Klopp har inte gett upp hoppet om Götze – men andra spelare är mer intressanta.

Alla var att Jürgen Klopp och Mario Götze har ett förflutet. Faktum är att den numera 24-årige Götze spelade sin bästa fotboll i karriären under deras gemensamma tid i Borussia Dortmund. Därför är det kanske inte så överraskande att Klopp kan bli mannen som ger Götze en livlina i detta tunga skede av hans karriär.

Det är Melissa Reddy på GOAL.com som uppger att Klopp fortfarande tror på Götze. Det påpekas dock att Götze inte är ett ”priority target” och att en övergång endast kan ske på Liverpools villkor. Jag tolkar detta som att man inte är beredda att betala stora pengar för Götze, som ju har haft en tämligen misslyckad säsong i Dortmund.

Reddy nämner också att Julian Brandt är ett ”top target” och att Naby Keita är en spelare på klubbens radar. I synnerhet Brandt pekas också av andra medier ut som en spelare som Klopp verkligen vill ha in.

Liverpool Echo James Pearce pratade nyligen med Anfield Edition. Då kommenterade Pearce intresset för Brandt enligt följande: “I’m not sure if he’s the No. 1 target but he’s certainly very high up on Klopp’s summer shopping list. Klopp wanted to buy him in January but Leverkusen were adamant that he wasn’t for sale. Klopp rates Brandt very highly and Liverpool will certainly go all out to get him this summer.”

Lite mer på transferfronten är att David Maddock på Mirror har skrivit om Emre Cans vara eller icke vara i klubben. Kontraktsförhandlingarna mellan Emres agent och LFC går trögt, eftersom kravet från agentens sida är att den nuvarande veckolönen på £35 000 ska mer än fördubblas. LFC, å sin sida, betraktar Emre som en ung spelare under utveckling och vill betala honom därefter – och inte som en etablerad toppspelare.

Emre närmar sig det sista året på sitt kontrakt. Intressenter saknas inte, då Juventus och en rad tyska klubbar uppges vilja signa honom.

5 kommentarer
 1. Att sälja Can ”kan” vara bra eller helt åt helvete fel. Vad har hänt med förra säsongens kämpande och ångloksliknande uthållighet, helt borta med vinden och under isen.

  Som det ser ut nu så sälj för Guds skull men chansen är att Can utvecklas och dö har vi bitit oss i svansen.

 2. Götze är väl ok men han är lite seg. Jag ser hellre andra kvickare spelare före honom.

 3. Kräver Can dubblad lön har han ju ingen självinsikt alls. Vad har han utfört som skulle vara värt det? Prestera först, lön efteråt, det är det som gäller.

  Är ytterst tveksam till Götze, tror inte att han skulle passa i den brittiska fotbollen. Dessutom valde han bort oss förra året, villket ytterligare talar emot, anser jag.

  • Jag håller med dig men jag tror Can känner att han förtjänar det eftersom han nästan är ordinarie i startelvan eftersom det nästan alltid fattas en mittfältare pga avstängning eller skador. Så ut det perspektivet kan jag förstå hur han tänker men värd det? Nej knappast! Prestera först och sen kan han snacka om en sån löneförhöjning.

  • Håller med om att dubbla lönen för Can inte är något Liverpool ska gå med på men samtidigt så visade han förra året och igen mot Arsenal att han har enorm potential. Så även om Liverpool inte på något sätt ska gå med på att dubbla hans lön så tycker jag man ska jobba hårt för att behålla honom.
   Om man nu kan trycka ut £25-30m för honom i sommar, vilket man kan med tanke på att lag som Juventus har honom som en Main target och hans ålder, så ska man nog överväga att sälja om kontraktsförhandlingarna inte avancerat.

   Det är mycket som talar emot Götze. Inte minst de faktumet att han har problem med ämnesomsättningen vilket gör att han har svårt att bränna fett. Det gör att han måste träna mycket hårdare än andra för att hålla formen, vilket han gör, men det har också resulterat i fler skador.
   För en väldigt liten peng, typ en tredjedel av vad Dortmund betalade, så kanske. Betala hans värde? Absolut inte.

Kommentarer är stängda.