__________________________

Nu tyder allt på att Andy Carroll kommer att lämna Liverpool i sommar.

Jag tycker att Brendan Rodgers gör helt rätt om hans bedömning är att Carroll inte passar in i hans fotbollsfilosofi. Det är rätt för Rodgers, laget, klubben och inte minst Carroll själv.

Det vore meningslöst att behålla en spelare som inte ingår i planerna. På samma sätt vore det meningslöst för spelaren själv att stanna om denne inte ingår i Rodgers planer.

Dessutom har Carroll fortfarande ett relativt högt värde på transfermarknaden. Liverpool kommer naturligtvis inte att få i närheten av den obskyra summan £35 miljoner, men man kan få omkring £17-20 miljoner för Carroll, vilket vore otroligt användbara pengar för Rodgers på transfermarknaden.

Pengarna som försäljningen av Carroll kommer att inbringa är trots allt tillräckligt för att köpa en, två – ja, kanske tre gedigna spelare.

Att köpa Carroll för £35 miljoner var alltid en dum idé. Den enorma övergångssumman har förmodligen ställt till en hel del besvär för Carroll, som har haft en enorm press på sig i Liverpool-tröjan. Egentligen en orimligt stor press sett till hans tidigare meriter och kanske framförallt kvalitéer som fotbollsspelare.

Carroll är en duktig rollspelare, men i Rodgers spelsystem existerar inte den rollspelaren som Carroll representerar. Därför är en skilsmässa den bästa lösningen för alla inblandade parter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Trist men sant. Hoppas Big Andy hittar rätt i nästa klubb!

 2. Usch..
  Smärtar djupt i mitt fotbollshjärta om Carroll lämnar..
  Vet att Carroll var en av de spelarna jag som som ”omöjlliga” att få när han slog igenom i Newcastle.

  Tycker vi och Rodgers är ute på tunn is om vi väljer att sälja av en spelare som Andy för att han inte passar in.. utan att ens gett han en gnutta chans att visa vad han är kaptabel till, under Daglish var det få spelare i vår trupp som gjorde sig själva rättvisa..
  Han är engelsman, har grym potential och är bara barnet!!! Ska alla våra spelare vara stöpta i Barca-stuket med B-toch blir jag bekymrad….

  Vet att åsikterna är vitt skilda i denna fråga, men detta är min..

 3. Salmon: Men det är ju ingen social verksamhet Liverpool bedriver. Spelarna är proffs. Cutta bort det sentimentala och inse att Rodgers inte tycker Carrolls spelartyp passar i systemet han vill införa helt enkelt.

  Det handlar inte om att få en chans, Carroll kommer vara samma spelare efter hela försäsongen och säsongen också. Han kommer alltid ha sin storlek och då har han vissa fördelar men också några nackdelar.

  Det är ju givetvis bättre att Carroll säljs för £15-20M och att vi kan få in minst 2 spelare som Rodgers tycker passar bättre i hans spelsätt. Dessutom, mycket bättre för Carroll själv som kommer få spela och lyckas någon annanstans.

  Ska man implementera ett nytt spelsätt och komma med en ny idé så ska man göra det fullt ut och inga halvmesyrer.

 4. Medveten om att jag är lite sedimental.. men tycker det är märkligt att ett lag 2012 inte ska ha plats för en spelare som Carroll, pga spelsättet.. killen är 23-bast, han är formbar och kan bli grym med rätt matchning och taktisk träning!

  Joakim: Ang. halvmesyrer så finns det la typ ½ truppen som platsar under den gruppen i vårt nya ”barca-tänk”.. Skertels träben, Enriqes långsamhet, Spearings vilsenhet, Adams drällhet osv..

  Ingen hoppas mer än jag att vi kommer bygga nåt stort med start nu, men det är farligt att enna stunden köpa spelare o säga att man är långsiktiga och ett år senare sparka vederbörande o säga att han inte platsar in.. Hela föreningen känns lite amatörmässig om detta förförande upprepas..

 5. @Salmon: Det beror ju på att vi har bytt managers så ofta de senaste åren, något som är väldigt ovanligt i vår klubb, bara kolla historien. Kenny köpte uppenbart Suarez och Carroll för de skulle spela som en duo, medans Rodgers system skiljer sig en hel del.

  Vet inte om Skrtel är så extremt mycket träben (Carra däremot). Skrtel var iaf vår bästa spelare i fjol och gjorde 4 mål och tog stora kliv framåt. Inte för inte som City ryckte i honom. Han får gärna spela en sån säsong till med eller utan träben. Tycker att vi har ett av ligans bästa mittbackspar i Agger och Skrtel, vore synd och dumt att splittra på dem eftersom de kompletterar varandra så väl. Det lär nog dessutom vara Agger som sköter uppspelen.

  Vissa spelare är untouchable tycker jag. De är Lucas, Agger, Skrtel, Johnson, Suarez, Henderson, Reina. I viss mån också Gerrard, men han är gammal och skulle inte generera några stora pengar vid en ev. försäljning heller. Henderson hade ingen jättebra säsong men han är värvad för framtiden och Rodgers har uttalat sig väldigt positivt om honom. Förhoppningsvis får han spela centralt och inte på kanten.

  Om man bortser från stommen i laget som jag nämnde så är Carroll den spelaren som kan säljas och som kan generera pengar utan det går ut över laget så mycket. Kan vi få in Allen, Dempsey, Walcott och lägga upp £10M också, så varför inte?

  Om du jämför Carroll som enbart kan spela centralt med en flexibel spelare som Borini som kan spela på kanterna och centralt, har snabbheten, skotten och tydligen rätt bra fysisk och kämpar lika bra som Kuyt. Då blir vi för begränsade med spelare som är väldigt endimensionella.

  Säljer gärna Adam och Spearing också, frågan är vem som vill ha dem och om de kan generera några pengar.

 6. Caroll kanske hade passat bättre i ett lag som spelar lite mer tyskt med snabba kontringar och vassa yttrar, typ Bayern. Brendan vill nog att Liverpool skall hålla bollen inom laget mer. Personligen föredrar jag det tyska spelsättet framför det Barcas (som så många andra börjar jag också tröttna när det rullas för mycket i sidled, krävs att Xavi är i form för att det skall blir riktigt underhållande).

  Jag tror att Brendan har övervägt beslutet att försöka sälja Caroll noga. Tänk er en Caroll ur form i ett spelsätt där det skall gå undan. Det blir ännu mer svettigt än det var den gångna säsongen när Caroll kom klivandes och missade enkla passningar i bra läge.

  Jag älskar en kraftfull fotboll och spelare som Caroll. Tyvärr måste de fysiskt starka lagen spela extremt defensivt mot lag som är tekniska annars springer de sig trötta och små kvicka spelar rinner igen försvaret.

  Jag tror att Brendan hittar ett effektivt spelsätt för Liverpool! Han behöver svängrum att på sikt köpa in och forma spelarna efter LFCs spelsätt.

  När Caroll lämnar, kom ihåg att LFC har grymma talanger i Suso, Sterling mfl som på sikt lätt kommer att blomma ut under Rogers flagg.

 7. @Salmon

  Jag blir verkligen förvirrad när jag ser att du har skrivit att José Enrique är långsam. Har vi tittat på samma spelare? Han platsar nog absolut i min mening på en topp 10-lista över Premier Leagues snabbaste. Och själv tycker jag att han är den snabbaste spelaren vi har i truppen. Men det är intressant hur olika man kan se på spelare!