I första delen av ”Jakten efter perfektion” avslutade jag med följande:

Slutsats: Liverpool bör värva en anfallare som kan göra mål, en back som kan spela i mitten och till höger i backlinjen.

Nu står det mer eller mindre klart att Ryan Babel kommer att lämna. Då skulle jag vilja lägga till en allroundskicklig offensiv spelare till listan över spelartyper som Liverpool behöver värva.

Jag vill alltså se nya spelare på dessa positioner, i den här prioritetsordningen:
#1. Anfallare
#2. Back som kan spela mitt- och högerback.
#3. Allroundskicklig offensiv spelare.

Således bör mest pengar läggas på en anfallare (#1), näst mest på #2 och minst på #3.

Så, vilka är spelarna som jag vill se i Liverpool?

Jag kollar givetvis på kvalité, men även på ålder och nationalitet. UEFA:s regler med krav på att man ska ha minst x antal spelare som är skolade i landet som klubben kommer ifrån (i detta fall Liverpool, England) gör att det är en fördel om Liverpools nyförvärv är engelsmän.

#1. Anfallare.
Här finns det många bra alternativ. Sergio Agüero vore en dröm, men ett annat mycket bra alternativ som ju faktiskt är realistisk att värva är Carlos Tevez.

Tevez har många kvaliteer. Dessutom är han rätt karaktär och ålder. Och visst vore det trevligt att blåsa Man United på en stjärnspelare?

null

Om inte Tevez kommer finns det flera andra som jag skulle kunna tänka mig. Bland andra Edin Dzeko, som har visat prov på enorm potential i Wolfsburg. En annan bra spelare är Alvaro Negredo (Almeria). Den sistnämnde är säkert förmodligen betydligt billigare än de andra ovannämnda anfallsalternativen.

Realistiska priser:
Agüero £45 miljoner
Tevez £25 miljoner
Dzeko £15 miljoner
Negredo £10 miljoner

#2. Back som kan spela mitt- och högerback.
Detta är inte helt enkelt att hitta en spelare som är kapabel att göra detta. Om jag ska vara ärlig tror jag att Benitez kommer att värva en högerback och en mittback, istället för en allroundskicklig spelare som klarar av att hantera båda positionerna.

Hur som helst. Mitt första förslag är David Wheater, som ju ryktas ganska intensivt till Liverpool just nu. Han är en mycket bra mittback och helt okej som högerback. Han skulle kunna vara en bra backup på högerbackspositionen. Att han är målfarlig på fasta situationer är naturligtvis ingen nackdel.

null

Ett annat förslag är Steven Taylor, Newcastle. Han är också en ung back som är stark på fasta situationer. Precis som Wheater är han främst mittback, men kan användas även till höger på mittfältet.

Realistiska priser:
Wheater £8 miljoner
Taylor £6 miljoner

#3. Allroundskicklig offensiv spelare.
Den här sortens spelartyp spekuleras det vilt om. Om man ska tro media är David Silva och Ezequiel Lavezzi högintressanta för Liverpool. Jag skulle gärna se Lavezzi, men Silva är ingen favorit hos mig.

Min känsla är dock att Lavezzi, eller spelare i liknande prisklass, kan bli för dyrt för Liverpool, som ju behöver prioritera andra positioner.

null

Boros skicklige Tuncay framstår som ett lämpligt val att bredda lagets offensiva arsenal. Juan Arango, Mallorca, är också en underskattad spelare som vore ett bra alternativ.

Realistiska priser:
Lavezzi £23 miljoner
Tuncay £8 miljoner
Arango £7 miljoner

Övriga tillägg:
Gareth Barry är en spelare som jag gillar. Nu, när endast ett år återstår på hans kontrakt, är det läge att värva honom, om man ska värva honom, men jag vill inte göra det på bekostnad av Xabi Alonso. Däremot skulle jag mer än gärna offra Lucas Leiva för att skapa plats åt Barry.