Liverpool ställs mot tufft motstånd i kvalet till Champions League.

Varken LFC eller motståndarna Hoffenheim var nog särskilt nöjda med gårdagens CL-kvallottning. Att ställas mot Hoffenheim, som kom fyra i Bundesliga förra säsongen, är naturligtvis ingen drömmotståndare för Klopp. Den blott 30-årige huvudtränaren Julian Nagelsmann har gjort stor succé i bylaget, som backas upp den miljardären Dietmar Hopp.

Hoffenheim brukar göra smarta värvningar, men också tappa nyckelspelare. För att par år sedan såldes Roberto Firmino till LFC i vad som var klubbens största försäljning någonsin. Också denna sommar har de tappat spelare; framförallt dubbeltappet till Bayern München – Niklas Süle och Sebastian Rudy – är blytunga spelarförluster. Som tack för besväret lånade Bayern ut nyligen kontrakterade Serge Gnabry till Hoffenheim. Gnabry gjorde stor succé i förra sommarens OS och stod också för en gedigen säsong hos Werder Bremen, han är en spelare som Liverpool måste se upp med. Hoffenheim har även stabiliserat mittfältet genom att signa Håvard Nordtveit, som ju hade svårt att få speltid i West Ham.

Den tyska landslagsbacken Süle är snudd på omöjlig att ersätta för en klubb som Hoffenheim. Dessutom har förra säsongens Fabian Schär MB-backup sålts till Deportivo La Coruna. Hittills är ersättarna endast orutinerade spelare, som exempelvis 19-årige Justin Hoogma från Heracles Almelo. Det vi vet om mittlåset just nu är att duktige Ermin Bičakčić kommer att starta om ingenting oväntat inträffar, vem som kommer att spela bredvid honom är svårare att förutse.

Hoffenheim kan stoltsera med ett antal klasspelare i truppen. Högerbacken Jeremy Toljan håller god klass, likaså nämnde duon Gnabry & Bičakčić. Den kroatiska anfallaren Andrej Kramarić är målfarlig, Nadiem Amiri är en spännande offensiv mittfältare, och Sandro Wagner är en storvuxen anfallare som man inte kan räkna bort.

1 kommentar
  1. Blir tuffa matcher, men givetvis ska vi klara av detta. Något att se fram emot!

Kommentarer är stängda.