Naby och Keita Baldé uppges vara aktuell för Liverpool.

* * *

Liverpool kommer troligtvis att slå klubbrekord för en enskild transfer i sommar. Det nuvarande rekordet ligger som bekant på £35 miljoner, som betalades för Andy Carroll. Jürgen Klopp vill värva såväl Naby Keita som Virgil van Dijk, vars nuvarande klubbar värderar till omkring £50 miljoner vardera (The Liverpool Echo).

Luan är nära att skriva på ett nytt kontrakt med Gremio (Zero Hora).

Keita Balde Diao har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med Lazio. I sommar kan han lämna för €20-25 miljoner. Liverpool har kontaktat Lazio rörande Keita (Il Messaggero).

Liverpool är intresserade av Stefan De Vrij (Il Messaggero).

11 kommentarer
 1. Gael Clichy på free transfer i sommar? Är ju ändå en spelare med en hel del rutin och har vunnit PL 3 gånger, som skulle kunna vara en kortsiktig lösning på vb-platsen om vi skulle värva in en spelare som Sessegnon?

  Vad tycker ni?

  • Vore en bra värvning för oss! Med tanke på hur mycket vi väntas spendera på annat håll..

  • Tror knappast man plockar in honom. Dels kommer lönen vara relativt hög plus sign on bonusen och dels så har vi Milner som gjort det bra. I mina ögon är de på ungefär samma nivå och då är det dumt att plocka in Clichy när Milner redan finns. Bättre med en yngre förmåga som kan skolas in lagom till Milner tackar för sig.

 2. 5 nya spelare in i sommar vore ett bra fönster för oss.

  Mittback
  Vänsterback
  Innermitt
  Winger
  Forward

  Vad tror ni?

  Hoppas faktiskt vi behåller Sturridge, då han levererar när han väl spelar och kan nog acceptera en roll som nr 2-3 i anfallsbesättningen efter sina skadeproblem.

  YNWA

  • Forward borde endast köpas in om man får in en i världsklass, annars kan man köra på med dom som finns, och förhoppningsvis kan Ings vara frisk nästa säsong.

   Sen skulle jag ta in två yttrar om nu inte Klopp anser att Ojo eller Woodburn är redo för en större roll nästa säsong.

   Sen är väll också två vänsterbackar man ska ta in så att Milner kan gå tillbaka till en mer offensiv roll på mittfältet eller som ytter. En ung och en som går rakt in i startelvan.

  • Centerforward: jag håller med om att vi inte ska värva för värvandets skull men vi behöver definitivt någon där då Firre inte är en målgörare, Sture har en opålitlig kropp, Origi vill mycket men är ännu valpig och Ings vet nog ingen var vi har honom.

   Yttrar: istället för de du nämner så kommer eventuellt Harry Wilson vara del av Klopps planer då han varken ville sälja eller låna ut honom till Celtic.

   Vänsterback: Jag tycker Milner är vår bästa ”vänsterback” på många år (han är begränsad i vissa avseenden men vem är inte det?) och ser gärna att han förblir det och att man tar in en yngre talang (läs Sessegnon) som kan avlasta. Det är dessutom vad de flesta ryktena antyder.

  • Så som jag har fattat det och dom handfull U23 matcher jag sett den här säsongen så är väll Wilson mer en CM än en ytter. Visst har han spelat där men av det jag sett så skulle jag placera honom i en av dom positionerna som Lallana och Gini hade den gångna säsongen. Hans passningsspel och blick är så pass bra att han hör hemma i en central roll tycker jag.

  • Om du säger det så litar jag på dig. Min uppfattning av Wilson har jag inte fått från att se hela matcher utan från det faktum at han gjort femtioelva mål (antog att han var anfallare men visste att han inte var en central sådan) och att han på de mål jag sett klipp av alltid verkar komma springande utifrån.

  • Som sagt är inte direkt min uppfattning av det hela baserat på mer än 4-5 matcher jag sett den här säsongen. Ojo, Wilson och Woodburn har ju spelat i en trio bakom anfallaren och dom byter platser med varandra ofta så det kan va att jag har missuppfattat att Wilson spelar centralt. Dock så håller det jag sa om hans passningsspel att det skulle göra mer nytta centralt. Han är riktigt bra med korta one-touch pass och även långa bollar. Skulle göra mycket bra ifrån sig på en av dom två platserna bakom den offensiva trion i förra säsongens 4-3-3 uppställning.

 3. Drömmen hade varit följande värvningar:
  (Alternativ inom parentes)
  Van Dijk
  Ricardo Rodríguez (Sassegnon)
  Naby Keita
  Quincy Promes (Balde Diao)

  • Ja drömvärvningar är/var det ja ….
   Vvd ( Aymeric Laporte, Stefan de Vrij )
   RR ( Sassengon )
   NK ( Max Meyer )
   Julian Brandt samt Ousmane Dembélé
   Blir väll runt ca 200€ *
   Laporte antagligen ett billigare alternativ än Vvd , saknar dock PL rutin
   Meyer ”antagligen” billigare än NK, kan även spela på flera positioner samt att Klopp gillar ju Tyskar ….
   Dembélé ( om han i huvudtaget vill flytta ) antagligen svindyr med tanke på den låga åldern, hans utveckling senaste året samt att han ”nyligen” kom till Dortmund …
   Brandt som väldigt många andra tyskar kan han spela på flertalet positioner

   Smakar det så kostar det

Kommentarer är stängda.