Danmarks och tillika Palermos Simon Kjær betraktas rent allmänt som en av Europas bästa unga mittbackar. I kvällens match mot Kamerun visade han varför. Han spelade ett oerhört bra försvarsspel – tillsammans med en viss Daniel Agger – och stod dessutom för en alldeles fantastisk crossboll i samband med Danmarks 1-1-mål.

Kjær, som ju är en uttalad Liverpoolsupporter, stärkte verkligen sina aktier i den här matchen. Hans passning var onekligen matchens – ja, till och med kvällens – stora behållning. Synd att han drog på sig ett gult kort, vilket innebär att han är avstängd i Danmarks sista gruppspelsmatch mot Japan.

Jag måste säga att matchen mellan Danmark och Kamerun förmodligen var den mest underhållande matchen hittills. Båda lagen ville vinna – och båda lagen gjorde otroligt många individuella misstag i det defensiva spelet – vilket innebar massa målchanser åt båda hållen. Underhållande för åskådarna, men naturligtvis ett rent helvete för förbundskaptenerna!

Gruppens andra match – den mellan Holland och Japan – var en desto tråkigare historia. Jag är verkligen besviken på vad holländarna har presterat hittills i den här turneringen. Idag krävdes en japansk målvaktstavla för att Holland skulle knipa segern.

Jag höll ett extra öga på den intressanta mittfältaren Keisuke Honda. Han var inte lika framträdande idag som mot Kamerun, men han är en kvalitetsspelare som sällan tar dåliga beslut i spelet med bollen. Det är bara att gratulera CSKA Moskva till ett riktigt fyndköp.

Ghana-Australien var en konstig match. Typiskt VM, antar jag. Olika fotbollskulturer möts och det blir lite hur som helst. Förstås tråkigt för Harry Kewell att bli utvisad så snabbt, men min åsikt är att det var ett korrekt beslut av domaren. För övrigt märkligt att det ganska snällt spelande australienska laget har dragit på sig röda kort i båda gruppspelsmatcherna.

Jag gillar verkligen Ghana. De spelar trevligt, men varför är spelarna så själviska? Ta bara Kwadwo Asamoah. Han är en underbar spelare med makalösa kvalitéer, men mot Australien sköt han på tok för mycket när han hade fina passningslägen.

En spelare i Ghana som mer eller mindre alltid tog rätt beslut båda idag och i föregående match är den defensiva mittfältaren Anthony Annan, som jag ju redan har prisat här på bloggen. Enligt min mening borde han verkligen få chansen i en av de största ligorna. Så bra är han.