Liverpool mönstrade enbart talanger mot Shrewsbury, men i nästa FA-cupomgång kommer man knappast att ställa samma lag på planen.

Jürgen Klopp var som bekant inte på plats mot Shrewsbury, istället coachade Neil Critchley ett lag med unga reserv- och ungdomsspelare. Åsikterna har gått isär hurvida det var rätt eller inte – rent generellt har Klopp fått stort stöd av sina egna supportrar – men desto mer kritik från utomstående betraktare. I veckans TL-panel kommer vi ge att vår syn på den saken.

Jag konstaterar att Liverpool kunde ”komma undan” med ett ofantligt ungt lag mot en motståndare som Shrewsbury. Med all respekt för dem, men att möta Chelsea blir någonting helt annat för Liverpool. Ett Chelsea som har fått vind i seglen den här säsongen. Ett Chelsea som säkerligen kommer gå all-in på FA-cupen. Ett Chelsea som skulle betrakta en cupseger mot Liverpool som en av säsongens höjdpunkter.

Min gissning är att Klopp inte kommer att matcha ett helt ordinarie lag mot Chelsea, men heller inte någonting i närheten av vad vi fick se mot Shrewsbury. Jag tror att Klopp kommer se till att Liverpool mönstrar ett starkt lag som kan gå en jämn holmgång mot Chelsea; spelare som Adrian, Lovren, Shaqiri, Milner, Keita, Minamino och Origi bör få speltid, kompletterat med fina talanger som Williams, Elliott, Jones och kanske några till.

Säga vad man vill om FA-cupen och hur Klopp har valt att behandla den under säsongen, men jag ser verkligen fram emot nästa omgång. Det kommer bli förbannat kul att se Liverpool ta sig an ett heltaggat Chelsea.

3 kommentarer
  1. Vad säger reglerna kring FA-cupen? Har inte England nån regel som säger att man måste ställa upp med bästa tillgängliga lag? Har för mig det blev en massa rabalder kring det för några år sen när något lag spelade med reserver (var det Wolves?). Då skyddade tränaren sig med att det var bästa laget för de ordinarie var slutkörda efter många matcher på kort tid.

  2. Hoppas på att Klopp oavsett tar med Curtis, Eliot, Chirivella, Hoever, Sep och Kelleher mot CFC.

    De var mest utmärkande men stor eloge till alla som krigade sig till vinsten. Vinna eller försvinna kvittar, ungtupparna är värda att få spela vidare, det gynnar oss i längden oavsett att ge våra yngre mer speltid i större matcher och vi har ligan samt CL att prioritera i första hand.

Kommentarer är stängda.