Andy Lonergan eller Caoimhin Kelleher ser ut att göra Premier League-debut när Liverpool åker till St Marys för att möta Southampton i ligans andra omgång. Efter Alissons skada är nu även Adrián osäker för spel – efter att ha tacklats av en supporter.

Tredjemålvakt i Middlesbrough under hösten och sju matcher för Rochdale i League One – så såg Andy Lonergans föregående säsong ut. Imorgon kan han göra Premier League-debut för de Europeiska mästarna då reserven Adrián skadat sig i firandet av onsdagens titel och ynglingen Caoimhin Kelleher inte uppges vara ”100 procent”.

Klopp meddelade under fredagens presskonferens att Adrian kämpar mot klockan med att få ned en svullnad i en fot, efter att ha blivit tacklad av en halkande, planinvaderande supporter i Istanbul. Klopp meddelade samtidigt att Kelleher också har känningar av en skada, men att Lonergan är redo för spel. Engelsmannen har tränat med Liverpool under sommaren och skrev i veckan på ett korttidskontrakt med klubben.

Klopp meddelade också att Naby Keita är skadad och missar matchen.

Fyra raka vinster

De senaste säsongerna har Liverpool tagit bekväma segrar mot Southampton, både nere på sydkusten och hemma på Anfield. Förra säsongen blev resultaten 3-0 och 3-1 till Liverpool, som imorgon söker sin femte raka viktoria mot Southampton. Och man är givetvis storfavoriter att plocka med sig samtliga poäng tillbaka till Merseyside. Insatsen i onsdagens Supercup var dock långt från bra, trots titelvinsten, och Liverpools tidigare så stabila defensiv går inte riktigt att känna igen. Än mer ostabil kan den bli om Klopp tvingas använda sin tredje målvakt på lika många matcher.

Torsk i premiären

Defensiva bekymmer hittar vi också hos motståndarna, som blev utskåpade av bottentippade Burnley i förra helgens premiäromgång. Efter en mållös första akt tryckte Burnley in tre raka påsar efter paus och Southampton fick vända söderut med svansen mellan benen.

Revanschlustan lär vara stor i Saints första hemmamatch för säsongen, dit man kommer utan några kända skadeavbräck i truppen. Nyförvärvet Che Adams stänkte in 22 påsar i Championship förra säsongen och kommer få presentera sig framför Premier League-publiken på Saint Marys.

Ett annat nyförvärv (nåja) är ju Danny Ings som Southampton köpte loss från Liverpool efter förra säsongens utlåning.

Målglatt på St. Marys

Southampton har gjort mål i 14 raka hemmamatcher, men har bara lyckats hålla nollan en gång sedan oktober. Det finns med andra ord fina förutsättningar för en målrik tillställning. Mer statistik som talar för det är Mo Salahs facit mot Saints. Egyptern har nätat fem gånger på sina fyra matcher mot Southampton i Liverpooltröjan.

Tuffa matcher för konkurrenter

På annat håll i ligan ser vi att alla toppkonkurrenter har tuffa matcher, bortsett Arsenal som möter Burnley hemma på Emirates. Serieledande Manchester City tar emot Spurs, vilket ju givetvis innebär att minst ett av lagen kommer tappa poäng. Under söndagen lirar Chelsea, som ju förlorade premiären, mot svårspelade Leicester. Omgången avslutas under måndagen då Manchester United möter Wolverhampton – som förra säsongen imponerade stort mot topp 6-klubbarna – borta på Molieneux.

Matchen börjar 16.00 och ses i Viasats kanaler med ”pling i rutan” och Stryktips – fint det!