OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i
inlägget.

* * *

* * *

* * *

Mario Balotelli Special | ’Friday’ Football Show | Freeview Week

* * *

Liverpool är överens om de ekonomiska villkoren för Mario Balotelli. Nu återstår endast för Rodgers att ge klartecken att signa italienaren. På fredagen träffades Rodgers och Balotelli – och indikationerna på fredagskvällen var att det första mötet gick extremt bra och övergången förväntas bli helt klar på tisdag. Balotelli får en grundlön på £90 000/veckan och kan få ytterligare £40 000 i veckan om han sköter sig. Kontraktet är på tre år där LFC ges option på ytterligare ett år. Om Balotelli inte sköter sig kommer han att göras tillgänglig på marknaden för £10 miljoner. Liverpool har alternativet att signa Samuel Eto’o om Balotelli-övergången spricker (The Telegraph).

* * *

Balotelli har övertygad Liverpool om att han verkligen vill till klubben genom att sänka sin grundlön med 50%. Han kommer att ha en veckolön på £100 000, vilket är omkring hälften av vad han hade i Milan – men han kan uppnå sin Milanlön genom bonusar som aktiveras av gott uppförande och sportsliga prestationer. Balotelli har redan träffat Rodgers och ska fortsätta läkarundersökas på lördagen. Övergången borde bli klar i helgen (The Liverpool Echo).

Balotellis ankomst kan få Fabio Borini att röra på sig. Han har tvekat om en flytt till Sunderland i en månad, men Liverpool är angelägna om att casha in honom för de £14 miljonerna som Sunderland är villiga att betala. Borini har blivit informerad om att han kommer att bli fjärdeanfallare bakom Sturridge, Balotelli och Lambert (The Liverpool Echo).

Rodgers vill fortfarande värva en ny målvakt innan transferfönstret stänger. Målvakten ska främst konkurrera med Brad Jones om rollen som Simon Mignolets vikarie (The Liverpool Echo).

Jordon Ibe förväntas lämna på lån, medan Daniel Agger, Oussama Assaidi, Sebastian Coates och Jack Robinson också kan komma att röra på sig innan fönstret stänger (The Liverpool Echo).

* * *

Mario Balotelli har accepterat en 50-procentig lönesänkning för att kunna skriva på för Liverpool, men övergången kommer endast att bli av om Brendan Rodgers övertygas om att italienaren vill utvecklas i LFC. Rodgers har redan träffat Balotelli, som läkarundersöktes under fredagen och kommer att fortsätta undersökas på lördagen. Rodgers ska föra ytterligare samtal med Balotelli, som kan bli klar för LFC på måndagen om managern övertygas. Beträffande lönen, har Balotelli accepterat en grundlön på £80 000 i veckan, men gott uppförande och sportsliga prestationer kan höja lönen med upp till £2 miljoner om året. Balotelli har blivit erjuden ett treårskontrakt, med option på ett fjärde år som endast Liverpool har rätt att aktivera. Liverpool har en backup-plan i form av Samuel Eto’o, har varit i kontakt med både representanter och medicinsk stab från Liverpool i Paris. Man har utvärderat 33-åringens fysiska status och fört avancerade förhandlingar med honom (The Guardian).

* * *

Lästips:

– The Mirror: Kenny Dalglish: Signing Mario Balotelli is definitely a risk worth taking for Liverpool.

* * *

På fredagen läkarundersökte Liverpool veterananfallaren Samuel Eto’o i Paris(!). Eto’o hoppas flyga till Liverpool för att skriva på ett ettårskontrakt inom en snar framtid, men Liverpool har satt honom på ’standby’ tills Mario Balotelli har skrivit på. Brendan Rodgers vill personligen träffa Balotelli och prata med honom innan han ger sitt slutgiltiga klartecken att signa italienaren. Eto’o är främst en backup-plan, men det kan även bli så att Liverpool signar både Balotelli och Eto’o. Eto’o vill till Liverpool, trots intresse från Everton, Ajax, Inter och QPR. Detta eftersom Eto’o vill både stanna i Premier League och spela i Champions League – vilket ju han skulle få göra i Liverpool (The Mirror).

* * *

Dynamo Moskva är den senaste klubben att visa intresse för Sergio Romero, som även är ett intressant namn för Monaco och Benfica. Romero vill helst flytta till en stark liga som Premier League, La Liga eller Ligue 1 (Tuttomercatoweb).

* * *

* * *

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/502876236348391424

* * *

Samuel Eto’o har valt spel i Liverpool och kommer att genomgå en läkarundersökning på fredagen. Everton visade sent intresse för Eto’o, men han är på väg att skriva på ett ettårskontrakt med Liverpool (GOAL.com).

* * *

* * *

Fulhams manager Felix Magath har bekräftat att Liverpool är intresserade av Patrick Roberts: ”Liverpool are looking. He will develop to the Premier League and I believe he’ll be a national player for England in the next year. How fast he’ll develop, nobody knows, but his skill is incredible ”(Get West London).

