(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Det är El Mundo Deportivo som rapporterar att Jürgen Klopp kommer försöka värva Marco Asensio från Real Madrid. Den spanska tidningen hävdar att Klopp redan förra säsongen försökte få in den 23-årige spanjoren efter man släppt Coutinho till Barcelona. Svaret blev dock att hans utköpsklausul ligger på 700 miljoner euro, i kontraktet som signades i september 2017.

Nu ett år senare kommer Klopp försöka igen, men Real-presidenten Florentino Perez är fortsatt inte villig att sälja, trots betydligt mindre speltid än förväntat den här säsongen.

Asensio har bara fått starta 18 gånger av 28 matcher i ligan, samt 2 av 7 matcher i Champions League. Men har trots det minskade förtroendet på klubbnivå fortsatt behållit sin plats i spanska landslaget.

Real har såklart gjort stora investeringar den här sommaren och har värvat för nästan £275 miljoner när man tagit in Eden Hazard, Luka Jovic, Ferland Mendy och Eder Militao, för att nämna några. Zidane sägs också försöka göra allt i sin makt för att också få in Paul Pogba enligt spansk press. Kanske behöver någon spelare offras, och frågan är då om Asensio är en av dem?