målvakter men Alissons iscensättande av spelvändningar är speciellt och Oblak känns ibland otilläcklig i luftrummet (men det märks inte lika mycket i Atletico som i andra lag, eftersom deras försvarsspel är så fruktansvärt bra).

   Övergångssummorna är svårbedömda i dagens galna fotbollsvärld, eftersom den är just galen. Men rent generellt är det bra för Liverpools status som storklubb att man kan göra de riktigt stora värvningarna.

   Att Karius skulle vara bättre än typ Szczęsny tror jag det råder delade meningar om bland objektiva bedömare. Tycker personligen de är likvärdiga, men mycket troligt att Szczęsny går om Karius 18/19 om han tar förstatröjan i Juve.

  • Som Pelle säger är vi knappast förolämpade. Däremot så måste man ju kunna ifrågasätta dina argument.

   Jag är helt övertygad om att du vill se Allison lyckas i LFC, men att basera att han inte är värd prislappen utifrån två matcher i CL (plus ett par VM-matcher med Brasilien) känns inte helt rättvist.

   Visst har du rätt att fortfarande tycka att ett par matcher är tillräckligt för att få en uppfattning om en spelare. Tyvärr låter detta extremt ryggdunkande men håller med Pelle att i dom två åren som jag sett Allison råder det ingen tvekan att det rör sig om en toppmålvakt.

   Han har visserligen bara gjort en riktig säsong med Roma i Europa. Men det han presterat i Sydamerika samt i VM-kvalet för Brasilien ska man inte glömma. Och det är inget Superettan-motstånd han mött där direkt. Lagen därborta är riktigt bra faktiskt och brasilianska ligan är väldigt tuff och fysisk.

   Jag hade också föredragit Oblak om jag fick välja men det är tyvärr en enorm skillnad på £89m och £62m. LFC har resurser men inte ens PSG lägger såna summor för en målvakt.

  • Jesperess – Har ju sett honom spela i fler matcher, CL iår och EL förra året och sen en handfull matcher i serie A mot topplagen så det är inte som att jag baserar min åsikt på bara matcherna mot Liverpool och VM. Så jag har väl sett runt 20-25 matcher med honom och tycker inte han ser ut som en världsklassmålvakt. Han är definitivt bra men av det jag sett så skulle jag inte klassa honom tillsammans med t.ex. Oblak, de Ges och Neuer som alla är världsklass.

   Är han bättre än Karius, ja det är han. Det säger jag inte emot. Det är bara att av det jag sett så är jag tveksam till att den uppgraderingen är värd £66m.

   Men som sagt, jag hoppas ni har rätt och att han höjer Liverpool ytterligare.
   Nu är ju frågan vem av Ward/Karius kommer att offras då Mignolet redan är på väg bort av allt att döma och jag kan inte tänka mig att Ward eller Karius är villiga att va tredjemålvakt.

 3. Har varit tveksam själv på alisson,men baserat på enbart nån landslags match o matcherna mot liverpool(mot lfc mest att han såg osäker ut o sprudlade ingen auktoritet direkt),men känns bättre nu när ni har följt han en längre tid o tycker han är bra.så ni har lugnat ner mej lite iallafall👍

Kommentarer är stängda.