___________

Kör ett nytt inlägg med enbart uppdateringar rörande Kennys vara eller icke vara i klubben.

Alla diskussioner om detta kan ske i kommentarsfältet nedan.

* * *

2005-05-15:

19:20: Press Association Sport rapporterar via The Independent att Dalglish är tillbaka i England efter resan till Boston. Det är ännu oklart vad mötet med Fenway Sports Group resulterade i, då inget pressmeddelande har släppts i frågan. För bara en månad sedan uttryckte Tom Werner stöd för Dalglish, men spekulationerna har varit många sedan dess och ett nytt pressmeddelande är därför nödvändigt – även om FSG skulle ha beslutat sig för att behålla Dalglish.

19:27: Pålitliga The Times hävdar att i skrivande stund har Dalglish inte fått sparken och inte lämnat sitt jobb självmant.

19:33: The Mirror skriver att Dalglish är tillbaka i England efter mötet med ägarna. Liverpools säsong var samtalsämnet vid mötet, som varade i några timmar. Dalglish återvände till England efter mötet, medan Steve Clarke stannade kvar i Boston och därav det faktum att han fångades på bild med Henry och Werner vid en baseballmatch. Dalglish vet ännu inte om han kommer att få fortsätta som manager. En talesman för Liverpool har meddelat att klubben inte befinner sig en position där man vill kommentera spekulationerna kring managerposten.

20:55: BBC-journalisten Ben Smith har varit på Radio 5 Live och pratat om Dalglish. Enligt Smith har Kenny gett ägarna budskapet ”back me or sack me”, kortfattat uttryckt. FSG förväntas ge besked inom de närmaste 48 timmarna.

23:24: Nu lanserar The Guardian en story som uppger ungefär detsamma som tidigare artiklar under dagen, dvs att Kenny ännu inte vet om han får vara kvar som Liverpools manager, då han inte har fått något besked av FSG. Kenny har redan identifierat åtskilliga ”transfer targets”, men arbetet att rekrytera dessa kan inte inledas på allvar förrän man vet att Kenny blir kvar som manager. Det tilläggs dock att Kenny i egenskap av manager inte är den som förhandlar om övergångar och spelarkontrakt – det är sportchefens jobb – som dock är icke-existerande i klubben sedan Comolli fått sparken. En ny sportchef måste anställas så fort som möjligt för att kunna starta värvningsarbetet på allvar.

00:10: The Mirror uppger att diskussionerna mellan FSG och Kenny inte gick bra. En källa menar att FSG föreslog att Kenny skulle ta en annan roll i klubben, vilket han inte ville, men han valde heller inte att sluta som sitt nuvarande jobb som manager. Kenny klargjorde att han vill vara kvar som manager; FSG svarade med att de ska fortsätta granska hans arbete under säsongen som varit och komma med ett beslut så fort som möjligt. Det kan dock dröja till fredag innan besked kommer.

* * *

2005-05-15:

15:05: Liverpool har fortfarande inte släppt något pressmeddelande i managerfrågan.

17:08: The Daily Mail uppger att Dalglish kan få sparken senare idag/ikväll. Detta i en ”exclusive” som kan läsas HÄR. Journalisten som har författat artikeln, dvs Matt Lawton, skriver vidare på twitter ”It is my understanding that Kenny Dalglish will no longer be Liverpool manager by close of play tonight”. Lawton tillägger dock ”Still awaiting confirmation, though”.

17:12: Nu hakar fler engelska tidningar på. The Times skriver på sin twittersida: ”We understand that Kenny Dalglish could leave Liverpool #lfc by the end of the day. More soon”.

17:13: Både The Times och BBC Sport rapporterar att Liverpool förväntas släppa ett pressmeddelande ikväll.

17:14: The Mirror rapporterar på sin twitter ”Breaking: Kenny Dalglish is no longer Liverpool manager”.

17:17: Enligt extremt pålitliga BBC Sport är Dalglish inte längre Liverpools manager.

17:20: The Telegraph har fått bekräftat att Dalglish inte längre är Liverpools manager.

Nu återstår endast en officiell bekräftelse…

17:30: Nu måste jag iväg en sväng. Olämpligt nog sett till omständigheterna. Rykten gör gällande att Liverpool kommer att släppa pressmeddelandet om Dalglish vid 18-tiden svensk tid. Jag återkommer om ett par timmar.

Som väntat släppte Liverpool ett pressmeddelande vid 18-tiden, där man offentliggjorde att Dalglish inte längre är klubbens manager.