[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Glen Johnson är i princip klar för Roma (Gazzetta dello Sport).

* * *

Danny Ings är fortfarande högaktuell för Liverpool, men Manchester United kan komma att ge konkurrens om hans signatur (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har gett Raheem Sterling en prislapp på £50 miljoner om han inte förlänger sitt kontrakt med klubben. Liverpool har erbjudit Sterling en veckolön på £100 000 – och den kan stiga till £140 000 om två år om spelaren gör framsteg – men hans rådgivare insisterar på £140 000/veckan redan nu (The Daily Mail).

Manchester City är intresserade av både Sterling och Jordan Henderson (The Daily Mail).

Bayern München är intresserade av Bayern München men det är oklart om LFC är villiga att sälja (Sky Italy).

* * *

Rickie Lambert kommer att tillåtas att lämna Liverpool för en mindre summa i sommar. Bournemouth kommer att ligga bäst till om de lyckas gå upp i Premier League (The Daily Mail).

* * *

Southampton överväger att försöka signa Micah Richards om de tappar Nathaniel Clyne i sommar. Clyne har 15 månader kvar på sitt kontrakt och uppvaktar av Manchester United, vilket gör att Saints letar efter ersättare. De har blivit erbjudna Richards, som blir free agent i sommar. Ricards är bara ett av flera högerbacksalternativ för Saints – ett annat är svensken Mattias Johansson (The Sunday People).

Newcastle är beredda att sälja Cheick Tioté för omkring £7,5 miljoner i sommar. Både West Ham och Southampton är intresserade. West Ham vill dock endast värva Tioté om de misslyckas med att köpa loss Alex Song från Barcelona (The Mirror).

* * *

Lazios succéspelare Felipe Anderson har förlängt sitt kontrakt till 2020 (Sky Italy).

19 kommentarer
 1. £50 miljoner för Sterling? SÄLJ!

  Innan klubbarna runtom börjar få syn på hans överskattade förmågor.

  • Tänk på att Sterling bara är 20. Han kommer utvecklas mer. Dock ska han ju acceptera 100k i veckan. Absurt att agenten kräver mer.

 2. Haha 😉 – ”Bayern München är intresserade av Bayern München men det är oklart om LFC är villiga att sälja (Sky Italy).”

  • Hade varit fint om vi ägt Bayern och gjort om dem till vårt farmarlag….:)

 3. Väljer Sterling att gå till Real eller Bayern kommer han bli en bänkvärmare…inser han inte detta är han ju hyfsat osmart.

 4. Sälj Bayern innan de inser att vi inte äger dem, vore skönt om vi kunde få en 2miljarder pund för klubben så har vi pengar till både utbyggnad och en ersättare till Gerrard.

  Sterling för 50 låter ändå helt ok även om jag helst ser att han är kvar. Värva in Deulofeu som ersättare så har vi fortfarande en ytter med otrolig potential.

  Hendo får vi för allt smör i Småland inte sälja då han känns väldigt viktig för laget.

 5. Sälj Sterling för dessa pengar! Även om han är ung så börjar jag se en begränsad utvecklingspotential i honom, han har helt enkelt inte grunderna för att bli en målskytt av rang och han tar för många felbeslut. Så exceptionell är inte killen och vi kan säkert om vi tittar noga i Spanien, Frankrike mm hitta likvärdiga spelare för 20-25 miljoner pund… glöm dessutom inte bort att vi har Ibe på frammarsch, en kille som enligt mig visat upp större potential än vad Sterling har.

  Jag hade gärna sett killen stanna men ska vi hårddra det… skulle han ta en plats i City? Chelsea?.. skulle han ens vara säker på det i Arsenal eller United? Kan man få 50 för honom och slippa gambla med ett monsterkontrakt så känns det bra.

  • Håller med! Får vi 50 miljoner pund för han så är det bara att sälja! Ryktas ju om Memphis Depay. Redan där så tror jag att vi har en lika bra spelare. Båda är födda 94 med. Han verkar vara mer målfarlig med. Sen att Ibe egentligen går från klarhet till klarhet gör ju inte saken sämre heller!

   I löner så borde ju någonstans runt 270-300 000 pund försvinna i sommar. Johnson 120´, Gerrard 150´? samt då Sterlings 30´som inte ökar till 100 eller 150..

   Vad som måste in är ju en ”ersättare” till Gerrard. Helst en Box2Box mittfältare. Men han ska få kosta! Den här spelaren ska vissa att vi menar något! Sterling ersätts med Depay och i de bästa av världar så har vi 30 miljoner pund kvar till att lägga på andra positioner!

  • ”Kommer aldrig att bli en målskytt av rang”.

