Enligt den normalt sett pålitliga The Times kommer Roy Hodgson få behålla jobbet och dessutom £150 miljoner att köpa nya spelare för om den kinesiska statens bud på Liverpool accepteras.

Kenny Huang leder budet, som finansieras av CIC (China Investment Corparation). CIC är den kinesiska statens fond för utomlandsinvesteringar. Trots att de ännu inte har lagt fram ett konkret bud, och andra intressenter finns, är det CIC som leder ”racet” om Liverpool.

CIC är beredda att supporta Hodgson med riktigt mycket pengar till transfers, och har lovat att bygga en ny arena.

Det finns även seriöst intresse från the Rhone Group och den megarika al-Kharafi-familjen från Kuwait. Dessutom har ju Yahya Kirdi påstått sig vara nära att köpa klubben, men det är oklart om det är sanning eller – för att snacka engelska – ren bullshit.

* * *

The Guardian skriver att CIC har sålt aktier i Morgan Stanley för omkring £351,4 miljoner de senaste veckorna – ganska exakt den summan som de är beredda att betala för Liverpool.

CIC är alltså INTE beredda att ge Hicks & Gillett någon som helst förtjänst, och frågan är hur Martin Broughton ställer sig till detta.

* * *

The Independent rapporterar att Hicks & Gillett ser ut att förlora fighten mot styrelsen, som föredrar Huangs bud framför Kirdis. Tidningen har kontaktat Kirdis ”camp” och frågat var deras pengar kommer ifrån – en fråga som de inte lyckades besvara.

Huang påstår sig backas upp av CIC. Detta är ännu inte helt bekräftat av CIC, och givetvis kommer Broughton och Premier League att granska detta inom de närmaste dagarna.

Huang och Rhone Group är de mest aktuella buden för Broughton, då al-Kharafi-familjen inte ser ut att finnas med i bilden. Broughton är mycket medveten om att hans rykte kommer att skadas kraftigt om han tar ett dåligt beslut om Liverpools framtid.

Huang pressar Broughton för att acceptera hans bud så fort som möjligt, eftersom de vill hinna finansiera värvningar innan transferfönstret stänger.

De nuvarande ägarna – och i synnerhet Gillett – är oerhört ovilliga att sälja till Huang, eftersom de anser att han betalar för dåligt. Gillett vill tjäna pengar på försäljningen, och förespråkar således Kirdis bud – som dock inte verkar gillas av styrelsen.

5 kommentarer
  1. Känt djungelordspråk ”när Huang spänner musklerna gråter humle och dumle”.
    Men för att vara på den seriösa sidan så känns Huangs bud betydligt bättre för klubben.

    Marknadspotentialen i asien och framförallt Kina är alldeles för stor för styrelsen att missa, förstör att piff och puff inte vill sälja dit då de inte kommer att tjäna något men för Broughtons, Purslows och Ayres rykten vore det absolut det bästa.

  2. För klubben vore det det bäst att Huang tar hem detta tror jag. Att bli ett namn på den kinesiska och asiatiska marknaden är utan tvivel den största fördelen. Hoppas verkligen att styrelsen kör över yenkarna, och ser till klubbens bästa i detta läget!

  3. Honda/aguero i liverpool tröja skulle nog krossa alla rekord för sålda jerseys innan iaf. Stora namn redan i asien kombinerat med liverpool som är även stora och sen lägger vi till på kakan att vi sofall har en kinesisk ägare.

  4. Charles: Tror du att Atletico vill släppa Aguero då?

Kommentarer är stängda.