* * *

Mario Balotelli är på väg att flyga till Liverpool. Parterna är överens om ett kontrakt värt £110 000 i veckan. Övergången kan bli helt klar i helgen (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool ligger närmast till hands för att värva Samuel Eto’o, trots att Balotelli är i princip klar. Klubben har erbjudit Eto’o ett ettårskontrakt värt £75 000 + bonusar (GOAL.com).

* * *

Lästips:

The Mirror – Mario Balotelli to Liverpool: Brendan Rodgers will need to work hard to tame the maverick striker.

The Liverpool Echo – Jan Molby: Mario Balotelli is a gamble worth taking for Liverpool FC.

The Liverpool Echo – James Pearce comment: How Liverpool FC’s striker search led them to Mario Balotelli.

* * *

Ett par åsikter om Liverpools troliga värvning av Balotelli:

* * *

Liverpool kommer att be Balotelli om att signa ett kontrakt som innebär att klubben kan vidta åtgärder om han beter sig illa. Dessa krav, snarare än de ekonomiska villkoren, utgör de sista hindren för att anfallaren ska skriva under kontraktet. Liverpool har erbjudit Balotelli ett femårskontrakt värt £115 000 i veckan, vilket är £20 000 mindre än vad han tjänar för tillfället. Balotelli kommer trolgitvis inte att bli klar under fredagen och således inte kunna spela mot Manchester City, men hans ligadebut kan komma att ske mot Tottenham som möter Liverpool efterföljande helg (The Times).

* * *

Liverpool är fortsatt intresserade av Eto’o, trots den troliga värvningen av Balotelli. Everton har också fört samtal med Eto’o (The Mirror).

Ajax kommer inte att vänta längre på Samuel Eto’o. Nu går de vidare till andra ’targets’ (Voetbal International).

* * *

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/502550467277492224

* * *

Imorgon fredag kommer Balotelli att läkarundersökas av Liverpool. Man diskuterar fortfarande kontraktsvillkoren, men där är parterna endast detaljer från att komma helt överens (Sky Italy).

* * *

Liverpool och Milan är redan överens om övergångssumman för Balotelli. LFC och Balotelli är inte helt överens om lönen än. Liverpool erbjuder en veckolön på £90 000 (Sky Italy).

* * *

* * *

Idag tog Mario Balotelli farväl av sina lagkamrater i Milan. Han har även tömt sitt skåp i klubbens lokaler, eftersom han ska flytta till Liverpool. Parterna är bara detaljer från att allt ska vara klart (Sky Italy).

* * *

Liverpool har gått med på att betala £16 miljoner för Mario Balotelli. Nu har man fått Milans tillåtelse att diskutera kontraktsvillkor med italienaren (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool är nära att göra klart med Mario Balotelli sedan man kommit överens om en övergångssumma med Milan. Den ligger på omkring £16 miljoner. Balotellis agent Mino Raiola är redan i Liverpool och kommer att föra samtal med LFC. Balotelli förväntas få en veckolön på omkring £115 000 (The Times).

* * *

Liveropol har inlett förhandlingar med AC Milan om Mario Balotelli. Initialt ville Liverpool låna Balotelli, men nu försöker man köpa loss honom. Balotelli är ute efter en veckolön på £160 000 (The Times).

De senaste veckorna har LFC visat intresse för Radamel Falcao, Karim Benzema och Edinson Cavani – men man har inte haft några framgångar i de försöken. Falcao är den som LFC helst vill ha, men han vill helst till Rael Madrid. Om Real Madrid inte gör slag i saken och värvar Falcao är LFC villiga att lägga £20 miljoner i låneavgift och lön under ett års tid. Balotelli är dock ett mer realistiskt alternativ (The Times).

* * *

Liverpool är alltjämt angelägna om att signa Radamel Falcao och har inte blivit avskräckta av låneavgiften på £12 miljoner, men colombianen vill fortfarande helst till Real Madrid (The Liverpool Echo).

Liverpool kommer att göra sig av med ett antal spelare under de kommande veckorna. Den mest etablerade spelaren som kan ryka är Daniel Agger, men även Oussama Assaidi, Jordon Ibe, Sebastian Coates och Jack Robinson förväntas röra på sig innan transferfönstret stänger (The Liverpool Echo).

Liverpool är öppna för förslag för Assaidi. Man kom som bekant överens om en övergångssumma med Stoke, men Assaidis personliga krav gjorde att det inte blev någon övergång. Därför har Stoke gjort klart med Victor Moses på lån och planerar inte att försöka signa Assaidi (The Liverpool Echo).

Ibe är på väg att bli utlånad. Derby County ligger närmast till hands, men Bolton är också en tänkbar destination (The Liverpool Echo).

Coates och Robinson förväntas lämna antingen permanent eller på lån (The Liverpool Echo).

Fabio Borinis framtid i Liverpool är alljämt oklar. LFC var som bekant överens om en övergångssumma med Sunderland, men italienaren har stoppat en övergång. Liverpool har informerat Borini om att han kommer att bli fjärdeanfallare, då LFC letar efter en ny anfallare, och han kommer att bli fjärdeanfallare om han inte flyttar innan transferfönstret stänger (The Liverpool Echo).