   Skulle gärna se att du väntade lite till innan du dömde ut en av Englands största talanger någonsin. Så vitt jag vet så är det här första säaongen som har fått lira som centerforward, en plats han fick för att ge Liverpool ett bättre spel i det stora. har hävdat det förut att det känns befängt att en spelare som leder lagets interna poängliga inte skulle be om att bli betald därefter.

   Om nu Sterling var så värdelös så tvivlar jag på att han hade gjort 112 a-lagsmatcher vid 20-års ålder. Och om han nu var så värdelös så skulle han nog inte starta, och slutföra, så många matcher som han gör nu medans han ”kontraktbråkar”.

  • Lilebroer: Varför leder Sterling Liverpools interna poängliga? Var hade han hamnat med samma poängskörd i förra årets interna poängliga? Var hamnar han i ligans totala poängliga?

  • 1. ”Varför leder Sterling lagets poängliga?”- Troligtvis för att han är lagets poängstarkaste spelare och den som har haft den mest jämna formkurvan. Sturridge hade troligtvis vart den som ledit den ligan om det inte var för den enorma skadebenägenheten som han besitter. Ärligt talat så förstår jag inte frågan. Om alla i laget nu var så hemskt mycket bättre än Sterling så skulle det väl visa sig. Visst säger inte mål och assist allt om en prestation, men det är det som i mångt och mycket avgör i slutänden, och att neka att Sterling likväl är den som producerat mest hitills och klandra honom för det, är för mig smått oförståligt.
   2. ”Vart hade han hamnat med samma poängskörd förra säsongen?” För mig en oerhört irrelevant fråga, men visst så kan jag svara på den. Han hade hamnat på en fjärdeplats med ca 7-8 matcher mindre spelat, en fjärdeplats som han återhöll även förra året, bakom den oväntat produktiva trion Suarez, Sturridge och Gerrard. Lagets tre då bäst betalda spelare som nu antingen har blivit sålda, vart skadade större delen av säsongen eller bara blivit för gammal.
   3 ”Vart hamnar han i ligans totala liga?” – för tillfället så ligger han på en 16:e plats, anmärkningsvärt bakom spelare som Harry Kane, Danny Ings och Sean Austin men också lika anmärkningsvärt framför spelare som Di Maria (£150k), van Persie (£250k), Juan Mata (£130k), Falcao (£280k), Y. Toure (£200k), Nasri (£140k) och Özil (£140k). Om man, som du ville i föregående fråga, jämföra med förra säsongen, en säsong där Liverpool hade ett helt annat flyt offensivt, så hamnade han på en 22:e plats i ligan. Vad jag förstår så har han alltså utvecklats sedan förra året, undra vad det kan betyda till nästa säong…?

   Kontenta. Jag förstår fortfarande varför så långs brusar upp så pass mycket när de hör Sterlings krav. Visst är det mycket pengar, men de pengar som betalas ut till dessa, i många fall asperger drabbade, personer är ju från början fantasisummor ändå. Sterling tjänade garanterat mer pengar i månaden, när han som 15-åring lirade Pools U18 lag, än vad jag någonsin kommer att tjäna. Men när man ser till spelarna runt omkring honom i dagens Liverpool och hans roll där, samt spelare runt om i ligan och med tanke på att det nya TV-avtalet, som garanterat kommer se till att lönetrösklarna höjs ytterligare i ligan, så har jag svårt att se varför det vore mer fördelaktigt att slänga ut Sterling på gatan vid 20 års ålder än att ge honom en förhöjning av lönen och se hur han presterar i 2-4 år till. Som sämst kommer han bli en förstelagsspelare som hamnar mellan en 10-20 plats i PLs poängliga, som bäst kan han bli en av världens bästa spelare. För mig är det en oerhört dumt tanke att tacka nej till den möjliga utvecklingen. Speciellt då Liverpool, som man presterar nu, kommer att bli oerhört beroende av egna talanger istället för att köpa in Di Marior och Agueros.

  • Till Pelle2x och alla andra andra Sterlinghatare ;D (Grov ironi om någon undrar)

  • Lilebroer: Spelarna du nämner har ju höga löner på grund av saker de HAR uträttat på planen, inte på saker som EVENTUELLT kommer att uträtta på planen.

   Klart det är relevant att jämföra med Suarez, Sturridge etc om Sterling vill ligga på samma lönenivå. Du kan även betänka att han förlorar £65 000 i veckan på att inte förlänga, med tanke på att det är lönehöjningen som Liverpool erbjuder. Med andra ord har han redan förlorat flera miljoner sek pga att han inte accepterade budet han fick för några månader sedan.

   Någonting som är extra beklämmande med Sterling är att hans produktion har svikit när laget har behövt honom som mest. Tänker exempelvis på hans två urusla insatser mot Basel och mängder av missade målchanser på Old Trafford.

