. . .

Här är några av de målvaktsalternativen som kan finnas om Pepe Reina lämnar LFC:

* * *

Julio Cesar, 33 år, QPR
Kommentar: Jag verkar vara ganska ensam om att betrakta Cesar som ett seriöst alternativ. Han är tillgänglig på free transfer och har förvisso hög lön, men ändå lägre lön än Reina, verkar det som. Cesar är en väldigt rutinerad målvakt som skulle vara en värvning i stil med när Man United värvade van der Sar. Varför måste man värva en ung målvakt?

. . .

Michel Vorm, 29 år, Swansea
Kommentar: En duktig linjemålvakt som dessutom är oerhört bra med fötterna. Startade dock bara 21 ligamatcher säsongen 12/13 på grund av skador, vilket får mig att bli lite fundersam. Särskilt med tanke på att prislappen verkar ligga på £12-15 miljoner.

. . .

Och

Guillermo Ochoa, 27 år, Ajaccio
Kommentar: Mexikanen är en doldis som har storspelat för bottenlaget Ajaccio i Ligue 1 under den här säsongen. Ajaccio klarade med nöd och näppe kontrakt, vilket till stor del av hans förtjänst. Reflexerna är fruktansvärt bra. Jag gillar även hans karisma och utstrålning. Han påminner en hel del om Vorm, men skulle vara mycket billigare än holländaren. För mig är Ochoa ett väldigt seriöst alternativ för LFC.

. . .

Asmir Begovic, 25 år, Stoke City
Kommentar: Gjorde en fantastisk första halva av säsongen. Då köpte Stoke talangen Butland med avsikten att sätta honom mellan stolparna och i samma veva kan man i princip säga att Begovic blev ”klar” för en annan klubb i sommarfönstret. Man United visade stort intresse, men de verkar inte längre vara lika intresserade, möjligtvis eftersom de Gea har spelat upp sig. Begovic var inte lika bra under säsongens andra halv och det ryktas om en prislapp på £15 miljoner vilket vore överpris, men han har uppenbar potential.

. . .

Rui Patrício, 25 år, Sporting Lissabon
Kommentar: Sporting vill ha £12,5 miljoner för sin lagkapten. Beskrivning i talangprofiler: ”Patricio är en snabb och smidig målvakt som kan göra riktigt vassa reflexräddningar. Har även en tendens att rädda straffar. Är dock ingen jätte i luftrummet.”

. . .

Fraser Forster, 25 år, Celtic
Kommentar: Den över två meter långe Forster har en makalös räckvidd och underskattade reflexer. Har även en vana att stå i ett topplag. Han är inte överdrivet bra med fötterna, även om han inte är direkt dålig där heller.

. . .

Alex McCarthy, 23 år, Reading
Kommentar: En finfin talang som dock bara startade 12 ligamatcher den här säsongen. Det berodde till stor del på en, som han själv kallar det, ”freak injury” som han drog på sig i en match mot QPR. Nu är axeln helt återställd och många minns ju hans fantastiska insats mot Liverpool. Jag har specialstuderat honom i flera matcher och är väldigt imponerad, men det är ju omöjligt att säga om han klarar av att hålla en hög jämn nivå under en längre tid.

* * *

Sen finns det även ett helt gäng målvakter i Bundesliga som är värda att hålla ett extra öga på!