[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det råder inga tvivel om att Liverpool var extremt angelägna om att signa Henrikh Mkhitaryan – och att klubben blev extremt besvikna när armerniern skrev på för Borussia Dortmund.

Liverpool hade goda skäl att bli besvikna. Jag är helt inne på David Maddocks linje när denne skriver att Brendan Rodgers plan var att Mkhitaryan skulle tillföra en ny dimension i lagets offensiva spel.

Mkhitaryan skulle vara den tvåvägsspelande, löpstarka, målfarliga mittfältaren vars djupledslöpningar utgjorde ett stort hot för motståndarnas försvar. Han skulle göra ungefär detsamma som Frank Lampard har gjort i Chelsea under flera år, och delvis det jobbet som Steven Gerrard gjorde innan han flyttades till en mer tillbakadragen roll.

Således var Mkhitaryan en hyperviktig värvning. Det knepigaste är nästan att det finns väldigt få av hans spelartyp på marknaden.

Hur hittar man egentligen en sådan mittfältare?

Adem Ljajic är extremt skicklig, men inte särskilt intresserad av att varken försvara eller löpa mest på planen.

Sofiane Feghouli är löpvillig och teknisk, men gör inte i närheten av tillräckligt många mål.

Nikola Ninkovic har skickligheten men inte attityden.

Omar Abdulrahman såg visserligen väldigt intressant ut för Förenade Arabemiraten i London-OS, men men är ett oerhört oskrivet kort och uppges dessutom ha väldigt hög lön.

Nicolas Gaitan är duktig, men förmodligen för dyr.

Andra skulle hålla måttet, men har nyligen skrivit på för nya klubbar.

Moussa Sissoko besitter faktiskt flera av egenskaperna, men skrev på för Newcastle så sent som i januari.

Adam Maher hade också varit bra, men han ville stanna i Holland och skrev på för PSV tidigare under sommaren.

Josip Ilicic hade absolut varit ett gediget alternativ, men han ville stanna i Italien och skrev nyligen på för Fiorentina.

Younes Belhanda hade varit okej, men han skrev nyligen på för Dynamo Kiev.

Man behöver inte vara Einstein för att begripa att alternativen inte längre är många för Liverpools del.

Christian Eriksen är fortfarande tillgänglig och vore, enligt min mening, en klart godkänd värvning, även om många överskattar honom.

Bernard är också intressant, men han har främst gjort sina bästa insatser på vänsterkanten.

Tonny Vilhena kan bli en spelare av absolut världsklass, men han behöver något eller några år till i Feyenoord innan han håller LFC-klass.

Kan det vara så att svaret redan finns i den befintliga truppen?

I gårdagens match mot Olympiakos gjorde Liverpool faktiskt två ’Mkhitaryan-mål’. Rodgers använde Joe Allen och Jordan Henderson i just den rollen som Mkhitaryan skulle ha. Dessvärre, även om de är duktiga spelare, så är de långt ifrån armernierns klass vad gäller offensiva attribut.

Kan det kanske vara så att Rodgers inte anser att det finns något tillräckligt bra alternativ på marknaden och därför riktar in sig på en offensivare spelare, i form av Diego Costa, istället? Eller är Costa, trots att Liverpool vill ge skenet av motsatsen, egentligen Luis Suarez ersättare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Costa känns som en ersättare till Suarez för jag tror ändå han kommer att säljas men självklart kan inte Rodgers säga detta rakt ut då hans marknadsvärde skulle sjunka.

  • Klart han är bra, men kan inte se Chelsea sälja nu.

 2. Tänkte samma tanke angående de två mittfältsmålen igår. Hendos mål tycker jag tyder på att han tränat en hel del avslut. Lite måltjuvskänsla i den avslutningen på ”fel” sida målvakten. Hendo har enligt min mening i allafall attityden att vara en tvåvägsspelare, men frågan är om det är tillräckligt för att bli riktigt bra.

  Ang Suarez. @pelle2x har du hört nåt om BBCs uppgifter att Suarez vill ”pröva” sitt kontrakt hos CAS?

  • Det är förmodligen Suarez representanter som med hjälp av jurister kollar på saken, sen om deras analys leder till något ytterligare är ju svårt att säga.

 3. In med Costa så behöver vi inte stå med byxorna nere om/när förhandlingar om en Suarez-övergång inträffar. Dessutom så känner Suarez att vi inte står o faller med honom.

 4. bra skrivit. Jag tror att vi har den spelaren som mikhtarian skulle vara, fast i coutinho, även om coutinho inte är någon stjärna bakåt, så låg han bakom MYCKET framåt i slutet av förra säsongen och även nu under försäsongen. Allen och hendo tycker jag båda gjorde det bra mot olympiakos. Men jag vill hellre ha Allen lite mer tillbakadragen och använda sin passningsfot istället. Hendo gillar jag att BR spelar lite mer ut mot kanten då han har förbättrat sitt presspel ordentligt mycket under BR. I mina drömmar så kommer costa och papa in. Downing och Skrtl ut.