* * *

AC Milan har förnekat att Liverpool har lagt bud på Mario Balotelli. Adriano Galliani tillägger att inga förhandlingar pågår, men utesluter inte att någonting kan hända innan transferfönstret stänger (Gazzetta dello Sport).

* * *

Fabio Borini hoppas att Inter ska lägga bud på honom (Calcio Mercato).

* * *

Liverpool är beredda att låna ut Jordon Ibe till Bolton (The Mirror).

81 kommentarer
  • Ingen. Tycker det är helt rätt att låna ut honom speciellt om han får regelbundet spela. Ibe är ju riktigt jävla vass men Liverpool har gott om spelare som kan spela på hans position.
   Om han skulle stanna så blir det spel i Liga- och FA Cupen, bättre med en utlåning.

  • Precis. Att sitta på bänken och enbart göra enstaka framträdanden är förmodligen det sämsta för Ibes utveckling.

 1. Borini är ju pinsam just nu! Gå till Sunderland och det helst igår! Assaidi ännu värre än pinsam! Sänk lönekraven och gå till Stoke!

  • Det är snarare Liverpool som får kompensera dem för att de ska sänka sin lön och lämna, de är ju under kontrakt. Det är väl ingen som vill acceptera sämre avtal / lägre lön för det gynnar någon annan?

   Borini slåss väl i dagsläget med Lambert om att vara andra striker, förstår om han inte vill lämna utan slåss för sin plats.

  • Assaidi tjänar dock ”bara” £21k/veckan så han är knappas högavlönad. Antingenbegär han högre lön eller så är Stoke bara löjliga.

 2. Helt rätt att låna ut Ibe, tveksam till om Bolton är rätt klubb dock…hade gärna sett att han hamna i ett lag där vi kan få ut lite mer av det. Exempelvis i Derby eller Fulham för att bygga upp relationer med dessa klubbarna så vi kan köpa loss Will Hughes och Patrick Roberts sen.

 3. Usch för Balotelli!
  Gudabenådad spelare, men hans psyke är inget att ha!
  Vet inte om han har någon bokstavskombination eller om han bara är allmänt knasig men varken laget, klubben eller vi supportrar behöver ha all den dramatik som det medför att ha honom i laget.

 4. Enligt Barrett så la Liverpool en låneförfrågan på Balotelli men den nekades för Milan vill sälja. Nu förhandlas det om en permanen övergång.

  Liverpool ska fortfarande föredra att låna Falcao och dom dryga £12-20m har inte skrämt bort dom.
  Falcao föredrar en flytt till Real men dom har inte visat något intresse för honom än. Om inget händer med Real under sommaren så kan han acceptera ett lån till Liverpool då Monaco vill bli av med honom och Falcao vill lämna.
  Real väntar bara på att få di Maria såld till PSG för att få pengar att köpa honom samtidigt som PSG väntar på bud för Lavezzi för att kunna köpa di Maria.

 5. Köp Balotelli !!!
  Nyss helst , han får vara hur jävla skum han vill han är grym talang och lär göra en ” sturridge ” i Liverpool.

  Go for it Liverpool !

  YNWA

  • Jag bara längtar efter rubriker som ”Balotelli sköt raketer i sitt eget badrum” och sedan dunkar han in segermålet mot Chelsea och drar upp tröjan ”Why always me?”. Han är underhållande på hög nivå, i en klubb med harmoni och den karaktären LFC har tror jag att det kan bli superlyckat.

 6. Balo är för lik Sture och kan försvinna ur matcher!!!
  Minsta motgång blir det gamnacke!!
  Jag önskar en löp stark forward, synd därför inte Remy blev klar…

 7. Falcao, hoppas jag inte är aktuell på lån, Betala 100-200mille för ett säsongslån känns som en väldigt dålig ide, snacka om kortsiktighet.. Hans skadehistorik o oerfarenhet till PL är oxå feta ??

  Etoo är väl en mindre dålig lösning isåfall, men även här är det väldigt kortsiktigt tänk och en riktig legoknekt..

  Summa summarum.. GÅ all in på Balotelli!!! Han har rätt ålder, gedigen erfarenhet och kunnande! Att vi sen får en halv-pskyopat på köpet är bara bonus, och BR verkar ju ha känsla för att behandla stora egon..

  • Helt fel enligt min mening.

   Falcao behöver väl inte någon PL-erfarenhet? Han är ren och skär världsklass när han är frisk. Om jag förstod det rätt så skulle en köpoption läggas till efter ett år, vilket betyder att vi har möjlighet att vara kortsiktiga eller långsiktiga angående Falcao. Hellre detta än att binda upp Balotelli på några års kontrakt med en alldeles för hög lön. Hellre kortsiktighet med långsiktiga alternativ än att göra en nödlösning på en ständigt floppande spelare med ”hög” potential.

