Med de nya ägarnas pengar och Comolli & Dalglish som beslutsfattare har många, inklusive undertecknad, stora förhoppningar inför transferfönstren nuförtiden. Däremot har jag inte lika stora förväntningar.

Jag hoppas på fantastiska spelare. En klassanfallare av internationellt snitt. En yttermittfältare som kan göra narr av sin ytterback. En innermittfältare som gör att man glömmer bort Lucas skada.

Samtidigt måste man vara realistisk. Liverpool kan inte erbjuda CL-spel. Liverpool kan inte erbjuda några fantasilöner. Rent objektivt har de mest eftertraktade spelarna egentligen ingen uppenbar anledning att välja Liverpool före Chelsea, Manchester City etc.

Liverpool har valt att rikta in sig på den brittiska marknaden. Man kan attrahera de bästa spelarna från Aston Villa, Newcastle etc. Man är medvetna om det, och förmodligen även om prislapparna som medföljer när man väljer just den marknaden.

Några spelare som jag tror kan skriva på i januari:

Lee Cattermole, innermittfältare, Sunderland
Pris: £8 miljoner
Kommentar: Verkar vara en spelare som Dalglish gillar. Kan inte tänka mig att Comolli är överförtjust över idén att signa Cattermole, men det är KD som bestämmer. Cattermole har en klausul på £10m men den borde kunna förhandlas ner en aning. Tror säkert att Liverpool hellre vill ha andra spelare, som t.ex Tioté, men ivorianen vore mycket dyrare.

Scott Sinclair, yttermittfältare, Swansea
Pris: £11 miljoner
Kommentar: Liverpool och Swansea har förhandlat ett tag. Skulle inte bli förvånad om man kommer överens om en övergångssumma på någonting i stil med £11 miljoner (+prestationsbaserade tillägg).

Nikica Jelavic, anfallare, Glasgow Rangers
Pris: £7 miljoner + Danny Wilson
Kommentar: Liverpool är en av många PL-klubbar som är intresserade av Jelavic, och man försöker bli av med Wilson. Känns troligt att det finns ett ömsesidigt intresse i alla de här omständigheterna. Risken är att någon annan PL-klubb går in med större pengar på Jelavic, och att Rangers (som har ekonomiska problem) väljer det budet istället, men jag skulle absolut inte bli förvånad om det blir pengar+ Wilson för Jelavic.

* * *

Spelare som Liverpool verkar försöka bli av med:

– Danny Wilson.
– Nathan Eccleston.
– Brad Jones.

Vad gäller mer etablerade spelare som Dirk Kuyt och Andy Carroll, så verkar inte klubben aktivt jobba med att sälja de, men däremot kan de säljas  ”om rätt bud kommer”. Det är ingen vild gissning att Kuyt ryker om klubben rekryterar både en yttermittfältare och en anfallare.

* * *

Cattermole, Sinclair och Jelavic är givetvis inga garanterade värvningar, men de är heta rykten. Som alla vet kan det svänga snabbt på ryktesfronten och om en vecka kanske andra spelare är hetare rykten.