Enligt de kinesiska tidningarna Sina och Nafang Daily samt den engelskspråkiga kinesiska tidningen China Daily vill den kinesiska miljardären Jianhua ”Kenneth” Huang köpa Liverpool.

Huang leder det kinesiska konsortium som är med i budgivningen om klubben.

Tidigare har Huang förnekat intresset för Liverpool, men i och med att klubben offentligt är till salu kan han numera prata öppet om sitt intresse.

Huang pratade med kinesisk media i samband med att han kollade på en basketmatch i Kina.

På frågan hur han blev intresserad av att köpa Liverpool svarade han: ”Det var 2008 när jag kollade på F1 Grand Prix i Singapore, som representanter från Liverpool kontaktade mig och frågade om jag var intresserad av att köpa fotbollslaget. De vill ha en miljard amerikanska dollar. Priset var fullständigt otänkbart så jag tackade nej.”

”Förra året kom de tillbaka och klubben pris hade minskat avsevärt. I det skedet, kände jag att vi kunde börja prata.”

”Förhandlingarna har faktiskt redan pågått några månader. Vi är nu inne i ett kritiskt skede.”

På frågan vad som händer just nu svarade Huang: ”Just nu granskar mina revisorer klubbens ekonomi och mitt juridiska team håller tät kontakt med deras. Men vi har hård konkurrens från Mellanöstern.”

På frågan om Huangs bud kommer att accepteras svarade han: ”Det kommer att bestämmas i juni.”

Huang har nyligen sålt NBA-basketlaget Cleveland Cavaliers. Detta motiverar han med: ”Jag ville inte sälja Cavaliers över huvud taget, men enligt reglerna får man inte äga en klubb utanför USA om man äger en NBA-klubb, så jag var tvungen att sälja.”

Vidare sa Huang att fotboll är världens populäraste sport och att Premier League är den ledande ligan. Då frågade journalisten ”men varför Liverpool?” varav Huang svarade: ”Liverpools fans är en passionerad grupp människor, det är de verkligen. Jag har åkt till Merseyside flera gånger, du kan verkligen känna vibbarna där.”

Enligt Huang är ”pengar inget problem”, och på frågan vad hans mål för Liverpool vore svarade han: ”komma tillbaka där vi var, att vinna dubbeln i form av både Premier League och Champions League.”

Slutligen frågade journalisten om Huang var den kines som har ringt Benitez. Då svarade han med ett leende: ”Benitez är en toppcoach”.

7 kommentarer
 1. Jatack.

  Känns rätt seriöst när han sålt sitt NBA lag för att försöka Liverpool.

  • Ja, fast det är i och för sig svårt att veta om han är intresserad av andra klubbar också, men han säger ju ”vi” om Liverpool.

 2. Jag är ingen som helst expert på basket, men jag tror att han kan varit bakom värvningen av Shaquille O’Neal. En hyffsat stor basket-spelare i USA.

  Man kan ju inte annat än älska hans inställning i alla fall. Och när han uttrycker sig genom att säga ”pengar inget problem”, ”komma tillbaka där vi var, att vinna dubbeln i form av både Premier League och Champions League” och ”Liverpools fans är en passionerad grupp människor, det är de verkligen. Jag har åkt till Merseyside flera gånger, du kan verkligen känna vibbarna där” så lär han inte bli mindre populär.

  Han verkar även vara genuint sportintresserad och han sitter antagligen i pole position just nu. Blir spännande att se vad som händer i Juni.

  • Om jag har uppfattat saken rätt arbetar Huang tillsammans med en grupp där bland annat en extremt rik kinesisk miljardär ingår.

   Ja, Huang är genuint intresserad… Eller jävligt bra på att prata… Eller båda delarna? Svårt att veta.

   Angående Shaq. Han var väl en enorm föredetting när han skrev på för Cleveland?

   Den informationen som jag har fått tag på om Huang och hans grupp antyder att han inte har gjort speciellt stort investeringar i Cleveland, men att han heller inte har varit en dålig ägare. Allt tyder dock på att Huang (rättare sagt gruppen som han representerar) har enorma ekonomiska tillgångar och är kapabla att köpa Liverpool och satsa stort.

 3. Tror det finns betydligt mer pengar för Huang att tjäna på ett köp av Liverpool än Cleveland, fotbollen är en betydligt större sport i Kina och med inköp av ett par stjärnspelare så skulle de kunna sälja oerhörda mängder matctröjor i Kina, tänk på att det finns över en miljard kineser.

 4. Så har jag också uppfattat det. Huang är bara en liten del av ett stort investeringsteam och han är ansiktet utåt och som för dem samman.

  Ja, han har ju redan förstått att det viktigaste är att få med sig fansen och han är väldigt bra på att prata.

  Mycket möjligt att Shaq var en föredetting, men han har nog fortfarande ett stort marknadsvärde. Han har ju byggt sig ett namn i NBA. Men Kobe Bryant är antagligen större i dagsläget.

  Som du säger THB så skulle några storvärvningar kunna innebära stora intäkter a la Real Madrid i form av matchtröjor och mycket annat, pengar är inget problem helt enkelt.

 5. Det mest intressanta är att han påstår/säger att förhandlingar redan pågått ett bra tag och att ett beslut kommer i Juni.

  Sen tror jag även att Liverpool har varit till salu betydligt längre än vad de ger sken av nu i media och att det har hänt/händer betydligt mer bakom kulisserna än vad vi ”dödliga” får/fått veta.

Kommentarer är stängda.