  • Glöm att Falcao skulle vilja fortsätta hos oss efter säsongen.. Står ju REAL och $ pannan på den gubben..

 8. Rykten säger att Liverpool ville skriva en klasul ett ev kontrakt med Balotelli men då sa Milan stop.

 9. Är det någon som kan upplysa mig om vilka skandaler och svarta rubriker han skapat sedan han blev klar för Milan? Förutom instagrambilden på honom själv när han siktar ett hagelgevär mot kameran (som han sedan snabbt tog bort) så inbillar jag mig att han lugnat ned sig något sedan flytten från England.

  Kan det vara så att han växt upp? Eller har jag bara missat de flesta av kontroverserna?

  • Varför är alla så oroliga över hans attityd?
   Tror folk att han föddes såhär bra?
   Han har ubertalang men har som alla andra jobbat för att komma dit han kommit
   I city hade han mancini, i milan allegri – inte några managers med alla hästar i stallet heller. I inter under Mourinho var han hur bra som helst, endast 19 år och fortfarande under stor utveckling.
   Idag är Balotelli fortfarande ung, endast 24 år gammal och med rätt tränare och vägledning så kan han bli en av de bästa i världen. Han kan bli så bra som han vill bli.

  • Folk är oroliga över att han kanske skapar en massa svarta rubriker som man hoppades att man blivit av med iom försäljningen av Luis Suarez. Min känsla är ändå att han har växt upp och lugnat ned sig sedan han kom till Milan och fick ta mer ansvar. Han är 24 år nu och är väl gift dessutom?

   Han kan helt klart bli världsklass om alla bitar faller på plats. Så han är absolut värd att satsa på för ca £17 miljoner.

  • Men vem håller man högst? Balotelli eller Falcao?

   Falcao har ett målsnitt på 0,75 per match i europeisk fotboll (portugisiska, spanska och franska ligan). Detta är bättre än Suarez som ligger på ca 0,65 mål per match. Suarez är ju dock en bättre ”poängspelare”.

   Balotelli har ett målsnitt på 0.43. Det som talar mer för Balotelli är väl att han är en helt ok ytterforward och är några år yngre.

  • Om man ser på det på det sättet så skulle nog alla välja Falcao alla dagar i veckan. Men om man lägger till att han precis kommit tllbaka från en väldigt svår skada, att han inte verkar vara särskilt motiverad till att spela i Liverpool och Premier League samt att han kommer att kosta extremt mycket pengar så tycker jag att en värvning av Balotelli är klokare.

  • Utöver det känns Falcao betydligt mer beroende av sin omgivning än Balotelli.

 10. Falcao är bra, men samtidigt så har han varit/är på toppen av sin karriär och kommer inte bli bättre. Han är 28 (äldre enligt vissa) och har kanske 2 år till på toppen, att då betala £15-20 mille i låneavgift och sedan £45 mille till när vi köper honom nästa år är galet! Borde vara helt utanför ägarnas strategi.

  När man istället kan få Balotelli för ca £20 mille som har en väldigt hög högstanivå och förmodligen kommer att öka sitt värde om han hamnar i en grupp där han trivs. Tror att Rodgers är helt rätt person för att få Balotelli att trivas som fisken i vattnet.

  Hur det än blir, så hoppas jag att vi landar en striker innan fönstret stänger. I värsta fall blir jag till och med nöjd med Eto’o.

  • Önskelista:
   1: Reus (troligtvis helt orealistisk)
   2: Ballo (Faktiskt, tror som några andra att BR kan vara rätt man)
   3: Destro/Cerci (kvittar vem gillar båda.)
   4. Lacazzete (Passar in i klubbens filosofi?)
   5. Benteke ( Blivit sågad för detta men gillar honom och har gjort 0,5 mål per match i PL i ett dåligt lag, plus lär inte kosta hela skjortan).

   Självklart skulle värvningar som Falcao och Cavani vara intressanta men jag personligen är inte så super förtjusta i någon av dem, kan bero på att jag tycker båda kostar mer än dem smakar.

 11. Falcao känns inte rätt i dagsläget. Balotelli skulle vara kul. Tror han och Sturre kan ha väldigt roligt tillsammans. Sen tror jag också omgivningen påverkar Balo. Vårt jobbande för laget har smittat av sig till alla spelare. Detta kan vi tacka Suarez för. Han satte ribban och Balotelli kan nog behöva en spark i baken för att inse att han behöver jobbs hårt för att lyckas. Jag tror han blir perfekt förstärkning. Hoppas han inte blir allt för dyr dock.

 12. Fabrizio Romano @FabrizioRomano

  Mario Balotelli confirmed he’ll join Liverpool arriving in sport center: ”This one is my last day as Milan player”. He’ll play for ‪#‎LFC‬

  Fabrizio Romano @FabrizioRomano

  Balotelli agent, Mino Raiola, is in talks now in London with Liverpool for the contract. Agreement is coming. #LFC will pay €20M to AC Milan

  • Ja, allt tyder på att han är nära nu.

