[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Utspelen fortsätter i Suarez-sagan. Nu är det John W Henry som har kommenterat den infekterade situationen. Henry uppger att han varnade Ivan Gazidis om att Arsenal inte kommer att få signa Suarez redan innan de började buda på uruguayanen.

“We are not going to sell Luis. It’s a football reason. It’s not finances. At this point, so late in window, with everyone who’s already moved or isn’t moving, we do not have time to replace him,” sa Henry enligt The Telegraph.

“So for football reasons we can’t – and especially to Arsenal. We’ve made that clear. I have said to Ivan Gazidis in a personal conversation that we will not sell to Arsenal. It is unequivocal, but that doesn’t seem to slow them down so I can’t wait to see what the next bid is.

“We’re not in Europe this year and have not been in the Champions League for a while. To sell to a rival for those Champions League positions, or one of them, would be ludicrous. Whatever the bid is, we won’t sell him. We need Luis. Hopefully this will pass.”

Henry

Henry fortsätter med att ifrågasätta hur en klubb (Arsenal) som inte har tillåtelse att prata med en spelare (Suarez) har sett vad som står i dennes kontrakt. Henry påpekar dock att detta är någonting som genomsyrar hela fotbollsbranschen och alltså inte gäller endast Arsenal.

Vidare bekräftar Henry att Liverpool jobbar på nyförvärv. Ett av de heta namnen förmodas vara Diego Costa.

Läs alla Henrys kommentarer HÄR.

* * *

Aly Cissokho har bekräfta att han är överens om kontraktsvillkor med Liverpool. Däremot är inte Liverpool och Valencia överens om övergångsvillkoren: LFC vill låna vänsterbacken, medan Valencia vill sälja på permanent basis (Le 10 Sport).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Gillar det här! Starka ägare och en stark tränare! Visa vart skåpet ska stå nu.

 2. Måste säga jag är väldigt positivt överraskad hur klubben har agerat i den här soppan med Suarez. Inte för jag förväntade mig dåligt hanterande av media eller kommunikation, men de har gjort alla rätt tycker jag. Rodgers har skött sig perfekt och har inte sagt i från på skarpen förens nu när Suarez uppsökte The Guardian.

  JWH har kommit med väldigt raka och tydliga uttalande också.
  Fantastiskt att de står enade och inte låter sig köras över av varken Arsenal eller Suarez!

  Ger en hopp om framtiden!

 3. Helt rätt om nu Suarez inte fortsätter deppa och dra ner resten av laget vilket är mycket möjligt. Levandowski är ju en spelare som fortsätter spela bra även fast han ville lämna men inte fick så vi får väl hoppas på en liknande situation med Suarez.

 4. Älskar våra ägare!

  Verkar som att Suarez stannar, han lär spela bra eftersom det är vm-år. Om Costa och Cossokho skulle ramla in så tycker jag det ser väldigt bra ut 🙂

 5. Tycker vi ska sälja på en gång om det kommer ett bud utanför England. Till och med för ~£35 miljoner. Efter hans utspel är han inte värd den röda tröjan. Han drar ner klubben och moralen i laget. Han förstör dynamiken i gruppen och han är ändå avstängd 6 matcher och gör alldeles för mycket idiotgrejer på planen. Hans gråtfest i the guardian var droppen. Ser han hellre i reservlaget än i Arsenal dock.

  • På något sätt är det en seger för Luis om han får lämna för de underpriserna.

  • Snälla sluta att tjata om den ”röda tröjan” och vilka som är fina nog att bära den, vi är inte i läge att rata världsklass spelare med den motiveringen. Speciellt inte en som troligen är topp tre i världen och garanterat topp fem.

  • Idiot! Det handlar om är klubben, värderingarna och fansen. Spelare måste känna stolthet och glädje att få representerar Liverpool football club. Beter man sig som Suarez gjort så har man bränt den bron och jag (och många andra fans) kommer aldrig respektera Suarez efter detta. Folk övervärderar vad en spelare kan göra. Vi klarar oss utan honom och känner han ingen stolthet och ödmjukhet när han spelar för Liverpool kan han dra eller ruttna i reservlaget! Ditt resonemang haltar ytterligare när du säger att vi inte har råd att rata sådana spelare som Luis. Det är nämligen han som ratar oss!!! Jag tror på projektet rodgers har på gång och tyvärr har Suarez visat att han inte gör det. Då tar jag hellre in en annan spelare som gör det och som vill representera Liverpool.

