. . .

Idag skrev Daniel Agger på ett nytt kontrakt med Liverpool. Äntligen!

Detta var en stor prestigeseger för Liverpool. En seger mot Manchester City. En seger utanför planen.

Ja, jag skulle påstå att lyckas behålla Agger var ett viktigt styrkebesked av Liverpool. Dansken lät sig inte frestas av Manchester Citys intresse, trots att en flytt hade varit fördelaktigt såväl sportsligt som ekonomiskt.

Spelare och ledare snackar mycket bullshit i medierna. Ibland är deras kommentarer rent av skrattretande. Robbie Keane säger exempelvis alltid att han har hållit på sin nya klubb sedan barnsben – och han flyttar lika ofta som cirkusfolk.

Trovärdigheten är alltså – rent generellt – inte särskilt hög när representanter ur fotbollsbranschen pratar i media. Men när Agger säger att han inte ville flytta någon annanstans, så är hans trovärdighet mycket hög. Det är befriande att veta.

Våra handlingar säger nämligen mer än våra ord.

Om man anser att det vore värt att sälja Agger för en hög summa – som en minoritet av Liverpool-fansen fortfarande gör – är faktiskt oväsentligt i sammanhanget. Det relevanta är att Liverpool fortfarande kan vara världens attraktivaste klubbadress för en spelare av världsklass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
  1. Så rätt och så viktigt, vi kanske inte är världens bästa. Men det som Skrtel, Agger och Suarez visade denna sommar säger en hel del om oss. Även om jag inte litar på Surez:s förlängning till 100%.