Kunglig källa uppger att Sanchos namn står på Klopps önskelista – och behovet av den unga stjärnan kan bli större av landslagsspel för Salah.

Det är inte ovanligt att engelska talanger blir extremt hypade. I den bemärkelsen är Jadon Sancho inte unik. Han är däremot unik i den bemärkelsen att hypen faktiskt är befogad. 19-åringen är en av Europas absolut bästa tonåringar och förtjänar att kopplas ihop med enorma transfersummor, det hade förstås även en tysk, svensk eller ryss som levererat likadant i Borussia Dortmund också gjort.

Idag har Dom King, allmänt accepterad som en pålitlig LFC-källa, och Adrian Kajumba skrivit en artikel i Daily Mail där de hävdar att Liverpool har informerat Borussia Dortmund om sina avsikter att signa Sancho i sommar. De uppger att Dortmund tänker kräva minst £100m i övergångssumma för honom.

Enligt King och Kajumba förväntas Manchester City lägga bud på Sancho, medan Manchester United, Chelsea, Real Madrid och Barcelona också är intresserade av spelaren. Liverpool, å sin sida, har förhoppningar om att Jürgen Klopps goda relation med Dortmund ska bli en fördel i dragkampen om den minst sagt eftertraktade Sancho.

Vidare skriver journalisterna att Sancho är god vän med Trent Alexander-Arnold, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson och Rhian Brewster. Den sistnämnda har han lärt känna i ungdomslandslaget.

Noterbart är att Sancho har ett personligt sponsoravtal med Nike, som ju nyligen blev ny huvudtröjsponsor för Liverpool.

Daily Mail skriver även att Klopp planerar att föra samtal med Mohamed Salah beträffande hans eventuella OS-deltagande senare i år. Egypten gick nyligen ut med att Salah kommer att bli uttagen till turneringen, men hans agent gick omedelbart ut på twitter och meddelade att ingenting är klart. Daily Mail har uppfattningen att beslutet kommer att ligga på Salah i slutändan. Fotbollsdelen av OS i Tokyo pågår från 23:e juli till 8:e augusti.

Utöver OS förväntas Salah delta i Afrikanska Mästerskapet (AFCON), som åter igen kommer att spelas mitt under den europeiska klubblagssäsongen. Den turneringen kommer att spelas från 9:e januari till 6:e februari 2021. Kvalet är fortfarande inte färdigspelat och vi kan därmed inte fastställa att Egypten verkligen kommer att delta, men de behöver ”bara” komma bland de två första i en grupp som förutom dem själva består av Togo, Kenya och Komorerna. Det lutar alltså åt att Egypten kommer att kvalificera sig till AFCON.