CC-matchen mot Northampton närmar sig. Det fortsätter hända saker kring Liverpool – kanske framförallt utanför planen.

Tom Hicks vill köpa George Gillettes andel av klubben. För att göra detta måste Hicks låna pengar. Igen. Han såg ut att lyckas med detta, men då stötte han på patrull i form av Liverpools fans, som med tiotusentals mail helt enkelt påverkade den tilltänkta banken i så pass hög utsträckning att dem helt enkelt inte vill låna ut pengarna till Hicks. Detta åtminstone enligt bankens egen utsago.

Så vad gjorde Hicks? Jo, han gick till en ny bank. Det finns ju ganska många. Nu bombar Liverpoolfansen den istället. Med mail. Massa mail.

Jag mailade också, men egentligen är jag osäker på om det behövs. Även utan fansens protester, varför skulle banken vilja låna ut pengar till Hicks? Han kan ju uppenbarligen inte betala av lånet till RBS i tid och utan CL-spel lär inte direkt Liverpool gå med någon fantastisk vinst den här säsongen heller. Banker vill ju bara låna ut pengar om de anser sig vara säkra på att få pengarna tillbaka. Ja, med ränta, förstås.

Visst kanske det finns intresse för Liverpool, men om någon hade varit intresserad av att betala det som Hicks kräver hade klubben redan varit såld. Hicks verkar tro att klubbens värde komma att stiga inom de närmaste åren, vilket i så fall vore märkligt, med tanke på att laget bara står sig sämre och sämre i jämförelse med konkurrenterna.

För några år sedan tog sig Liverpool till CL-finaler. Nu skulle man jubla över en EL-final. Eller till och med en CC-final. Att klubbens värde skulle höjas när den negativa sportsliga utvecklingen sker parallellt tror jag inte en sekund på.

Utanför planen har även Daniel Agger varit snabb med att förneka sina kritiska kommentarer gentemot the boss. Eller åtminstone påpeka att de var vinklade. Lika bra det, att kritisera Roy Hodgson vore förmodligen inte det effektivaste sättet att ta tillbaka en startplats.

Det kan Agger bara göra genom att prestera på träningarna och i de matcher som han får chansen att delta. Som i morgondagens match mot Northampton. Jag har ingen aning om de hur bra de är, men frågan är väl snarare hur dåliga de är. En kvalificerad gissning är att de är att kvalificerat skitgäng. Ett klassiskt brittiskt lag, som antagligen kommer att spela respektlöst och hårt.

Det cirkulerar heta rykten på nätet om att Suso kommer att ingå i matchtruppen. Jag tror på de källorna som hävdar detta, då de har visat sig vara pålitliga tidigare. Kanske kommer 16-åringen att få göra ett inhopp? Synd bara att svensk tv inte sänder matchen.

1 kommentar
  1. Hoppas verkligen på att framtidens Liverpool kommer att byggas kring spelare som Pacheco, Suso, Wilson, Kelly, Shelvey, Wisdom och Amoo!

Kommentarer är stängda.