Jakten på en titel går vidare då LFC åker söderut för att spela om en semifinalplats i Ligacupen. I vägen för avancemang står Premier League-kollegan Southampton.

Domare Robert Madley blåser i gång matchen 20.45 svensk tid och den kan följas på Viasat Fotboll och Viaplay.

Liverpool reser till St. Marys Stadium med tre segrar i ryggen och stämningen i truppen är god. Bortaspelet har imponerat stort den senaste tiden och i matcherna mot Man City och Chelsea har LFC visat upp en extremt hög högstanivå. På vägen till kvartsfinal har LFC avfärdat Carlisle och Bournemouth medan Southampton skickat MK Dons och Aston Villa ut ur turneringen.

Törsten efter troféer lär minst sagt vara stor i Liverpool. Senaste titeln kom 2012 i just ligacupen och om bedriften ska upprepas krävs seger i morgon. När Klopp mötte pressen under tisdagen betonade han att vägen till titeln är lång och att allt fokus ligger på morgondagens match. Adam Bogdan ges chansen mellan stolparna och både Daniel Sturridge och Jordan Henderson är troligtvis med i truppen. Coutinho missade helgens fight men Klopp uteslöt inte att den lille magikern är tillgänglig i morgon. I övrigt avslöjade inte tysken några uttagningar. Han påpekade att den senaste matcher bara var för två dagar sedan och att alla spelare inte ännu återhämtat sig fullt ut. I föregående omgång i ligacupen mönstrade LFC en elva med unga förmågor blandat med mer etablerade spelare. Klopp har tidigare i karriären gett yngre talanger chansen i kritiska lägen och det ska bli intressant att se vilka som får förtroende att starta matchen.

Saints kommer närmast från två nederlag och vill komma in på ett vinnande spår igen. José Fonte saknas i hemmalaget och Steven Cualker förväntas ta portugisens plats i mittbackslåset. Mötet på Anfield för fem veckor sedan slutade 1-1 efter en sen kvittering av gästerna vilket var minst sagt frustrerande. Vad tror ni om utgången, tar vi med oss en skönare känsla från denna match?

5 kommentarer
 1. Har vi någon som kan kliva in som ytterback? För att kunna alternera Clyne och Moreno så att de bara får cirka en halvlek var.

  Clyney och Moreno behöver avlastning med tanke på hur mycket de ränner fram och tillbaka varje match.

  • Det verkar inte så. José enrique’s enda kontakt med klubben tror jag är via banköverföringar och Randall borde kanske egentligen inte vara med i matchtrupperna om det inte vore för ytterbacksbristen. Jag vill dock minnas att han inte gjorde bort sig den matchen han startade (var det i EL?).

  • Fick nästan som jag ville! Randall var lite virrig i början men växte in i matchen. Smith såg bra ut när han kom in med ett assist, men matchen var ju iofs färdigspelad då redan.

   Lite mindre orolig över ytterbacksplatserna nu efter matchen då ungdomarna faktist visat sig vara något dugliga iaf. Skönt

 2. Dave

  Dagens roligaste: José enrique’s enda kontakt med klubben tror jag är via banköverföringar:)

  Tänk om Clyne o Moreno går sönder, puh. Vad gör vi då? På andra platser i elvan har vi ändå täckning men på ytterbacken har vi typ ingen, möjligen Flanno om han börjar bli skadefri. PL bäste ytterback enligt BR….

  • Bara jag som verkligen älskar Flanagan?
   Han är inte den mest tekniska, inte den snabbaste, men han ger sig aldrig, han älskar klubben. Det är även underbart att se en scouser på plan, kanske inte lika viktigt för er svenskar, men för mig som är född och uppvuxen i Liverpool så är det något jag saknat iår, och även förra året de matcher Gerrard inte deltog i.

Kommentarer är stängda.