Ja, det här var en intressant dag i VM.

Det började med en otroligt tråkig match mellan Nya Zeeland och Slovakien. Herregud, jag hade verkligen förväntat mig mer av Slovakien. De var dåliga. De såg nervösa ut. De fick skylla sig själva att Nya Zeeland lyckades kvittera i slutet av matchen.

Marek Hamsik och de andra måste höja sig om de ska undvika att bli förnedrade i fortsättningen. De har ju en viss potential, tycker jag. Deras spelarmaterial är trots allt inte så dåligt.

Elfenbenskusten-Portugal var också intressant. Det var en betydligt bättre match, även om de riktigt heta målchanserna mestadels lyste med sin frånvaro. Jag gillade framförallt Elfenbenskusten. De har grym fysik, ett helt okej passningsspel, god teknik, ett taktiskt kunnande och ett skönt mod i sitt spel. Om Didier Drogba hade varit 100% är jag övertygad om att Portugal hade åkt på stryk!

Jag hoppas verkligen att Portugal kommer att höja sig, men jag tror faktiskt inte att de kommer att göra det… De har massvis med överskattade spelare och litar på tok för mycket på en viss C.Ronaldo. Jag är dessutom skeptisk till laguttagningen – galet att starta med Danny istället för Simao, för att ta ett exempel.

Alldeles nyss slutade Nordkorea-Brasilien. Det var en trevlig match, framförallt eftersom nordkoreanerna verkligen gjorde sitt yttersta. De sprang, sprang och sprang lite mer. Jag förvånades av nordkoreanernas individuella skicklighet – de är bra bollspelare med spelsinne, passningsspel och teknik.

För Brasiliens del ser det mörkt ut. De tar helt enkelt för få löpningar. Det ser slappt ut. Och då menar jag inte bara i spelet med bollen – för deras press på motståndarnas bollhållare var ju näst intill obefintlig. Underkänd match för Brasilien, som enligt min mening inte var värda segern.

Det känns som att hela VM fortfarande väntar på en islossning vad gäller offensivt spel och snygga mål. Hoppas att islossningen inträffar per omgående! Varför inte redan imorgon? Morgondagens tre matcher ser åtminstone lovande ut på förhand.