De stora engelska tidningarna The Times, The Guardian och The Telegraph publicerade nyligen liknande artiklar rörande ägarsituationen i Liverpool.

Tidningarna hävdar att Kenny Huang har tröttnat på Liverpools velande och har meddelat styrelsen att han är beredd att dra sig ur en affär om de inte bestämmer sig snart. Huang har kommit med ett konkret bud, som backas upp dokument som  bekräftar att budets ekonomiska muskler är tillräckligt starka för att kunna vara en lämplig ägare.

Liverpool hävdar fortfarande ett bevis saknas, men detta stämmer inte. Istället tros Martin Broughton ha svårt att bestämma sig för om budet ska accepteras, då Huang är mycket tydlig med att Tom Hicks och George Gillett inte ska få någon ekonomisk förtjänst.

Istället garanterar Huang att mycket pengar spenderas på en ny arena och nya spelare – och kinesen är INTE beredd att reducera de summorna för att kunna ge de nuvarande amerikanska ägarna förtjänst. För Broughtons del står naturligtvis hans rykte verkligen på spel, och han är pressad – Huang vill slutföra köpet inom kort för att kunna hjälpa Roy Hodgson att förstärka spelartruppen innan transferfönstret stänger.

Banken RBS, som har lånat ut £237 miljoner till Hicks & Gillett, anser att Huangs bud är det enda seriösa, eftersom Yahya Kirdi inte har kunnat bevisa att hans konsortium verkligen har de pengar som de påstår – detta gäller även the Rhone Group.

RBS pressar alltså för en försäljning, och de tar även ut £2,5 miljoner i veckan(!) i straffavgift av Hicks & Gillett. Ett alternativ om tvisten blir ännu mer utdragen, är att Liverpool sätts under förvaltning och således styrs av RBS. Om detta inträffar dras 9 poäng av i Premier League, men förhoppningsvis säljs klubben innan det går så långt.

Ytterligare ett alternativ som RBS har för att få klubben såld, enligt The Times, kan vara att tvinga bort Hicks & Gillett från styrelsen.

6 kommentarer
 1. Givetvis vill dessa två ormarna försvinna från klubben med så mycket pengar så möjligt. Hoppas RBS pressa styrelsen att sälja NU!

 2. Ja herregud, Vi måste få fram en ny ägare nu!

 3. Förstår inte vad problemet är, bara att sälja. Inga konstigheter

 4. Detta bevisar bara ytterligare att Huang är en otroligt skicklig PR och affärman. Han vet ju precis vilka knappar han ska trycka på. Ska bli spännande att se vilken respons han får nu…för den kommer att komma!

 5. Tror faktiskt att det kommer gå så pass långt att Lpool kommer få 9 poäng i avdrag. H&G är riktiga stolpskott minst sagt.

 6. Börjar ledsna ordentligt på denna mr Broughton som alltmer verkar vara amerikanarnas lilla knähund!

  Inte bara i spelartruppen som det bör rensas ordentligt utan också i styrelsen samt hos dom som suttit på positioner för länge.
  Rensa ut o låt nytt o fräscht ta över med stort LFC hjärta.

  Allt annat än mr Kenny som bas vore fel, gärna med Ian Rush i någon framträdande roll.

  Låt denna säsong bli ett startskott på något nytt o riktigt jla bra så vi är tillbaks i europatoppen inom några år.

Kommentarer är stängda.