 5. Kan vi inte glömma mhiktaryan, visst han hade varit en grym värvning men nu valde han Dortmund istället. Tjänar ingenting till att älta spelare som har den dåliga smaken att inte välja Liverpool.

  In med helst Bernard men Eriksen går också bra samt papa och behåll suarez, då är vi med i racet om CL- platserna.

  • Man kan glömma Mkhitaryan – men inte varför Liverpool ville ha honom i laget.

 6. Hendo har en fin utvecklingskurva! Kul att han börjat göra lite mål också, tror han kan få en fin säsong!

 7. Pelle tror du costa är ersättaren till suarez? Får känslan av att rodgers köper någon dyrare och någon som har förmågan att spruta in mål. Tror du att suarez kommer säljas? Och isåfall till vilken klubb?

  • Jag vet inte om Costa är en ersättare till Suarez. Det är bara spekulation från min sida. Självklart kommer man i så fall, om Suarez säljs, att värva flertalet spelare för pengarna som man får. Jag tror att han hamnar i Real Madrid eller Bayern München.

  • Vad får dig att inte tro att de blir Arsenal?

  • Arsenal må ha pengar men deras dyraste köp är typ £15m så tror verkligen inte att dom kommer att matcha de Liverpool kräver. Och när de kommer till Arsenal så kommer Liverpool kräva exakt de dom tycker han är värd. Med lag utanför England kan jag se dom släppa lite på priset. De sista Liverpool vill är att tappa sin bästa spelare samtidigt som man förbättrar sin kanske största rival gör en plats bland topp 4.

  • Jag tror att Liverpool kommer att göra allt för att undvika en försäljning till Arsenal.

 8. Tycker det är lite konstigt att Liverpool inte gick efter Van Ginkel. Annars kan ju Guarin och kanske Prince-Boateng kunna vara alternativ.

  Ni som ser mycket av Eredivise, hur bra är Siem de Jong? LFC-material?

  • Håller med om att Guarin är bra. Boateng är skadedrabbad och svårplacerad rent taktiskt, men han vore givetvis intressant att se. Nej, jag tycker inte att Siem är LFC-material.

 9. Tänkte på det under matchen hur mycket mer effektiv Henderson har blivit. Både i avsluten men också vara bra nog spelare att se till att hamna i de situationerna och komma i lägena. Att han har lungorna och inställningen för vara en tvåvägsspelare har det ju aldrig varit något tvivel om.

 10. Sett de senaste 10 minuterna i Derby – Blackburn. Å på den korta tiden så har Hughes imponerat stort.
  Han måste väll ändå vara en spelare som borde vara extremt aktuell inför nästa säsong.

  Just nu lirar han som en av två innermittfältare med offensiv inriktning, men var nyligen nere å rensa en farlig boll från eget straffområde.
  Han är ju också relativt stor 1.85.

  Men som sagt det är ju ingen quick-fix.

  Men vore ju sjukt kul att inom framtiden gå se honom i pool tröjan, inte bara pga hans hjärta som bultar rört för klubben.

  • Ja, jag har också varit inne på Hughes flertalet gånger på bloggen. Han vore en bra framtidsvärvning, men prislappen är alltid problematisk vad gäller brittiska talanger.

  • Så vad tycker du han är värd Pelle? Och vad tror du han kommer gå på? Läste precis på twitter att du tyckte att 15 miljoner pund var för mycket, när du svarade Henry Winter!
   Som du skriver är ju alltid Brittiska spelare ”lite” dyrare. Men i detta fall kan det kanske va värt att lägga lite extra då han väll är uttalad LFC-supporter? Brukar ju sporra spelare lite extra om hjärtat bankar lite extra för klubben!

  • Vilhena påminner om Hughes men är bättre på nästan allt. Han skulle kosta mindre än £15m. Därför är Hughes absolut inte värd det. Men kanske £8-10 miljoner + add ons.

 11. Jag tror att Allen kommer få chansen med henderson som backup, så vi kommer nog inte handla in någon mer offensiv mittfältare utan istället köpa in en forward till och en ny mittback.

  • Precis! Hade dock velat haft en backup till Lucas..känns lite tunt där!

  • Håller med att det känns tunt bakom Lucas, men tycker samtidigt att Allen skötte vikariatet briljant under inledningen av förra säsongen.

 12. Bra läsning som vanligt Pelle. Sitter själv och funderar på kandidater till den positionen men svårt att komma på någon bättre än Henrikh eller Ilicic.
  Damien Comolli var ett stort fan av Moussa Sissoko, synd att det inte hände något

  Vad tror du Victor Fischer skulle kosta? Han blir ju kvar i Ajax en säsong till, så svårt att säga. Men vilka avslut grabben har – Inte Bendtner direkt

  • Ja, Fischer blir kvar i Ajax 1 år till. Tror £20-25 miljoner nästa sommar.

 13. Vad tror ni om Draxler då? Är han dessutom omöjlig att värva? Verkar som att Chelsea helst skulle vilja värva Draxler men han ville ej lämna och därför gick de mot Schürrle istället?