Den tidigare nyckelspelaren har numera en undanskymd roll bland Liverpools utfyllnadsspelare, men kan möjligtvis få speltid på en ny position.

För några år sedan var Adam Lallana en värdefull medlem i Liverpools trupp. Sedan kom skadorna som medförde en negativ utveckling hos Lallana, samtidigt som flera av hans konkurrenter har utvecklats mycket. Dessutom är den numera 31-årige Lallana inte längre någon ungdom.

I sommarens träningsmatcher började Lallana användas i en för honom ny roll som ”nummer 6” på mittfältet, vilket är en mer tillbakadragen roll än han spelat på tidigare. Lallana intervjuades nyligen av The Times. Där sa engelsmannen att han gillar att spela på den nya positionen, eftersom han får mycket boll där. Han berättade även att Jordan Henderson har tipsat honom om att studera hur Frenkie de Jong spelar, inte bara holländarens passningsspel, utan också risktagande i form av dribblingar. När Lallana ser på Liverpools matcher är det dock Fabinho som han kollar mest på.

Hittills har Lallana fått minimal speltid under säsongen. Han fick visserligen 11 minuter i Community Shield, men endast 4 minuter på de 4 första PL-matcherna. I ligapremiären mot Norwich fick Lallana inte ens plats på bänken. Just den uteblivna bänkplatsen mot Norwich togs upp i intervjun med Times, Lallana medgav att det var ”a bit of an eye-opener”, då han inte varit med om den typen av petningar sedan tonåringar.

Lallana har 1 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. I somras var klubbens ståndpunkt att han inte var till salu, men hans framtid är alltjämt oklar.

2 kommentarer
  1. Det blir fint när Lallana drar Kreuf-finter framför egna backlinjen. Hjärtat klarar inte.

Kommentarer är stängda.