  • Nästa Coutinho/Sturrdige-värvning! 15-17 miljoner pund och man får lite ordning på honom och trissar hans motivation så har vi fått en världsspelare till halva priset.

 13. Jag var något skeptisk i ett par minuter när jag först läste ryktet, men ångrade mig snabbt.
  Det är inte mycket kvar av fönstret. Reus och Cavani kändes aldrig rimligt.
  Falcao är värd pengarna alla dagar i veckan OM han hade kommit från en skadefri säsong med 25 mål i bagaget.
  600 mille efter klausel för en Falcao som varit borta i 6 månader från fotboll
  eller 180 mille för Ballo? Otroligt enkelt val för mig.

  Det är en riskvärvning absolut.. men man får en bara 24 år gammal kille med karaktär och överjävligt mycket talang.
  Tror naivt som vissa andra att BR och klubben kanske kan få lite mer ordning och harmoni i Ballotelli.
  Oavsett är det ett kap för det priset.

  Jag ser att det finns 3 scenarion.

  1. Han finner ro i klubben och blir den världsanfallare han har talang nog att bli.

  2. Han har några rubriker nått rött kort gör 7-8 mål och säljs efter någon säsong eller två för mer eller mindre samma peng han kom för.

  3. han ballar ur och BR vägrar lira honom. tror detta är mindre sannolikt. men dinns alltid någon klubb som lär betala för honom. Så tror att värsta falls scenariot så blr det ändå inte en sådan ekonomisk smäll som tex en Falcao flopp hade varit.

  Framförallt älskar jag personen Ballotelli. Man är bara lite rädd att han ska skapa oro och rubriker för sitt eget lag.

  Men jag tror det blir en bra värvning.

 14. Jag blir sjukt glad om Balotelli anländer till Liverpool! Fantastisk rolig snubbe, en karaktär utan dess like! Men framför allt en magisk fotbollsspelare! Att han och Mancini skulle krascha kunde man ju räkna ut på förhand. Men Rodgers har satt Suarez på plats, Sterling på plats, fått Sturridge att tänka ”rätt”… Han har fått alla våra ”individualister” att tänka som ett lag… Får man in Balotelli på det, då har vi en ny spelare med ett värde utav 60-80 miljoner pund!

 15. Tror inte Balotelli kommer hålla på utanför planen.
  Tror br och våra grabbar kommer få han och vilja prestera på planen än utanför 🙂

  Tycker detta är grym värvning och han har spelat i PL och han och sturre kommer nog kunna göra 20-15 mål var 🙂

  Kom igen nu Liverpool !!!

  YNWA

  • Ja sedan ska man ju inte glömma att det är ändå ganska oskyldigt det mesta han hittat på. Det är liksom inte en Joey Barton och på plan hittar han ju på mindre skit än vad Suarez gör.

 16. Man är verkligen tvådelad vad gäller denna värvningen men visst är det den ”sexigaste” värvningen vi kan få vad gäller alternativen på anfallsspelarna.
  Falcao – Passar inte FSG ”The Value of the Money” och nyligen kommit tillbaka från korsbandsskada.
  Benzema – Signade nytt kontrakt med Real.
  Cavani – Passar inte FSG ”The Value of the Money”
  Eto’o – För skadedrabbad och dyr
  Behålla Borini – Kanske inte rätt potential?

 17. Mino Raiola är i Liverpool för att inleda samtal med… … Mino Raiola. 🙂
  Verkar faktiskt inte helt orimligt när det gäller den mannen. 😉
  Har sovit lite på saken och gillar tanken att Balo kan komma. Kan bli en kul tid framöver. Vi får en ny ”älskad idiot”!

 18. Nja…

  Det sammanfattar väl min reaktion.

 19. Utan att känna Balotelli eller vara psykolog så känns det som han har någon sorts bokstavskombination som t.ex. ADHD.
  Efter två veckor i Liverpool har han gjort allt som finns att göra och då kommer det börja krypa i honom.
  Tror dumheterna kommer avlösa varandra, även om det inte är några stora grejer så är det för mycket drama. Laget har en bra harmoni och behöver ingen som larvar sig utanför planen.
  Vill absolut inte ha honom!!

 20. Vi måste få in en anfallare som kan göra skillnad! Balotelli är en sådan på rätt humör topp 5-7 i världen. Att han gör sina ”grejer” sänker priset på honom samt ger oss möjligheten att värva honom hade han inte gjort sina ”grejer” hade han spelat i Real Barca Bayer Juventus eller något av topp två i England! Låt oss hoppas att denna chansning går hem då är det jackpot. I annat fall har vi en spelare som kan hoppa in när spelet låst sig och röra runt i grytan betydligt mer än tex Remy mm. Gillar Liverpools agerande starkt under Brendans tid i klubben känns som hela föreningen med ägare vd tränare fans spelare jobbar tillsammans. YNWA

 21. Problemet är väl det defensiva arbetet, förra året gjordes väldigt många mål pga hög och hård press. Tycker redan det är tråkigt att se Sturridge lunka runt. Tror inte att Balotelli springer sönder sig i det defensiva heller.