  • Pelle2x:

   Fast uppenbarligen så uträttar ju Sterling redan mer än vad de här spelarna gör för sina lag. Och redan förra året, som 19åring!!!!! så presterade han bättre eller lika statistik som Nasri, Van Persie, Özil och Mata. Killar som är minst 6 år äldre, med minst 6 års mer erfarenhet än Sterling. Så vad är din poäng? 😀

   Det som jag upplevde irrelevant att jämföra med förra säsongen, var den faktorn att det var en helt annan säsong, med andra förutsättningar. Vad som däremot var relevant var att se att Sterling också utvecklat sin slutproduktion sedan dess, trots att Suarez har sålts, Sturridge vart skadad större delen av säsongen och Gerrard har vart totalt ur slag. Om nu Sterling, bevisligen, har utvecklat sin poängskörd från förra året, så tänkt vilka vidunder han hade kunnat uträtta med dessa herrar, i förra årets storform, runt omkring sig.

  • Lilebroer: Spelare (och även andra personer i samhället) presterar bra och får därefter en lön utifrån prestationerna. I Sterlings fall har han inte gjort någonting som rättfärdigar att han ska ha betalt som en världsklasspelare Nasri, van Persie, Özil och Mata har samtliga betydligt bättre meriter och när det väl drar ihop sig till stormatcher – exempelvis mellan Liverpool och United – är det mycket riktigt en spelare som Mata som avgör med klassavslut medan färskningen Sterling inte levererar. Om Sterling hade varit en världsklasspelare hade han inte sumpat massa chanser mot United (på OT) och Basel, och då hade Liverpool varit vidare i CL och haft en betydligt bättre tabellposition. Det är spelare som levererar på det sättet som man betalar £150 000 i veckan, inte en extremt ojämn talang som leder interna poängligan på grund av att andra spelare har varit skadade och/eller underpresterat.

   Dessutom har ju Sterling spelat mängder av matcher som anfallare den här säsongen. Självklart har han haft bättre förutsättningar att leverera mål än typ Özil, som ju inte är anfallare och dessutom har varit mycket skadad. Jag förstår inte varför han alltid jämförs med renodlade mittfältare.

   Min logik är att den offensiva spelaren som får mest speltid i roller där man förväntas producera poäng bör leda den interna poängligan. I Liverpools fall är det Sterling. Sedan får man jämföra med andra lag för att undersöka vad som vore en marknadsmässig lön. Och även om ditt resonemang skulle hålla, dvs att Sterling skulle ha levererat fantastiskt under säsongen, så tycker jag att han hade visat för lite över tid för att vara värd att lön som en världsklasspelare.

   Sen har jag noterat att många skriver om historien rejält. Har tex läst åsikter som att Sterling minsann har levererat över tid eftersom han minsann var Liverpools bästa spelare förra säsongen, och både Sturridge och Suarez har/hade ju lön i nivå med det som Sterling kräver nu. Snacka om att försköna sanningen.

   Den dagen Sterling levererar på en hög jämn nivå över tid kan han börja kräva £140 000 i veckan och ha fog för det. Just nu är han tyvärr ett exempel på hur vidrigt hypade engelska talanger snabbt blir.

  • Det du säger highlightar ju bara hur fantastiskt dåliga vi var i höstas. Hade vi träffat marken springandes vid avspark i första matchen så är jag övertygad om att Sterling inte hade befunnit sig i topp 5 i den interna poängligan.

   Att han har spelat många matcher för England är lite samma sak tycker jag, ett dåligt lag förstärkt av en överhypad medioker spelare som KANSKE kan bli ganska bra i framtiden. Hur ligger han till i poängligan för landslaget då?

   Han saknar fotbollshjärna och tar i 4/5 fall fel beslut, han besitter ingen fin passningsfot och hans avslut lämnar mycket att önska. Tittar man på de mål han har producerat har många utav de inte precis varit välplacerade.

   Det är sorgligt men idag säger en engelsk talang ingenting för mig om man har Sterling som mått. Ja han kan springa. Men vad har han verkligen bidragit med egentligen förutom att petat in ett par halvtaskiga mål när vi hade en utav våra värsta former på 50 år?

 6. Köp Clyne som ersättare till Johnson! Redan nu ett uppköp

 7. Jag kommer med frågan ska vi fortsätta med 3-4-3 eller 4-3-3 eller 4-4-2.
  Själv så tycker jag att vi ska fortsätta med 3-4-3
  Platser som bör förstärkas
  Mittback -Wisdom?
  Central mittfältare – Lucas Allen eller någon annan bredvid Henderson?
  Wingbacks Markovic Moreno eller någon annan
  Falska 10 Couthinio Sterling vill jag ha kvar och han ska spela istället för Lallana
  Anfallare Sturridge Origo men jag vill ha en till anfallare av klass.

Kommentarer är stängda.