__________________________

Nu tyder allt på att Andy Carroll kommer att lämna Liverpool i sommar.

Jag tycker att Brendan Rodgers gör helt rätt om hans bedömning är att Carroll inte passar in i hans fotbollsfilosofi. Det är rätt för Rodgers, laget, klubben och inte minst Carroll själv.

Det vore meningslöst att behålla en spelare som inte ingår i planerna. På samma sätt vore det meningslöst för spelaren själv att stanna om denne inte ingår i Rodgers planer.

Dessutom har Carroll fortfarande ett relativt högt värde på transfermarknaden. Liverpool kommer naturligtvis inte att få i närheten av den obskyra summan £35 miljoner, men man kan få omkring £17-20 miljoner för Carroll, vilket vore otroligt användbara pengar för Rodgers på transfermarknaden.

Pengarna som försäljningen av Carroll kommer att inbringa är trots allt tillräckligt för att köpa en, två – ja, kanske tre gedigna spelare.

Att köpa Carroll för £35 miljoner var alltid en dum idé. Den enorma övergångssumman har förmodligen ställt till en hel del besvär för Carroll, som har haft en enorm press på sig i Liverpool-tröjan. Egentligen en orimligt stor press sett till hans tidigare meriter och kanske framförallt kvalitéer som fotbollsspelare.

Carroll är en duktig rollspelare, men i Rodgers spelsystem existerar inte den rollspelaren som Carroll representerar. Därför är en skilsmässa den bästa lösningen för alla inblandade parter.