. . .

Här är några av de målvaktsalternativen som kan finnas om Pepe Reina lämnar LFC:

* * *

Julio Cesar, 33 år, QPR
Kommentar: Jag verkar vara ganska ensam om att betrakta Cesar som ett seriöst alternativ. Han är tillgänglig på free transfer och har förvisso hög lön, men ändå lägre lön än Reina, verkar det som. Cesar är en väldigt rutinerad målvakt som skulle vara en värvning i stil med när Man United värvade van der Sar. Varför måste man värva en ung målvakt?

. . .

Michel Vorm, 29 år, Swansea
Kommentar: En duktig linjemålvakt som dessutom är oerhört bra med fötterna. Startade dock bara 21 ligamatcher säsongen 12/13 på grund av skador, vilket får mig att bli lite fundersam. Särskilt med tanke på att prislappen verkar ligga på £12-15 miljoner.

. . .

Och

Guillermo Ochoa, 27 år, Ajaccio
Kommentar: Mexikanen är en doldis som har storspelat för bottenlaget Ajaccio i Ligue 1 under den här säsongen. Ajaccio klarade med nöd och näppe kontrakt, vilket till stor del av hans förtjänst. Reflexerna är fruktansvärt bra. Jag gillar även hans karisma och utstrålning. Han påminner en hel del om Vorm, men skulle vara mycket billigare än holländaren. För mig är Ochoa ett väldigt seriöst alternativ för LFC.

. . .

Asmir Begovic, 25 år, Stoke City
Kommentar: Gjorde en fantastisk första halva av säsongen. Då köpte Stoke talangen Butland med avsikten att sätta honom mellan stolparna och i samma veva kan man i princip säga att Begovic blev ”klar” för en annan klubb i sommarfönstret. Man United visade stort intresse, men de verkar inte längre vara lika intresserade, möjligtvis eftersom de Gea har spelat upp sig. Begovic var inte lika bra under säsongens andra halv och det ryktas om en prislapp på £15 miljoner vilket vore överpris, men han har uppenbar potential.

. . .

Rui Patrício, 25 år, Sporting Lissabon
Kommentar: Sporting vill ha £12,5 miljoner för sin lagkapten. Beskrivning i talangprofiler: ”Patricio är en snabb och smidig målvakt som kan göra riktigt vassa reflexräddningar. Har även en tendens att rädda straffar. Är dock ingen jätte i luftrummet.”

. . .

Fraser Forster, 25 år, Celtic
Kommentar: Den över två meter långe Forster har en makalös räckvidd och underskattade reflexer. Har även en vana att stå i ett topplag. Han är inte överdrivet bra med fötterna, även om han inte är direkt dålig där heller.

. . .

Alex McCarthy, 23 år, Reading
Kommentar: En finfin talang som dock bara startade 12 ligamatcher den här säsongen. Det berodde till stor del på en, som han själv kallar det, ”freak injury” som han drog på sig i en match mot QPR. Nu är axeln helt återställd och många minns ju hans fantastiska insats mot Liverpool. Jag har specialstuderat honom i flera matcher och är väldigt imponerad, men det är ju omöjligt att säga om han klarar av att hålla en hög jämn nivå under en längre tid.

* * *

Sen finns det även ett helt gäng målvakter i Bundesliga som är värda att hålla ett extra öga på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Julio Cesar & Fraser Forster hade varit bra ersättare till Reina & Jones.

 2. Håller helt med angående Julio Cesar. Han håller fortfarande världsklass enligt mitt tycke. Känns dock ganska otroligt att vi skulle värva honom, vilket är tråkigt.

  • Vad menar du med det? Julio Cesar spelar i Qpr; visst, troligen för de pengar han tjänar där, men han är just nu en Championship-spelare och skulle väldigt gärna vilja spela på Anfield. Om det är lönen du menar är ett problem, så tjänar han ju mindre än Reina. Jag tror inte vi skulle ha några problem alls i att locka Cesar, men jag behåller väldigt gärna Reina.

  • Det jag menade var att min känsla är att Brendan, transfergruppen och FSG vill ha en yngre målvakt istället för 33-åriga Julio Cesar. Inte att han inte skulle vara möjlig att få hit.

   Hoppas verkligen att vi värvar honom om Reina säljs. Förutom hans grymma egenskaper som målvakt är han en vinnare som säkert skulle bidra med den eftersökta vinnarmentaliteten i truppen.

 3. Själv tycker jag vi borde kontakta Hyppia och kolla hur mycket han vill ha för Leno som varit riktigt bra den här säsongen.

  • Kribba, Jo det vore ett fördelaktigt alternativ att behålla Reina, men det kan nog bli svårt om (när) Barcelona konkretiserar sitt intresse.

 4. Drömmen för mig är Courtios, även om det blir svårt. Men Liverpool och Chelsea har ju gjort en del affärer tillsammans. Kan ju vara så att Chelsea inte är så sugna på att släppa Courtios till AM med tanke på att Falcao kommer gå till Monaco.

  Andra målvakter är René Adler, Mandanda, Krul, Mingolet…

  Det finns många bra målvakter

  • JH: Ja, Courtois är en fantastisk målvakt som givetvis ”platsar” på listan men jag tog inte med honom eftersom han är Chelsea-ägd. Tycker dock inte att Mandanda eller Mignolet håller måttet.

 5. Inte så många intressanta spelare enligt mig.
  Tycker många av dem håller för låg klass för att vara förstamålvakt i ett lag som ska utmana om ligatiteln inom några år.
  Men de är alla okej tills man hittar rätt spelare av rätt klass.
  Guillermo Ochoa är spännande men han är ”bara” 183 cm lång. Fantastisk efter linjen och gör tokräddningar hela tiden men hur är det med luftspelet?

 6. Luftspelet känns som en viktig egenskap i PL där det trots allt finns så många huvudstarka spelare.

  Muslera i Gala, är det en omöjlig värvning?

  • OS: Muslera har ofta varit svajig när jag har sett honom. Det är därför som han inte är med.

 7. Glöm inte Diego Lopez!

  Han håller hög klass och kommer inte vara förstemålvakt i Real nästa år. Bra ålder och har visat att han är en klassmålvakt den här våren.

 8. En målvakt som jag helt enkelt glömde var Kenneth Vermeer. Han är också mycket bra.