Sålänge Liverpool möter dåligt motstånd klarar man av att briljera med kortpassningsspel. Helt enkelt spela ut motståndaren.

Men när man möter kvalificerade motståndare saknar men en tung forward som kan ta ner svåra bollar. Fernando Torres klarar inte av detta, och varken han eller Steven Gerrard kommer med i spelet.

Varför köper inte Liverpool in en targetplayer? Ser inte Benitez hur nyttig Drogbas bollmottagande är för Chelsea?

En targetplayer skulle sysselsätta motståndarnas mittbackar. Torres skulle få mer ytor och Gerrard skulle få bra tillbakaspel. Dessutom skulle Torres slippa försöka gå upp på alla omöjliga luftpastejer – dueller som kostar mycket energi.

Såg ni vilket helvete Vidic & Evans hade med Kewyne Jones i gårdagens 2-2-match mellan Manchester United och Sunderland?

Jag tror att Jones hade tillfört otroligt mycket till Liverpool i en match som dagens mot Chelsea.

Även en spelare som Kevin Davies skulle kunna vara ett alternativ. Han är en gammal räv och skulle säkerligen ge valuta för pengarna.

Ja, på tal om pengar; Om det finns mycket pengar vore förstås Edin Dzeko ett mycket lämpligt nyförvärv, med tanke på att han är både en ytterst skicklig bollmottagare och målskytt.

För ett tag sedan gnällde faktiskt Pepe Reina lite i media och påpekade vilken enorm fördel det är att ha en targetplayer i laget (tror han nämnde Drogba som ett exempel), så jag är övertygad om att detta finns i Benitez tankar.

Frågan är väl inte om Liverpool försöker införskaffa en bra target, utan snarare om man kommer att kunna slutföra en affär, och i så fall; vem kommer man att köpa?

1 kommentar
  1. hoppas på dzeko och Young eller hamsik

Kommentarer är stängda.