. . .

Luis Alberto är klar för Liverpool. Klubben väljer att lägga en anmärkningsvärt stor summa på en 20-åring som hittills bara har producerat i Segunda División.

Å andra sidan har Alberto av allt att döma spelat väldigt bra i Barcelona B. Han har producerat såväl mål som assist – närmare bestämt 11 mål och 17 assist. De objektiva bedömare som har följt honom – inte endast Liverpools scouter – menar att han håller god klass.

Så, vad är det egentligen meningen att den här killen ska tillföra?

Alberto är uppenbarligen först och främst en ¨spännande framtidsvärvning. Jag tror inte att man förväntar sig att en ung spelare från Segunda División ska kliva in och omedelbart ta en ledande roll i en storklubb som Liverpool. Ett rimligt antagande är att han inledningsvis blir en ”squadplayer” men att han kommer att få mer och mer speltid allt eftersom.

Spanjoren är en högerfotad spelare som bör passa in i Brendan Rodgers spelfilosofi. Han beskrivs som en spelare med gedigen split-vision, touch och teknik. Dessutom har han en riktigt bra skott med högerfoten, vilket alltid är bra. Liverpool har inte gjort tillräckligt många mål på distansskott under de senaste åren och det är viktigt att ha några gedigna skyttar i laget – särskilt i de matcher där motståndarlagen ”parkerar bussen”.

Alberto4

Albertos position är intressant. En Barcelona-supporter, som brukar kolla på B-lagsmatcher, har sagt till mig att hans bästa matcher var som ”falsk nia” och som väntermittfältare/vänsteranfallare. Han kan även spela offensiv mittfältare. Det ska bli otroligt intressant att se var Rodgers har för avsikt att placera honom. Han kommer i princip att konkurrera på tre positioner.

Den enes död, den andres bröd. Albertos ankomst får naturligtvis konsekvenser för andra LFC-spelare. Det ska nog mycket till för att spelare som Oussama Assaidi och Jonjo Shelvey fortfarande kommer att tillhöra klubben när transferfönstret stänger.

. . .

Är du nöjd med värvningen av Luis Alberto? Gå in och kommentera och rösta på Facebook-sidan! [fblike url=”www.facebook.com/Totaalliverpool” style=”box_count” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Om man läser Ian Ayres uttalanden angående att det var Bredans förstaval för en spelare med de egenskaperna så känns en värvning av henrikh inte lika realistisk då de i princip har samma egenskaper.

  • Jag tror absolut att Mkhitaryan är fortsatt aktuell. Alberto är mer av en framtidsspelare.

 2. Hur skulle ni ranka alberto talangmässigt om man jämför med suso? Det känns som att suso tagit ett kliv framåt och var grym mot USA-u20 med speed, teknik och orädsla för att hålla bollen samt magnifika avgörande passningar. Suso kan ju spela på de offensiva positionerna även om hans end product i avslut måste förbättras samt även i en alonso-roll.

 3. för att signa en så pass stor spelare som mkhitaryan så måste man hålla saker och ting bakom stängda dörrar då sådana spelares priser ofta trissas grovt när det blir mer öppet runt en eventuell övergång. jag har stora förhoppningar på att mkhitaryan blir vår .

 4. Ända sedan U18 em förra sommaren har jag velat se Gerard Deulofeu i den röda tröjan. Han skulle göra sig kanon i BRs filosofi om hur man spelar fotboll, grymt snabb, teknisk och har ett hyffsat avslut. Detta är den spelare som jag helst skulle vilja se men jag hoppas Luis Alberto tar med sig lite orädsla och vågar utmana, skjuta även fast Steve G finns på plan. Välkommen iaf till våran fina klubb Mr Alberto.

  • Mycket bra spelare Pär, har själv velat se honom under en längre period. Men tyvärr så tror jag inte att Barcelona är villiga att sälja honom. Han hypas ju som näste Messi därnere i Katalonien, och ett lån tror jag inte LFC är intresserade av.

   Hans vapendragare i Barcelona B var ju dock Luis Alberto. De två verkar ha legat bakom det farligaste av lagets offensiv. Så förhoppningsvis kan han fortsätta att leverera i Liverpool, fast med Coutinho som lekkamrat istället.