Med de nya ägarnas pengar och Comolli & Dalglish som beslutsfattare har många, inklusive undertecknad, stora förhoppningar inför transferfönstren nuförtiden. Däremot har jag inte lika stora förväntningar.

Jag hoppas på fantastiska spelare. En klassanfallare av internationellt snitt. En yttermittfältare som kan göra narr av sin ytterback. En innermittfältare som gör att man glömmer bort Lucas skada.

Samtidigt måste man vara realistisk. Liverpool kan inte erbjuda CL-spel. Liverpool kan inte erbjuda några fantasilöner. Rent objektivt har de mest eftertraktade spelarna egentligen ingen uppenbar anledning att välja Liverpool före Chelsea, Manchester City etc.

Liverpool har valt att rikta in sig på den brittiska marknaden. Man kan attrahera de bästa spelarna från Aston Villa, Newcastle etc. Man är medvetna om det, och förmodligen även om prislapparna som medföljer när man väljer just den marknaden.

Några spelare som jag tror kan skriva på i januari:

Lee Cattermole, innermittfältare, Sunderland
Pris: £8 miljoner
Kommentar: Verkar vara en spelare som Dalglish gillar. Kan inte tänka mig att Comolli är överförtjust över idén att signa Cattermole, men det är KD som bestämmer. Cattermole har en klausul på £10m men den borde kunna förhandlas ner en aning. Tror säkert att Liverpool hellre vill ha andra spelare, som t.ex Tioté, men ivorianen vore mycket dyrare.

Scott Sinclair, yttermittfältare, Swansea
Pris: £11 miljoner
Kommentar: Liverpool och Swansea har förhandlat ett tag. Skulle inte bli förvånad om man kommer överens om en övergångssumma på någonting i stil med £11 miljoner (+prestationsbaserade tillägg).

Nikica Jelavic, anfallare, Glasgow Rangers
Pris: £7 miljoner + Danny Wilson
Kommentar: Liverpool är en av många PL-klubbar som är intresserade av Jelavic, och man försöker bli av med Wilson. Känns troligt att det finns ett ömsesidigt intresse i alla de här omständigheterna. Risken är att någon annan PL-klubb går in med större pengar på Jelavic, och att Rangers (som har ekonomiska problem) väljer det budet istället, men jag skulle absolut inte bli förvånad om det blir pengar+ Wilson för Jelavic.

* * *

Spelare som Liverpool verkar försöka bli av med:

– Danny Wilson.
– Nathan Eccleston.
– Brad Jones.

Vad gäller mer etablerade spelare som Dirk Kuyt och Andy Carroll, så verkar inte klubben aktivt jobba med att sälja de, men däremot kan de säljas  ”om rätt bud kommer”. Det är ingen vild gissning att Kuyt ryker om klubben rekryterar både en yttermittfältare och en anfallare.

* * *

Cattermole, Sinclair och Jelavic är givetvis inga garanterade värvningar, men de är heta rykten. Som alla vet kan det svänga snabbt på ryktesfronten och om en vecka kanske andra spelare är hetare rykten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Finns inte chansen att vi dönar in en super värvning och lägger större delen av pengarna på denna, ? typ en etablerad anfallare som kan få hög lön och som är värd det ? än att köpa dessa medellirare, sinclair visst men dom andra

  • virro, Liverpool är säkert intresserade av många superspelare men frågan är om intresset är ömsesidigt och om deras nuvarande klubbar är beredda att sälja i januari.

 2. Pelle, hur stor chans tror du det finns för oss att locka till oss spelare som t.ex. Higuain? Och om han skulle gå till ex. Chelsea, hur stor chans tror det finns att en viss FT9 kommer tbx?

  Sen även en till fråga, vad tycker du om vår värvningsstrategi? Personligen tycker jag den rent av är tråkig och skit! Våra bästa värvningar senaste året har varit en Spanior och en Urugyansk…. Ibland saknar jag Rafa-tiden med Spaniorerna. Vem vet om Rafa hade varit kvar med de nya ägarna kanske en viss Silva bl.a. spelat i en röd tröja…?