  • Bästa Fittnylle! Håll isär respekt och idrottslig prestation i en värld som är styrd mer och mer åt det vanliga näringslivet. Mig veterligen har Suarez enbart bett om att få lämna, förvisso inte snyggt gjort men han har inte slutat att dyka upp på träningar, strejkat eller för den delen ens baktalat Liverpool som klubb, att han inte är överens med ledning eller BR för stunden är inte samma sak.. Ingen av dem är heller större en klubben!

   Mitt resonemang hade enbart haltat om Suarez hade slutat respektera sitt kontrakt, det har än så länge inte gjort. Att han inte vill fullfölja det är inte samma sak. Därför har jag också fog för att säga att vi inte kan rata spelare för att de inte förtjänar att bära den röda tröjan… Du knyter knutar på dig själv, ditt resonemang är inkonsekvent och haltande om något.. Först pratar du i perspektiv vad Suarez förtjänar och att han därför ska säljas för att sedan switcha till ett perspektiv sett utifrån att Suarez vill lämna.

   Här är nästa problem i ditt resonemang, har du inte märkt att spelare av högre kaliber inte vill bära den röda tröjan?

   Har vi sportsligt råd att förlora Suarez, tror du det på allvar? Du tycker att det har gått uppåt sedan vi blev en selling club?

  • Fittnylle? Ojdå. Jag tror bestämt att jag råkade göra någon arg. Jag har aldrig tagit något perspektiv om vad Suarez förtjänar. Bara att han INTE förtjänar att spela i Liverpool eftersom han gått ut och smädat klubben i pressen. Hävdar att de ljuger och bryter löften. Ja rent ut sagt pissar på klubben, fansen och lagkamraterna. De som stått vid hans sida under alla hans idiotgrejer. Jag känner mig väldigt sviken, vilket säkert alla som håller på Liverpool gör. Att han fortfarande går till träningen och inte strejkar är hans förbannade plikt. Han har ju ekonomiska incitament för att inte strejka och det är därför han fortfarande tränar. Jag är tydlig i vad jag tycker. Det handlar om respekt. Han har gjort bort sig och om jag fick välja skulle han aldrig mer spela i Liverpool (dock som sagt ALDRIG i Arsenal). Hur ska han kunna komma tillbaka till laget efter detta? Han kommer ju inte kunna se rodgers och spelarna i ögonen. Kan tänka mig att alla spelare, ledning, fans rubbet är fett less på Suarez stil. Att gå runt och önska att han helt plötsligt ska be om ursäkt och sedan kliva in och dominera i Liverpool känna ju patetiskt. Någon slags självrespekt måste man ha som fotbollsfan. Liverpool har något på gång och det står och faller inte med Suarez. Han är en otrolig fotbollsspelare men någonstans skadar hans närvaro mer än den ger och den gränsen passerades efter hans utgråtning i pressen. Coutinho kommer ta ännu ett kliv i sin utveckling och Sturridge kan verkligen göra mål. Vi är inte lika beroende av Suarez nu och om vi säljer honom blir vi av med hans ruttna attityd och vi får pengar till en bra (kanske inte lika bra fotbollsspelare, men motiverad!) ersättare samt en till mittback (papa?) för mig är det ett enkelt val. YNWA OS;)

  • Du inledde ditt inlägg med att tilltala mig som Idiot, kommer du ihåg? Jag tänkte att jag lika väl kunde lägga mig på samma nivå, på tal om öm tå…

   Då har du tittat utifrån ett perspektiv vad han förtjänar, eller är det något undantagsfall där man pratar om något annat när det gäller att spela i LFC?

   Förstår du inte att i slutändan så innebär försäljningar av stjärnspelare att vi blir en plattformsklubb? Tar Coutinho eller/och Sturridge ett eller två steg uppåt så lär de ju inte heller vilja hållas tillbaks när toppklubbarna vinkar. Hela det här med talangutveckling är så naivt, iaf när man verkar tro att samtliga ska peaka samtidigt och att de som når toppnivå då ska vilja stanna och vänta på resten, det ser vi ju här i.o.m. Suarez att så inte är fallet.

   Jag tror att hans lagkamrater är mer förstående än vad du tror, han har enbart uttryckt önskan om att få komma vidare till en högre nivå och att få spela CL. Han anser sig ha fått ett löfte och vill att det ska hållas, BR är av en annan åsikt, om du vill ta sida är det ditt val. Mancini och Tevez kunde lösa sina problem så pass att de kunde jobba för klubben ihop, varför ska inte Suarez och BR kunna göra det?

   Jag håller med om att han har stöttats och borde kunna ge tillbaks lite mer men att han vill vidare måste man ha förståelse för. I slutändan kommer vi att förlåta honom om han som vanligt springer och sliter som ett djur för att vinna och gör det för vår klubb.