  • Helt rätt att pressen skall sättas in väldigt högt upp men samtidigt måste resten av laget göra sitt annars springer de helt i onödan. Sen är det fel att jämföra sturridge och Suarez då de olika egenskaper fysiskt. Lavezzi är väl en spelare som är mer likt Suarez som vi länkats med.

 22. Fan vilka roliga gubbar vi kommer ha i laget, Balotelli, sakho och sturridge, kommer nog bli en del skratt på träningarna 😉

 23. 13/14 kontra 14/15
  Lallana – Nyförvärv som vi kan kräva prestation ifrån direkt, ersätter egentligen ingen men höjer kvalitéen.
  Lovren – Går rakt in i startelvan och förstärker det vi har.
  Markovic – Nyförvärv för framtiden som egentligen inte ersätter någon, lär gå in och göra en hel del bra redan nu.
  Moreno – Ersätter Cissokho och förpassar väl antagligen Flanagan såväl som Enrique till bänken.
  Enrique – Inget nyförvärv men var ju borta hela förra säsongen, bättre än Cissokho, nyttig truppspelare.
  Origi – Framtidsvärvning som inte har någon betydelse för årets säsong…
  Can – Värvad för framtiden men lär konkurrera ut Lucas snabbt, erbjuder kvalitéer vi inte har… blir intressant att se om han klarar av att ta platsen bredvid Gerrard.
  Lambert – Nyförvärv som breddar och tillför något nytt, användbar spelare som lär fungera bra att rotera på.
  Manquillo – Tar väl Kellys plats i truppen men spelmässigt konkurrerar han med GJ, HB är betydligt mycket starkare i år.
  Suso – Bättre än Alberto, blir han kvar? Han är tillskillnad från Alberto användbar.
  Borini – Bättre än Aspas, får se om han blir kvar.
  Assaidi – Får väl se om han blir kvar, just nu breddar han anfallet bättre än Moses
  Balotelli – Får väl ses som ersättare till Suarez, självklart inte likvärdig spelare men ekonomiskt sett och det faktum att vi fått rabatt på en världsspelare gör att det känns rätt bra, skulle säga att Balotelli i sina bästa stunder är till 80-85% så bra som Suarez kan vara. Gillar att lasta sig själv med ansvar.

  Än så länge har egentligen bara en spelare vi använde lämnat och det är Suarez, mycket dökött har skeppats och istället har platserna tagits av spelare som redan håller hög nivå eller likvärdig den vi haft på startspelarna. Jag tycker att det känns väldigt bra om nu Balotelli anländer. Dessutom har vi ca 10 miljoner pund kvar av den initiala budgeten, lägger därtill att Borini, Assaidi, Agger och Lucas troligen/förhoppningsvis lämnar innan fönstret stänger… m.a.o. borde Rodgers kunna räkna med totalt 40 miljoner att köpa för.

  Jag ser gärna att vi lyckas bli av med Lucas åtminstone och kanske kan ha 15 miljoner kvar att värva för under sommaren. Vet inte riktig vad det kan räcka till men en box-to-box/defensivt lagd innermitt vore inte fel…. kanske vi ska chansa med Song på lån för ca 4-5 + köpoption. Därefter lämna truppen relativt intakt till januari. Där utvärdera skadeläge, om vi är kvar i cuperna, hur vi ligger till i ligan och CL.

  • OS: Bra skrivet! Angående Markovic så skulle man kunna se det som att han ersätter Victor Moses.

   Det som jag tycker att du glömmer är att Liverpool bör värva en målvakt. Jag litar inte på Brad Jones till Mignolet, som jag egentligen inte litar på som förstaval ’in the first place’… Men jag accepterar att man måste ha tålamod och vill fortsätta med Mignolet, men de honom seriös konkurrens/backup.

  • Ja men jag tänker att Markovic kommer att bli en spelare som får mer chanser till att vara dålig och inte kommer att cementeras på bänken som med Moses. Moses fanns inget tålamod med, jag tror situationen är lite liknande för Assaidi.. lyckas han får han fler chanser annars blir han nödlösningen säsongen rakt igenom. Markovic lär trots dåliga insatser att få chansen.

   Glömde målvaktsfrågan avsiktligen, vet helt enkelt inte vem jag anser vara vettig att köpa in. Jag hade gärna sett Diego Lopez, hoppades på honom redan ifjol men så lär det inte bli. Det är knepigt, för Mignolet är inte superb men det känns fel väg att gå att köpa in en 30-åring som är bättre än Mignolet och en yngre förmåga lär inte kunna utveckla sig här. För det blir märkligt att sätta en 30+ målvakt som är bättre än Mignolet på bänken… Helt enkelt tror jag att vi måste ha en väldigt tydlig idé med vilken målvakt som köps in och vad som ska uppnås på sikt.

  • Bra sammanfattat OS.

   Jag tycker vi borde få in en målvakt också som sätter lite press på Migs. Vi såg hur Pepe Reina gick från toppmålvakt till en medelmåtta i PL efter några år utan nämnvärd konkurrens. Konkurrens är nyttigt, även om vissa spelare kommer sura.

