Enligt flertalet tidningar i både Grekland och Ungern har Krisztian Nemeth återvänt till Liverpool.

Anledningarna är flera.

Dels ifrågasätts AEK Atens medicinska kompetens, dels har klubben ekonomiska problem.

För att börja med den första punkten. Tidningarna hävdar att AEK:s läkare har gett Nemeth fel diagnoser vid ett flertal tillfällen, och att deras träningsplan är i så pass dåligt skick att den ökar skaderisken drastiskt.

Således har Nemeth flugits till Liverpool för att undersökas. Han har varit småskadad under i stort sett hela säsongen, men beräknas vara spelklar igen inom 4-5 dagar.

Dessutom cirkulerar rykten om att AEK inte kan betala ut alla sina spelarlöner.

Om något av ryktena kring AEK stämmer kommer inte Liverpool att få några rättsliga problem med att bryta Nemeths låneavtal, som ju egentligen gäller tills i sommar.

21-åringen har för övrigt gjort en väldigt bra säsong i AEK, med 3 mål och flertalet assist som facit på 7 starter. Han har varit en av lagets bästa spelare, enligt bedömare.

Under säsongen har han även spelat U20-VM för Ungern, där han var en starkt bidragande orsak till laget mycket överraskande knep en bronspeng i turneringen.

3 kommentarer
  1. Undrar om han kommer att vara involverad i a-laget nästa säsong? Hans skadebekymmer är ju inte kul alltså, men om vi plockar tillbaka honom nu borde han ju vara aktuell, med tanke på Torres skada och allt. Ngog har inte sett allt för bra ut de senaste 2 matcherna heller.

    • Nemeth är bra, men jag tror inte att han skulle klara av rollen som ensam anfallare i Liverpools spelsystem. Kanske vore en bra inhoppare?

  2. Ngog och nemeth på topp bättre än kuyt iaf

Kommentarer är stängda.