. . .

Luis Alberto är klar för Liverpool. Klubben väljer att lägga en anmärkningsvärt stor summa på en 20-åring som hittills bara har producerat i Segunda División.

Å andra sidan har Alberto av allt att döma spelat väldigt bra i Barcelona B. Han har producerat såväl mål som assist – närmare bestämt 11 mål och 17 assist. De objektiva bedömare som har följt honom – inte endast Liverpools scouter – menar att han håller god klass.

Så, vad är det egentligen meningen att den här killen ska tillföra?

Alberto är uppenbarligen först och främst en ¨spännande framtidsvärvning. Jag tror inte att man förväntar sig att en ung spelare från Segunda División ska kliva in och omedelbart ta en ledande roll i en storklubb som Liverpool. Ett rimligt antagande är att han inledningsvis blir en ”squadplayer” men att han kommer att få mer och mer speltid allt eftersom.

Spanjoren är en högerfotad spelare som bör passa in i Brendan Rodgers spelfilosofi. Han beskrivs som en spelare med gedigen split-vision, touch och teknik. Dessutom har han en riktigt bra skott med högerfoten, vilket alltid är bra. Liverpool har inte gjort tillräckligt många mål på distansskott under de senaste åren och det är viktigt att ha några gedigna skyttar i laget – särskilt i de matcher där motståndarlagen ”parkerar bussen”.

Alberto4

Albertos position är intressant. En Barcelona-supporter, som brukar kolla på B-lagsmatcher, har sagt till mig att hans bästa matcher var som ”falsk nia” och som väntermittfältare/vänsteranfallare. Han kan även spela offensiv mittfältare. Det ska bli otroligt intressant att se var Rodgers har för avsikt att placera honom. Han kommer i princip att konkurrera på tre positioner.

Den enes död, den andres bröd. Albertos ankomst får naturligtvis konsekvenser för andra LFC-spelare. Det ska nog mycket till för att spelare som Oussama Assaidi och Jonjo Shelvey fortfarande kommer att tillhöra klubben när transferfönstret stänger.

. . .

Är du nöjd med värvningen av Luis Alberto? Gå in och kommentera och rösta på Facebook-sidan! [fblike url=”www.facebook.com/Totaalliverpool” style=”box_count” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]