På onsdagskvällen gästar Bournemouth anrika Anfield för att ta sig an Liverpool i ligacupen.

Det mesta av försnacket handlar om den ovissa situationen på Anfield. Två män ska ha försvunnit under en guidad tour, vilket ledde till att arenan evakuerades och ett stort antal poliser tillkallades för att kolla läget. Eventuellt har polisen letat efter bomber på arenan. Dramatik, med andra ord.

Liverpool är inne i en intensiv fas av säsongen. Matcherna avlöser varandra och Jürgen Klopp kommer gissningsvis att lufta en del bänknötare. Eller ge reserver chansen, om man vill uttrycka det så istället. I försvaret är Lovren och Kolo alternativ. Genom att inte spela och därmed inte gjort några misstag har Lovren ännu inte gjort bort sig under Klopp och Kolo måste förstås visa tysken att han är någonting mer än bara en glad gubbe som livar upp stämningen i truppen. Bogdan kanske också kan få chansen – om han lyckas iscensätta en spelvändning kommer han att ha iscensatt fler spelvändningar än Mignolet gjort på hela säsongen och det skulle säkert Klopp gilla. På mittfältet är Allen säkert spelsugen; walesaren blev tidigt utbytt häromveckan, vilket har fått vissa engelska tidningar att tro att Klopp vill sälja honom.

En spelare som jag gärna skulle se mot Bournemouth är Joao Carlos Teixeira. Den unga portugisen har måste ju få chansen någon gång, med tanke på att han inte lånades ut, och de ordinarie spelarna på hans position har ändå inte imponerat på sistone. Mer Teixeira åt folket!

Motståndaren Bournemouth blev utklassade av Spurs i förra helgens ligamatch och ser ut att gå en tung säsong till mötes. De såg ju pigga ut under säsongsinledningen, men det var då. Tre av deras bästa spelare – Callum Wilson, Tyrone Mings och Max Gradel – har samtliga råkat ut för allvarliga knäskador. Alla tre blir borta i sex månader eller längre. Det blir antagligen skillnaden mellan degradering och succé (dvs stanna kvar i PL) för deras del.

11 kommentarer
  • På riktigt!? Börjar ju snart bli komiskt det här.

  • Jahapp då var det bekräftat. Fotbollsgudarna ler verkligen inte emot Liverpool FC, Klopp eller oss fans. Kände mig ändå relativt positiv till att åka till London och Stamford Bridge, tyvärr så förvärras våra chanser att störa Chelsea utan en mer erfaren forward som kan ge oss den tid vi behöver för att etablera våra anfall.

  • Jo, tyvärr sant..igen!!
   Dessvärre är det ju inte särskilt förvånande, med tanke på hans skadehistoria..
   Man funderar ju lite hur tankegångarna gick, med tanke på att han ju värvades till ett jag där det redan fanns en relativt skadebenägen forward. Är det tänkt att han ska hålla Sturridge sällskap i rehab-rummet? En dyr skade-kompis i så fall.
   Det är så synd, med tanke på vad de två skulle kunna få ut på planen, men som sagt, det är inte förvånande.

  • Skadehistorik? Hur bra koll har du på Benteke? 13/14 missade han 20 matcher pga skador och det är dom enda skadorna på seniornivå han haft, det vill säga att han har missat drygt 8% av sina matcher innan han kom till Liverpool, förutsatt att han hade spelat alla som han missade såklart. Skadebenägen? Knappast.

  • Efter att ha varit borta nästan hela 2014, då han också missade VM, hade han i alla fall två skadeuppehåll efter det innan han skrev på för oss. Här är det redan tredje gången han är borta pga skada, så ja, jag anser honom vara ganska skadebenägen. Inte i jämförelse med Sturridge så klart, men ändå.

 1. Kanske vi kan se en uppställning med Firmino på topp. Skulle vara spännande att se hur mycket nyttigare Firmino skulle vara som 9:a istället för Origi. Med tanke på matchen mot Chelsea så tycker jag det är värt att testa då det kommer krävas mer spets offensivt än vad Origi såhär långt har erbjudit.
  Klopp nämnde ju på PKn att han spelat 9:a i landslaget. Sen skulle det vara bra om han kan bli kvitt den fula nollan i målprotokollet så fort som möjligt.

 2. Det ska bli kul att se Teixeira ikväll. Däremot är grabben nu 22 och känns som en ny Suso.
  Han borde ha blommat för längesedan – Och konstigt att han inte vart utlånad i år.

  • Dom ser nog den här säsongen som sista chansen för honom och ville därför ha honom i laget. Sen ska man inte slänga hans ålder i ansiktet pån. Det finns vissa som mognar betydligt senare. Harry Kane va en medelmåttig spelare på U21 nivå och blommade inte ut förens i 21års åldern. Han hade också radat upp flera misslyckade lån genom åren. Hans bästa säsong va i The Championship på lån till Millwall vart han gjorde 7mål på 22matcher.
   En ärlig chans och självförtroende kan nog få Teixeira nå sin fulla potential.

  • PJ: Jag håller med. Vissa utvecklas sent. Speciellt om man inte fått en ärlig chans.
   Som dom flesta här inne så vill jag ju såklart att det ska gå bra för dom U21-spelare med högst potential.
   Får hoppas att han gör en riktigt bra insats ikväll.

 3. Någon som hört hur länge big ben blir borta?

Kommentarer är stängda.