!

Officiellt bekräftade övergångar:

– Geoffrey Kondogbia från Lens till Sevilla.
– Marco Rigoni från Novara till Chievo.
– Mathieu Manset från Reading till FC Sion.

* * *

Joe Allen kommer allt närmare en övergång till Liverpool. Rodgers är mycket angelägen om att signa Allen och har gjort honom till en prioritet på transfermarknaden. Allen har en utköpsklausul i sitt kontrakt som triggas om någon av fem PL-klubbar budar £15 miljoner för hans tjänster. Denna klausul gäller Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal och Chelsea. Tottenham – som alltså inte finns med i klausulen – är intresserade av Allen, men å andra sidan skulle de kanske inte behöva betala £15 miljoner för walesaren. Liverpool vill inte betala den summan, men tror att man snart kommer att nå en kompromiss med Swansea. Allen vill flytta till Liverpool och övergången borde bli klar innan PL-säsongen inleds (The Liverpool Echo).

Liverpool är beredda att köpa loss Allen för hans klausul på £15 miljoner. Om någon annan klubb än de fem som klausulen gäller för budar på Allen inleds en fri budgivning – vilket troligtvis vore till stor fördel för Liverpool. Det innebär en svår situation för Swansea – särskilt då Allen vill flytta till Liverpool (The Daily Mail).

Swansea tackade nyligen nej till Liverpools bud på Allen. Det låg på £10 miljoner + en ”squadplayer” på ettårslån. Spelaren tros vara Jonjo Shelvey. Swansea insisterar på att Liverpool ska betala £15 miljoner för Allen, som inte har bett om att få lämna, men som däremot vore attraherad av en flytt till LFC. Tottenham är också intresserade men Liverpool är favoriter till att signa Allen (The Times).

Liverpool kommer att signa Allen tack vare en klausul på £15 miljoner i hans kontrakt. Tottenham är villiga att betala £10 miljoner för honom och Liverpool hoppas fortfarande att man ska lyckas genomföra övergången för mindre än £15 miljoner (The Mirror).

Allt tyder på att Liverpool kommer att signa Allen, trots Spurs intresse. Liverpool hoppas dock kunna få ner priset, då man helst inte vill betala alla £15 miljonerna som klausulen ligger på (The Telegraph).

Swansea och Liverpool är överens om en övergångssumma för Allen. Den ligger på £13,5 miljoner. Liverpool hoppas slutföra övergången under denna vecka (GOAL.com).

* * *

Rodgers har omkring £20 miljoner + pengar från försäljningar att köpa spelare för. Han granskar truppen och letar efter spelare som kan inbringa pengar via försäljningar, men många som han har gjort tillgängliga på marknaden – så som Alberto Aquilani – är högavlönade och således oattraktiva för andra klubbar (The Telegraph).

* * *

Liverpool kan komma att sälja Andy Carroll för så pass lite som £15 miljoner (The Mirror).

Om Newcastle budar £20 miljoner kommer Liverpool att sälja Carroll. Om han blir kvar kommer han att få chansen, men han kommer att vara en squadplayer till en början (The Telegraph).

* * *

Liverpool är fortfarande intresserade av Clint Dempsey, men man är inte villiga att betala de £10 miljonerna som Fulham kräver för amerikanen (The Daily Mail).

Dempsey vill flytta till Liverpool, men klubbarna är inte överens om övergångssumman (The Telegraph).

* * *

Målvakten Doni förväntas flytta tillbaka till Brasilien i sommar (GOAL.com).

* * *

Enligt Evertons officiella hemsida ha de accepterat New York Red Bulls bud på Tim Cahill.

* * *

Manchester United och Lazio bevakar Ajax-talangen Viktor Fischer under försäsongen (Corriere dello Sport).

* * *

Jakub Blaszczykowski har skrivit på ett nytt femårskontrakt med Borussia Dortmund (TalkSPORT).

Fulham vill signa Alou Diarra, men bara om Marseille släpper honom på free transfer (The People).

* * *

Twente och Inter har förhandlat om en övergångssumma för Luc Castaignos, men de är ännu inte särskilt nära om att nå en överenskommelse (TC Tubantia).

* * *

Newcastle har lagt bud på Loic Remy, men deras bud sägs vara lågt. Marseille är villiga att sälja Remy, som även är ett intressant namn för Tottenham (The Daily Mail).

Arsenal är nära att signa Santi Cazorla för £15,6 miljoner (The Daily Mail).