__________

Det var två skickliga lag som ställdes mot varandra på torsdagskvällen. Tyskland U19 med Liverpool-nyförvärvet Samed Yesil i startelvan och England U19 med Adam Morgan och Raheem Sterling, också dom i startelvan. Jag höll lite extra koll på kampen mellan Yesil och Morgan. De konkurrerar ju trots allt om samma position i ett lag som skriker efter unga, talangfulla forwards.

Jag har sett Yesil vid flera tidigare tillfällen och har noterat att han i princip aldrig lämnar en fotbollsplan utan att ha gjort mål. I den här matchen tog det cirka 2 minuter innan han snurrat upp det engelska försvaret med en Zidane-fint och sedan placerat in bollen i hörnet. Ett riktigt klassmål, minst sagt. Målet visar exakt det Yesil kan tillföra dagens Liverpool, han är teknisk, han är klurig, han är ganska snabb, han är smart på små ytor och han vet minst sagt hur man avslutar.

Morgan skapade några enstaka chanser han med, men antingen så missade Morgan själv eller så missade hans lagkamrater. Det som är den största skillnaden på honom och Yesil är att tysken har mycket bättre teknik. Morgan är en grovjobbare av rang och han kommer alltid att löpa tills han stuper, men i min bok är Yesil åtminstone en klass vassare.

Innan halvleken var slut så hann dock engelsmännen kvittera efter ett misstag ifrån en av de tyska mittbackarna, som slog bollen rakt i gapet på Nick Powell, som i princip fick friläge och chippade in bollen över den tyske målvakten. Även det ett riktigt klassmål, och där har Manchester United tyvärr gjort ett riktigt kap. Powell såg även han intressant ut.

I andra halvlek så tog det återigen två minuter innan Yesil gjort mål. Den här gången så löpte han i exakt rätt ögonblick, missade, men satte snabbt returen. Ett riktigt målgörar-mål, rätt man på rätt plats och sedan dyker bollen ner framför fötterna och en enkel bredsida in i öppet mål. Han hann dessutom att fixa en assist till tyskarnas 3-1 innan han var klar för kvällen, en riktigt fin djupledspass som han slog med underbar tajming, och som hans tyske lagkamrat förvaltade väl.

Och då kommer vi till frågan, är Yesil redo för a-laget redan nu? Efter att ha sett kvällens match så finns det inte längre några tvivel enligt mig. Killen gick ju av planen efter att ha legat bakom samtliga mål för sitt lag, och det mot kvalificerat motstånd dessutom. Så i mina ögon ligger han före Morgan i listan om en startplats och med tanke på att Brendan Rodgers gillar att ge unga chansen så skulle jag inte bli förvånad om han spelar i a-laget väldigt snart!