   En annan sak jag tänkte på nyligen är hur många nya fans Liverpool har fått sedan Brendan Rodgers tog över? Det är lätt att dra paralleler med Dortmund som charmade hela Europa med sin positiva och kul-att-se-på-fotboll + deras fantastiska fans.

   Liverpool var ju utan tvekan det roligaste laget att se på i fjol. Nu har (snart) vi fått in en slumrande världsstjärna in the making + han är en fantastisk karaktär. Måste vara kul för nyblivna fans att följa den positiva trend klubben har för tillfället.

   Själv var jag överlycklig när Coutinho och Sturridge blommade ut. Nu har vi så löjligt mycket spännande spelare att man känner sig bortskämd.

   Sterlings storartade utveckling.
   Markovic — en av Europas mest lovande talanger.
   Lallana —utsedd till All Star laget i fjol.
   Hendo — Blivit vår motor på mittfältet och kommande kaptensämne
   Can — Verkar ha lite samma egenskaper som Hendo.
   Balotelli — Ingen kommentar behövs

   Spännande unga spanska ytterbackar och en ledare i mitten.

   Känns oförskämt bra att vara röd just nu.

 24. Vad jag gillar med Balotelli, så är de hans styrka… Typ som nu mot southampton så hade vi extremt svårt att få upp bollen. Sturridge är ju snabb, men han ser vek ut i dueller mot framförallt mittbackar..

  Sterling och Coutinho har ungefär 70% av kroppsviken i jämförelse med alla PLs mittbackar…

  Men Mario kan vi slå upp bollen på, han kan plocka ner den och låta löpningarna ske! O framför allt så skjuter han som en HÄST när lagen backar hem för mycket! Tror extremt mycket på Balotelli! Men jag tror ännu mer på Liverpools nya lag!

 25. Hur mycket fel har Balotelli gjort utanför planen egentligen? Tror många rykten av honom är felaktiga eller överdrivna.
  Är mer orolig för han arbetsmoral på planen men som person älskar jag snubben.

  • Delar din uppfattning. Tror att arbetsmoralen lär bli bättre med Gerrard som driver på och BR:s ledarskap.

  • Han har haft både bra tränare och bra medspelare förr utan att hans arbetsmoral har varit av hög klass. Vissa spelare är helt enkelt inte grovjobbare och det är nog väldigt svårt att ändra på. Jag har svårt att se Ronaldo, Zlatan eller Messi spela med det uppoffrande försvarsarbete som Suarez, Cavani eller Sanchez gör, vad tränaren än heter.

  • Han är bara 24 år… Mancini är en pajas.. Allegri verkar inte heller varit någon höjdare. Mourinho fick viss pli på honom men då var killen inte ens 20. Det handlar ju inte enbart om att jobba i försvaret utan att jobba utan boll också.

  • Ofta är det anfallarna som rör sig mycket utan boll som också jobbar hårt i försvaret, det är olika spelartyper bland anfallare precis som andra positioner i laget. Vissa anfallare har mer ”energi” i sin spelstil. Jag har alltid gillat den typen bäst. Därmed inte sagt att jag vill att vi ska lägga ett bud på Johan Elmander. 🙂

  • Håller med, fast ibland är det missvisande. Vissa anfallare tar många onödiga presslöpningar som bara är publikfriande. I själva verket kanske det hade varit bättre för lagets kollektiva presspel om anfallaren inte hade tagit en del av löpningarna. Det handlar ju om taktisk intelligens också, och inte bara om löpvillighet.

 26. Försvarsarbetet för anfallarna rör sig oftast inte om direkt press utan mer att begränsa spelytor och passningsalternativ, men det jobbet måste göras om resten av laget ska kunna vara effektiva i den tidiga pressen. Självklart är den taktiska intelligensen viktig på denna nivån, spelarna är för skickliga för att kunna stressas av planlöst löpande av ett par spelare.

 27. Ballotellis skandaler är väl oftast mer som pojkhyss. Han går ju iaf inte och biter folk! Ska bli spännande att se vad han kan tillföra, inte minst om han är spelklar tills vi möter city på måndag! 🙂 🙂 🙂

  • Haha ja… alltså att han glider runt med någon miljon i cash, lackar om sin bil, skjuter raketer i sitt badrum osv… det är ju inte direkt grejer som kommer att skapa problem för honom. Dessutom verkar han avsky The S*n….

 28. Times skriver att Mario tjänar £135k/veckan idag. Låter väl saftigt. Alla andra någorlunda trovärdiga medier rapporterar om att han har mindre än hälften av det i ersättning från Milan.

  • Kanske rapporterar den ena källan före och den andra efter skatt?

  • Möjligt. £115k är ju tydligen netto – vi får alltså punga ut med runt £150k/vecka för Mario. Är han verkligen värd det?

 29. Ska vi lägga 75k i månaden på Etoo… hoppas verkligen att vi går för Falcao istället då om det nu är aktuellt. Etoo är att slänga pengarna i sjön, Falcao är dyrare men kommer säkerligen vara mer lyckad.