  • Lundqvist, Fast Silva flyttade väl till City innan FSG köpte Liverpool, så han hade ändå spelat där, men ja, det var en spelare som Rafa ville ha (men inte hade råd med, samma sak med många andra spelare, varav några har blivit riktigt bra i andra klubbar medan andra inte har blivit det). Jag tror inte att man kan locka en spelare som Higuain utan CL-spel, men när han lämnar Real Madrid (troligtvis nästa sommar) kan ju Liverpool förhoppningsvis erbjuda CL-spel.

   Just nu känns det som att man värvar de bästa spelarna som man kan attrahera, dvs bra spelare men inga världsstjärnor. Nu blir det svåra att värva spelare som är bättre än de man redan har. Det går ju verkligen att diskutera om spelare som Jelavic och Cattermole skulle tillföra någonting i dagens Liverpool… Och det finns ju ingen vettig poäng med att lägga pengar på spelare som inte förbättrar den nuvarande truppen. Min lösning på det problemet vore att, om man inte kan attrahera spelare av världsklass, värva unga spelare som har potential att bli världsklasspelare. Men Liverpool verkar vilja bygga en färdig, mogen trupp som kan leverera här och nu. Och kanske vill man ha in vissa rollspelare/spelartyper som man känner att man saknar.

   Jag tycker att Liverpools strategi är bra, men att värvningarna hittills inte har varit klockrena. De har varit klart godkända, men kunde varit bättre. Man har kollat lite för mycket på den brittiska marknaden, tycker jag.

 3. Ikväll är en nyckelmatch i mitt tycke, visar vem som axlar ansvaret nu när Suarez är borta. Kan Carroll kliva upp mot sina gamla lagkamrater?
  Om vi vinner, samt Carroll får nätkänning, då ser jag inte CL-spel som en omöjlighet.
  Om vi däremot förlorar, så finns risken att hela bygget havererar.

  Tror även att denna match kan bli avgörande för det kommande transferfönstret.
  En förlust: Risk för panikvärvningar
  En vinst: Självförtroendet på topp, vi värvar smarta, unga och potentiella guldklimpar.

  Hoppas själv väldigt mycket på Ramirez i vinter. Vore en makalöst bra värvning, om vi slänger in Herr Bent på det också.. Då kan jag sova gott om nätterna.

  / Grivans

 4. Vad grundar du ryktet(?) om att vi vill bli av med Wilson på? har det visat sig att han inte är den talang som först påstods?

 5. Men hur stor chans tror du det finns att FT9 återvänder? Skulle han erkänna att han gjorde fel? Skulle Chelsea sälja för rimligt pris (vilket isf?)

  Jag tycker personligen det finns många namn som lockar om man kollar utanför öarna som t.ex. Kagawa, Giuseppe Rossi, Pato ( på tok för dyr? ), Soldado, Huntelaar, Barrios, Jovetic, Negredo, Canales( utlånad tyvärr men ändå ), Ramirez, Reus, Hernanes, Fernando, Cardozo, Veloso, Kessling, Dzagoev, Bastos, Lizandro Lopez, Jurado, Llorente, Gourcuff, Lucho González Munian, Pjanic.
  Sen finns ju spelare som vore rena drömmen som Götze, Eriksen, Hazard.

  Men jag är ju svag för spanskaspelare som du kanske märkt så den perfekta ersättaren för KungLucas som jag tycker är Javi Martinez. Riktigt bra! Stor och stark också så är nog inte för svag för PL.

 6. Sen vore det ju inte helt fel med trion längstfram i Napoli, mumma!

 7. Skall vi lägga 8milj på Cattermole så kan vi lika bra lägga till 2milj till och få in Vertonghen.
  Och sen lägger vi pengarna på en snabb och teknisk ytter.