[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Brendan Rodgers har inte gjort någon hemlighet av att han är ute efter en ny vänsterback. Aly Cissokho var tidigare den spelaren som har varit hetast, enligt medierna, men nu har tongångarna ändrats och istället framför Lorenzo Melgarejo som ett hett alternativ. Precis som i fallet Cissokho förefaller Liverpools plan vara att låna in Melgarejo med köpoption nästa sommar.

Melgarejo är i allra högsta grad ett överraskande ’transfer target’ för Liverpool. Flera frågetecken omger den 22-årige paraguayanen, som utan tvekan är en duktig offensiv spelare, men vars defensiva kapacitet har ifrågasätts otroligt mycket under tiden i Benfica.

Melgarejo

Det är egentligen inte särskilt märkligt att Melgarejos defensiva spel är svagt. Han är en omskolad anfallare/yttermittfältare, som har blivit vänsterbac k på senare tid – ja, i princip under det senaste året och positionsspelet är därefter.

Hans offensiva spel är däremot mycket bra. Han är kvick, snabb och teknisk. Det är inget snack om att han, rent offensivt, vore en rejäl förstärkning för Liverpool men om man väger in helhetsbilden är det dessvärre desto mer tveksamt om detta verkligen vore en vettig värvning av klubben.

Att man i första hand verkar ha för avsikt att låna Melgarejo är låter lovande. Rodgers betraktar troligtivs paraguayanen som ett gediget taktiskt alternativ att ha i truppen, då han onekligen skulle kunna vara en offensiv tillgång mot motståndarlag med lågt försvarsspel.

Samtidigt ska man heller inte glömma att han knappt har spelat i landslaget och således skulle få problem att få arbetstillstånd i Storbritannien. Till skillnad mot för vad somliga verkar tro, är arbetstillstånd ingenting som alla får. West Hams tilltänkta värvning av Duvan Zapata, som är en väldigt duktig colombiansk anfallstalang, blev nyligen avblåst på grund av att spelaren i fråga inte fick arbetstillstånd.

Melgarejo har förvisso spelat för en storklubb som Benfica och dessutom på stora scener, som exempelvis i Europa League-finalen mot Chelsea, vilket kan bli viktiga argument för Liverpool att framföra om man gör slag i saken och verkligen försöker ta paraguayanen till Anfield.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *