Ja, de senaste dagarnas värvningar innebär naturligtvis att renoveringen av Liverpools spelartrupp är igång på allvar.

Nu har man värvat fyra spelare; Jonjo Shelvey, Milan Jovanovic, Joe Cole och Danny Wilson.

Men, det är bara början. Det inser man av många kommentarer från både spelare och ledare. Nu senast var det Cole som sa till officiella hemsidan; ”I jumped on board because with the players we have here and the players we are looking to bring in, it’s definitely going in the right direction.”

Nya spelare är alltså på ingång. På de engelska forumen påstår allt fler användare sig ha goda källor på att spelare är på inmarsch. Som vanligt, alltså. Nu när Liverpool siktar in sig på fler brittiska spelare bör rimligtvis fler brittiska fans få kännedom om detta, men man ska naturligtvis ta det mesta med en nypa salt.

De senaste dygnen har jag hört på nätet att Liverpool är intresserade av engelska spelare som Paul Konchesky (men Hodgson skulle ju inte värva från Fulham?), Micah Richards, Nedum Onouha, James Milner, Joe Mattock, Stephen Warnock och Wayne Bridge. Dessutom verkar många betrakta Scott Parker som en naturlig efterträdare till Javier Mascherano. Sant eller falskt? Ingen aning.

Parker vore dock en bra ersättare till Mascherano. Helt klart. Jag tror stenhårt på ett bygga en stomme med karaktärsspelare, som till exempel Parker.

Apropå home grown-spelare, är det förresten lite lustigt att utländska ungdomsproffs kan kvalificera sig som detta. Emiliano Insua är ett exempel – och faktiskt – Reto Ziegler ett annat. Schweizaren tillhörde nämligen Tottenham under tre års tid.

* * *

Hetaste vänsterbacksryktena just nu:

1. Maynor Figueroa
2. Reto Ziegler
3. Paul Konchesky
4. Ivan Strinic (senaste i kroatisk media)
5. Taye Taiwo
6. Joe Mattock
7. Stephen Warnock

* * *

Jag har även hört rykten om att Christian Purslow kollar efter spelare som 1) Förstärker truppen, samt, 2) Attraherar potentiella köpare till klubben.

Ganska intressant, då även Hodgson har sagt att laget ser ut att bli ”bättre på pappret än förra säsongen”. Innebär det att vi får se fler riktiga stjärnnamn rekryteras?

Vilka stjärnnamn kan finnas på marknaden? Några namn som dyker upp i skallen är ju Klaas-Jan Huntelaar, Ronaldinho, Karim Benzema, Rafael van der Vaart och Zlatan Ibrahimovic.

Asiatiska stjärnor är naturligtvis också attraktiva ”off pitch”. Keisuke Honda, Lee Chung-Yong och Park Chu-Young är tillräckligt skickliga för att spela för Liverpool, tror jag.

6 kommentarer
 1. detta är det bästa som hänt Liverpool FC på många år

 2. Det finns ju väldigt många uppenbara värvningar/utrensningar som behövdes göra när Hodgson kom. Rafa var helt blind och såg tydligen potential i exempelvis Degen, El Zhar osv. Det känns väldigt skönt att Hodgson gör sig av med dessa spelare, som uppenbarligen inte håller måttet och som Rafa borde sett tidigare.

  Jag hoppas på att vi värvar Lee Chung-Yong, dels för att han är asiat och dels för att han kommer öka marknadsvärdet på Liverpool i Asien något enormt.

  Förstår inte storheten med Huntelaar, om han hålls på bänken i ett lag som Milan så ska han inte platsa i Liverpool. Han konkurrerar med en ständigt skadad Pato, en trög Boriello och en antik Inzaghi. Ändå sitter han på bänken. Visst, han är bättre än Ngog, men det finns så mycket bättre alternativ att få tag på.

  Jag är starkt för att vi värvar Mattock och Micah Richards. Stor Potential, som har all möjlighet att bli väldigt bra!

 3. Tror att huntelaar hade kompleterat Torres ritkigt bra….

 4. Nja, Huntelaar har ju samma roll som Torres, att göra mål. Tror mer på en targetplayer isf.

 5. Är det fel att ha 2 som kan göra mål???????????

 6. Precis, Liverpool behöver fler målskyttar i anfallsväg. Huntelaar är en riktigt bra målskytt, men inte så mycket mer, precis som van Nistelrooy, Trezeguet. En targetplayer vore också bra att få in, kanske någon billig rollspelare som accepterar att vara en squadplayer, typ Kevin Davies eller Emile Heskey. Men det beror på hur mycket pengar Liverpool kan spendera och vilka som finns tillgängliga för de summorna.

Kommentarer är stängda.