Idag offentliggjorde Fabio Capello vilka 23 spelare som kommer att representera England i sommarens VM i Sydafrika.

Truppen ser ut så här:

Målvakter: Joe Hart (Manchester City), David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham).
Kommentar: Vem blir etta? Lagdelen ser onekligen inte speciellt stark ut. Varken James eller Green har varit speciellt bra i Premier League den här säsongen, medan Hart är oerfaren. Personligen gillar jag Hart mest, eftersom han är en vinnartyp, men jag tror inte att Capello kommer att satsa på honom.

Backar: Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa).
Kommentar: Fem mittbackar i en trupp är många. Väldigt många. Jag förmodar att det beror på att Ferdinand och King är så skadedrabbade. Johnson och Cole är mycket bra ytterbackar, men backup-alternativen är inte alls lika bra. De två måste vara skadefria för att England ska kunna spela ett modernt spel med offensivt skickliga ytterbackar.

Mittfältare: Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Aston Villa), Shaun Wright-Phillips (Manchester City).
Kommentar: Här är det viktigt att Barry är hel, eftersom han har visat sig mycket kapabel som defensiv mittfältare i landslaget. Barry har bra kemi med Gerrard och de andra stjärnorna. Barry måste vara hel. Kantspelarna ser bra ut, då det finns både spelskicklighet och snabbhet, trots petningen av Walcott.

Forwards: Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United).
Kommentar: Här är förstås Rooney nyckeln. Det är bara han som håller världsklass av anfallarna. Lite överraskande att Carlton Cole inte är med, eftersom han är både snabb, stor & stark – han är mer allround än t.ex Crouch.

Så, kan England vinna VM?

Ja, absolut, om målvaktsspelet hållet och om laget klarar sig från skador på viktiga pjäser där backup saknas.

Jag måste säga att jag är överraskad av frånvaron av Walcott. Visst, Lennon och SWP är också snabba kantspelare, men Walcott kan även användas i anfallet som kontringsspelande djuplöpare – på det är han klart bättre än Lennon och SWP… Men dessvärre har ju Walcott varit skadad mycket den här säsongen och Capello kan inte ta ut någon formsvag spelare.

3 kommentarer
  1. Det blir intressant att se vad Capello kommer göra om Barry inte blir ”klar” till öppningsmatchen. Eftersom Lampard Gerrard inte brukar fungera så jättebra

  2. Förstår inte hur SWP kan gå före Walcott, är inget fan av Walcott men han är väl snäppet bättre än SWP på ungefär allt.

  3. Det korta svaret är nej. Men jag måste säga att England för en gångs skull inte är överskattat. Inför tidigare mästerskap har de hypats som en av favoriterna, men nu när de faktiskt har en vinnare på bänken (Capello) och därför (enligt mig) har bättre chans än på länge samtidigt som alla motståndare har svagheter, så hypas inte England. Det kan vara den enda gången det händer och därför kan det gå bra.

    Men trots detta så tror jag att de åker i kvarten. Tar de sig till semi så får det ses som ett mycket bra resultat.

Kommentarer är stängda.