[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Jag var arg, men inte det minsta förvånad. Än en gång hade vi efter en storartad insats gått ner oss i matchen efter och hamnat i ett läge där vår seger i omgången innan höll på att raderas ut av en förlust mot ett bottenlag. Vi har sett det här många gånger de senaste åren, så fort vi gör en bra match och man börjar få lite hopp gör vi en plattmatch och förlorar mot ett lag i botten. När Richardson slog in 2-1 till Fulham, efter matchens andra stora försvarsmisstag från vår sida, var jag helt övertygad om att det skulle bli ännu en sådan kväll. Just därför kändes det så fantastiskt när Steven Gerrard slog in straffen fram till 3-2 i matchens slutskede. Gerrard har varit med länge nu och jag tror att han hade ungefär samma känsla som jag hade, han har många gånger sett lagets chanser till en fin placering raseras genom förluster mot sämre lag, nu höll våra CL-chanser på att förstöras av just den anledningen.

gerrard

Den glädje Gerrard visade efter sitt mål var det längesen man såg från honom, när man i hans ålder drar av sig tröjan och springer iväg mot klacken säger det en hel del om målets vikt. Det är precis såna här vinster som gör att man kan börja tro på en plats i Champions League, det är segrar på bortaplan mot de sämre lagen som i slutändan kan skilja plats tre mot plats sex i tabellen. Som matchen såg ut fanns det ingenting som tydde på att vi skulle vinna, dåligt spel, självmål och en plan som lämpat sig bättre för potatissättning än fotboll.

Samtidigt som vi hamnade i underläge började Tottenham vräka in mål mot Newcastle, den fjärdeplats som börjat kännas som vår var vid det läget en position vi hade enbart tack vare vår målskillnad. Det höll med andra ord på att sluta som vanligt. När kvällen var slut kunde man i stället titta på tabellen och märka att vi faktiskt är närmare Arsenal på andraplatsen, än Tottenham är oss på fjärdeplatsen och bara den känslan tror jag betyder väldigt mycket för laget. I stället för att känna att vi jagas av Tottenham kan man känna att vi jagar Arsenal, jag tror nämligen att man inte är nöjd med att ha tre lag framför sig i ligan.

I Steven Gerrards ansikte efter straffmålet var det ingen lättnad om man kunde se, det var hunger. Det såg mer ut som om han avgjort en cupmatch, än att han räddat oss från fiasko mot ett bottenlag. Min känsla är att laget tror och vill mer, när jag ,som pessimistisk supporter, börjar tro att en plats i CL är möjlig är det inte omöjligt att spelarna tittar på tabellen, med vetskap om att vi har hemmatcher kvar mot både City och Chelsea, och i stället för att känna flåset i nacken från Tottenham går in för att göra säsongsavslutning väldigt jobbig för klubbarna ovanför. Hur det än går, det är matcher som mot den mot Fulham som kan innebära skillnaden, det vet vi och det vet Steven Gerrard.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

8 kommentarer
 1. Bra skrivet och jag har samma känsla över vinsten, med 12 matcher kvar att spela skall man bara fokusera på nästa match och försöka undvika tänk som ”om de spelar like eller förlorar”, vilket är svårare än gjort. Hoppas de får hjälp av idrottspsykologen som verkar ha hjälpt ett antal av våra spelare.

  OT
  Angående ”Den glädje Gerrard visade efter sitt mål var det längesen man såg från honom, när man i hans ålder drar av sig tröjan och springer iväg mot klacken säger det en hel del om målets vikt.” om man inte heter Filippo Inzaghi som firade alla sina mål som om det var mål i hans debut eller VM-final. Haha.

 2. Det kanske bara är bra om Spurs pressar på bakom ett tag till så att spelarna inte känner att 4:e platsen är klar.

 3. Hatar Tottenham och deras tur! Hade innan förra matchen +-0 i målskillnad och ändå ligger dem femma! Herregud!

 4. Tur? Deras kassa målskillnad beror mycket på 3 ordentliga genomklappningar 2 x City (0-6 och 1-5)+ Liverpool hemma (0-5). Många skulle nog säga att våran vinst i onsdags var tur.

  • Även fast Tottenham skulle spela lika de tre matcherna så skulle de haft en målskillnad på +19 som är 10 mindre än vad Liverpool skulle haft och de skulle varit 2 poäng förre oss och 3 poäng förre City så visst har dem haft tur

  • De hade väl haft samma poäng som oss? Eller?

 5. En vinst är en vinst är en vinst. Liverpool har förlorat 5 matcher i ligan, 3 udda målsförluster och 2 två målskillnads förluster. Detta är bevis på att försvarspelet ser bättre ut än förra året, inte tur.

Kommentarer är stängda.