  • Jo jag vet att jag skrev det och jag ber om ursäkt för det. Det var onödigt men jag blev bara så provocerad av det du skrev. Let’s agree to disagree. Jag förstår mycket väl att det skadar klubben att sälja sina bästa spelare men att tvinga kvar en spelare gör inte direkt klubben till ett populärt alternativ för nyförvärv heller. När det gäller lagkamraterna i Liverpool så tror jag att de känner sig precis lika sviken av Suarez som fansen. Det är ju såklart bara spekulationer från min sida men det är ju även dina tankar om att spelarna förstår och accepterar hans utspel.

   Egentligen ser jag det som omöjligt att behålla Suarez nu men blir det så så blir det så. Sättet han har skött detta är så respektlöst att hälften vore nog och som jag skrev tidigare är jag inte säker på att Suarez är så viktig som du ger sken av. Vill minnas att han var rätt dålig i några matcher i våras och vi visade i slutet på förra säsongen att vi kan spela bra utan honom. Fotboll är ju trots allt en lagsport. Det bästa för alla vore om vi kunde få iväg honom till något lag utanför England.

   Jag vill verkligen inte att Liverpool ska bli ett köplag utan värdesätter talangutveckling högt. Känner mig ändå hoppfull efter en väldigt bra försäsong. Av lagen som kom ovanför oss förra säsongen är det endast Spurs och Arsenal som har samma tränare. Det blir en väldigt spännande säsong och kan vi få in några fler nyförvärv så kan det här bli riktig bra. Synd att Suarez inte kan se det. Att han är beredd att göra dessa utspel för att tvinga fram en flytt till Arsenal gör ju att man börjar funderar på om han bara har gröt innanför pannbenet. Hoppas kuyt och meireles slår ut dom ur CL nu.

 6. Jag gillar BR och John Henrys uttalanden men det känns mer och mer som att Suaréz borde säljas. Är man inte stolt över att få spela för vår klubb så ska man skeppas iväg. Och hans aktioner med Evra, Ivanovic, handsen i VM, killen han bet i holländska ligan, Evra igen, o s v, visar ju bara på att suarez är ett rötägg. Han kommer inte växa upp som vissa tror, det har inte med mognad att göra, det här har med hans personlighet att göra. Jag kommer iaf inte att försvara, tycka om, eller ens gilla vad jag ser om han springer ut på Anfield i höst i vår tröja. Han har spottat på denna klubben.

  Igår kom rapporter från liverpool om tröjbränning. Drastiskt, ja man eldar upp klubbmärket samtidigt. Men folk har fått nog av lilla råttan.

 7. Tappat all respekt för Suarez men undrar om han kan vara som tex Teves som tjurade och ville flytta men som slet som ett djur på planen ändå. Hoppas han har vett nog att göra samma sak för Liverpool den lilla Suarez.

  • Om han någonsin vill spela CL fotboll så tror jag verkligen han kommer kämpa och ge allt på planen, inte orolig där! Frågan är bara hur han kommer välkomnas av övriga i laget..

  • Med hans rykte finns inget alternativ, han måste slita och fortsätta visa 100% hängivenhet på planen. Gör han inte detta kommer han att bli en spelare som de etablerade toppklubbarna aldrig kommer att röra vid. Problembarn tenderar att kastas runt i andra klassens klubbar eller de med bristande ekonomi. Juventus plocka in Tevez troligen enbart av den anledningen, strul utanför.. ja visst.. men på plan är det 100%.

 8. Om nu Suarez skulle säljas så har hela Liverpools ledning gjort bort sig rejält med dom här utalanden. Det är ett högt spel dom spelar.

 9. Suarez är en väldigt bra spelare i toppklass men frågan är efter alla turer i detta transferfönster om han kommer prestera på 100%. Jag tror inte det men jag hoppas givetvis det. Visst har hans försäsong inte sett likadan ut som de andra i truppen men de min han spelat sedan återkomsten har vi sett en Suarez på 30% kanske som gått runt och surat och visat noll engagemang.
  Dock tycker jag det är starkt av ledningen och inte ge med sig bara för att en spelare surar för att få till en försäljning. Dortmund är en föredöme i sånt här fall och behåller Levandowski en säsong (hans sista på kontraktet) och går miste om säkert 250m.

  Efter regn kommer solsken.

 10. Jag gillar den hårda linjen från ledningen. Om klubbar viker ner sig för spelare som vill bryta komtrakt genom att säljas när inte klubben vill, ja då förlorar ju kontrakttidens giltighet och värde. Hur tänkte Suarez när han skrev på det senaste kontraktet utan klausul? Självklart ska en spelare kunna be om att säljas men kan inte ta för givit att klubben ska uppfylla önskan.