 30. Det jag stör mig mest med honom är alla hans jäkla filmningar, han måste verkligen lägga av med det då han kommer få väldigt svårt i pl om han fortsätter. Annars är jag (naivt) väldigt optimistisk 🙂

 31. Tänk en Balotelli med Borinis arbetsmoral!
  Jag tänker lite såhär: Jag är också ytterst skeptisk till att Balo skulle ställa sig i ledet och jobba hårt för laget, men å andra sidan så kanske Liverpool ”har råd” med en sån spelare? Jag tycker personligen att det var väldigt sällan att både Sturridge och Suarez hjälpte till i presspelet. Visst, Suarez jagade på så fort bollen var nära, men han tog inga 40-meterslöpningar för att jaga ikapp bollen direkt. Bony verkar även han ganska seg och inte tokpigg på att springa hemåt i planens riktning och jämför Bonys kvalitéer med Balotellis så tycker jag att det är enorm klasskillnad.

  Någon ska vara där i straffområdet och göra målen. Om den spelaren inte jobbar ihjäl sig i defensiven, det skiter jag faktiskt i så länge andra tar jobbet och spelaren i fråga gör mål på chanserna! Sedan ska det ju givetvis inte gå till överdrift, man vill ju inte ha nån som inte ens bryr sig om man förlorar bollen…

  Var skepisk till en början, men börjar känna mer och mer att detta är en väldigt värd chansning.

  • Bony är en mellanlagsspelare.

   Suarez vann mycket boll genom att aldrig ge motståndarna tid att genom backlinjen bygga upp spelet. Bollen kanske inte hamna på Suarez fötter men det är en kedjeeffekt när uppspelet stressas fram.

 32. Det håller jag med om. Jag tror bara att Rodgers kan få Liverpool att prestera även om Balotelli inte jobbar lika hårt som Suarez. Tror och hoppas!

 33. Skulle vi få in både Balo och Eto’o har vi ju en rätt bra bredd i anfallet!

  Sturridge, Balotelli, Eto’o, Lambert, Sterling, Markovic, Coutinho, Lallana. Borini, Assaidi säljs antagligen och Ibe lånas ut, men annars är det 8 spelare som delar på 3-4 platser i anfallet. Hoppas man kan hålla alla spelare glada och att de får så mkt speltid att de kan utvecklas.

  • Eto’o kommer inte! Pearce på Echo har dementerat ryktet om Eto’o x antal gånger.

 34. Haha, tror aldrig jag varit med om en övergång till Liverpool där så många olika löneuppgifter varit i omlopp – före eller efter skatt. Klart verkar vara att han har skrivit på ett prestationsbaserat kontrakt.
  Kan förstå att Milan ville sälja om han hade £200k/vecka där.

  • Det brukar inte vara så stort fokus på lönen, men nu är det ju en superstjärna som värvas och dessutom under särskilda omständigheter.

  • Brukar väl ändå vara rätt samstämmiga uppgifter om lönen vid en övergång. I det här fallet får man olika uppgifter från i stort sett varje tidning

   Hur du koll på om det är brutto- eller nettolöner som tidningarna överlag rapporterar om?

   Brutto från engelsk media?
   Hur är det i de största länderna Italien, Tyskland, Frankrike, Spanien?

 35. När blir det klart?
  Påskrivet med matchtröja i handen?
  Blir orolig för varje jävla uppdatering man gör att det ska bli nått strul!!!
  Ynwa

 36. Vid första anblick så är det konstigt att Balo byter Milan, Italien, till förmån för Liverpool, England. Dessutom gör han det utan att gå upp i lön. Men detta är svart på vitt att Champions league lockade till oss en spelare som hans förra klubb inte kunde erbjuda!

  • Precis! Kan BR få Balo att fokusera på de rätta sakerna då kan han säkert stänka dit ca 20 mål under säsongen. Vilket skulle betyda att Liverpool har stora chanser på topp 4 den här säsongen.

  • Milan är ju på dekis värre än lfc varit. Tror mycket handlar om att han inte finner sig till rätta, i LFC gör beviserligen många det.

 37. Helt off topic men visst är det kul att det är så många som kommenterar!
  Snart uppe i 80 kommentarer på det här inlägget!
  Måste vara rekord på den här bloggen!?
  Bra jobbat!!

 38. Anledningar till att Balotelli vill till Liverpool tror är:
  1) Det är mindre rasism i England än i Italien
  2) Den sportsliga biten då Liverpool är på uppgång och spelar i CL, Milan är på dekis. Ok, sämre lön men kan han bevisa att han kan prestera enligt sin talang så är Liverpool villiga att omförhandla.
  3) Jag tror att han älskar när det är bra ös på publiken. Han lär ha rekommenderat Liverpool för Borini, pga fansen och stämningen på Anfield.
  Kul om han kommer till oss. Jag tror att det kan bli riktigt bra med Balotelli i truppen.

Kommentarer är stängda.